egy két centi vastag fém zárt dobozba milyen és mennyi oxigént termel magának egy akksi. nem olvasgatok elég ha tudom, hogy kell oxigén az égéshez attól meg el lehet zárni és kész(kezeit széttáró)
Olvass utána a lítíum akksi tüzének,aztán okosabb leszel.De röviden leírhatom neked,égése során oxigén keletkezik,lényegében saját magát táplálja,ezért szopás az autóknál is.Ini negy találmánya a homok sem szünteti meg az égést.
Még szerencse, hogy te ilyen okos vagy. Pont az ikyen emberek miatt lettek kitalálva szabályok, szabványok, előírások, rendeletek. Mert mindenki különbözőképp kurva okos másokhoz képest, és a sok okos megoldás megint egy hányaveti rendszerhez vezet, amiben az igen jol tájékozott emberek egy csomó dolgot figyelmen kivül hagynak mert nem tudja vagy ha tudja nem érdekli mert nem fontos, és ha ezáltal másokkal kibaszik leszarja, mert neki legyen jo és kész.
ennyi a nagy ötlet: el kell zárni a levegőtől
automatán ráönt 50-60 kiló homokot egy zárt edényben és máris meg van oldva az egész
persze az akku kuka lesz és jó eséllyel tovább is fog égni ha kikerül a homok alól, de az már nem fedett helyen lesz
Egy hetes pecán voltam frici a harmadik vagy a negyedik nap gyulladt ki a kóceráj. Asszem egy lámpa meg egy konnektor volt az egész helységbe mert, hogy ez egy 70 nm2 disznóól volt annak is épült a 80 ás években 😆 se a konnektorhoz se a lámpatesthez sose byúltam. Persze miután leégett újból csöveztem és vezetékeltem mindent. Most van 2 konnektorok meg kettő ledes lámpatestem csak azóta nem merek elmenni horgászni 🤣
Én egyedül bevezetékelek egy lakást. Egy szaros 56 nem 2 szobás kégli ahol van a folyosóval együtt 6 helység, ne okoz különösebb problémát, behúzni, bekötni szobánként azt a 3-4 konnektort, a kapcsolókat és a ledes lámpatesteket. Ezeket felszerlvényezni és bekötni a dobozba a fírelével együtt. Van néhány alap dolog amiket betartok a konyhai és a fürdőszobai konnektorok mind külön áramkör és 2,5 vezeték. Minden más mehet másfelessel. Aztán a kötődobozban felsinezem színre szînt rakok oszt kész. Minden működik tökéletesen. Csak qrvára túl van ez misztifikálva ez az egész. Szódával együtt kényelmesen 2 nap mert nincs horonymaróm. Az még lehetne is de a hozzá való dobogós porszívó fél Milla arra még nem áldozok mert nekem ez nem mindennapos meló. Szóval maszk meg flex 😆 Ezért a villanyász elkér fél milát magamnak meg megcsinálom ingyen. Lehet most felmordulni meg kóklerezni de az a helyzet ez nem atomfizika egy lófasz ingatlannál ahol egyébként is alig van valami. Az elemiből írástudatlanul kikerülők 3 év alatt kapták meg a szakmát a kezükbe a szakmunkás iskolába. Nekem nem szakmám és soha nem is tanultam de a gyakorlat azt mutatja ennyit szakmai előélet nélkül minimális odafigyeléssel kiválóan meg tudok csinálni.(Kezeit széttáró) Most várom a tűzoltó,kawa, frici meg a többi lesajnáló véleményét. 😅
na ezért itt nálunk már fél társadalom habzó szájjal követelné a közüzemi hálózati kábel levágását....
mert ha éppen a szomszéd patkányokra lövöldözik és gellert kap a golyó és az átkapcsolóba fúródik a lövedék akkor kimehet a hálózatta az áram
nálunk kb ilyen szintű idióták az emberek többsége, sok esetben még azok is akik értenek hozzá....
ez így igaz
bár a többségétvnem utálom csak kerülöm a kontaktust, szóval amíg nem látom még lehet kicsit szeretem is 😂
de attól még nem fogok senkitől se elkérni 100 ezret egy 10 ezres dologért, és vállalkozóként ezt kellene tennem hogy ne legyen veszteséges a vállalkozás
szóvsl inkább nem csinálok semmit, ami ráadásul még kényelmes is
De ha van "öngyilkos" kábeled, mondta neki, hogy először mindig melyik végét dugja be, és ha le kell választani, akkor melyik végét húzza le?
(Tudom-tudom, akkumulátor/hálózat, de meg kell szokni, rutinszerűvé kell tenni a veszélyes eszközök használatát.)
:annak szabályok amiket be kell tartani. Ha a feleségem meg tudja csinálni akkor bárki 😁! Irtam egy listát áram kimaradás esetén mit kell tennie ( checklist ). Először a képen látható kapcsolót át kapcsolja azaz megakadályozza hogy az áram kijusson a hálózatra azután összeköti az autót a házzal ( autó inverter kimenetet a töltő aljzattal )majd lekapcsolgatja azokat a fogyasztókat amiket nem bir az autó invertere ( 9 KW ) és végül az autót elinditja.
Hát igen, de hát mert nagyjából betartom ezeket a bürokratikus vackokat, közte pl. a sebességhatárokat, nem is csúsztam a taknyomon és a könnyeimen egy utcahossznyit a motorommal, hogy utána azután beszari módon fel se üljek rá, de aztán a használtcikk tárolómat sem gyújtottam fel, veszélyeztetve a környéken mindenkit. Vagy az inkább csak biztosítási csalás volt?
huszonéve bevezetékeltük haver házát még azóta se gyulladt ki, bár azóta se csináltam másnak semmit se mert ugye mégsem a szakmám
anyáméknál villany mester csinált mindent és 40+ éve zenél a falban a vezeték ha fűt a bojler, mondjuk az se gyulladt még ki eddig
ha a szolgáltató nem lenne ilyen korlátolt akkor a napelemes üzlet beindulásakor árult volna 5 ezerért egy "hogyan csináljuk biztonságosan" füzetet és 15ért csinált volna egy vbf vizsgálatot ami 5 évente kötelezően megismételne
ezek olyan filléres dolgok hogy mindenki igénybe vette volna és mindenki nyugodtan maradhatna
ekkor nem lennének mindenféle életveszélyes házibarkács kivitelezések mint most
pl pár tízezerből tudnék csinálni olyan tűzbiztos akku tárolót ami minden esetben elfojtja a tüzet ha kialakul úgy hogy a tűz előtt teljesen hozzá lehet férni az akkuhoz(ellenőrzés/szerelés)
Én támogatom az önmagunknak szerelést, aki erre képes, nekem erről szól az életem, de ettől még érdemes szabályosan csinálni, nem beleszarni. Különösen ha képzetlen az ember, nem érdemes okosabbnak lenni. Így is el lehet követni hibát, főleg ha még bele is szarunk.
A bürokratikus baromságokban mint mondtam egyetértek veled.
A te könyvtáradban nem létezik bürökratikus szabályozás mert te saját magad vagy a hivatali kis éneddel a bürokratizmus csimborasszója 😅
A hatszorosan és teljesen feleslegesen túlbiztosított dolgok mind feleslegesek ezek leírva kötelezővé téve hívjuk bürokratikus szabályozásnak. De te így éled az életed ezért nincsenek veled kisegítve és semmi sem halad nálatok a megfelelő ütemben viszont ki se rúghatnak mert nem tudnának mire hivatkozni annyira bevéded a segged a folyamatos károkozásod következtében 😂
https://youtube.com/shorts/mUn...
https://youtube.com/shorts/0h7...
automatán ráönt 50-60 kiló homokot egy zárt edényben és máris meg van oldva az egész
persze az akku kuka lesz és jó eséllyel tovább is fog égni ha kikerül a homok alól, de az már nem fedett helyen lesz
mert ha éppen a szomszéd patkányokra lövöldözik és gellert kap a golyó és az átkapcsolóba fúródik a lövedék akkor kimehet a hálózatta az áram
nálunk kb ilyen szintű idióták az emberek többsége, sok esetben még azok is akik értenek hozzá....
bár a többségétvnem utálom csak kerülöm a kontaktust, szóval amíg nem látom még lehet kicsit szeretem is 😂
de attól még nem fogok senkitől se elkérni 100 ezret egy 10 ezres dologért, és vállalkozóként ezt kellene tennem hogy ne legyen veszteséges a vállalkozás
szóvsl inkább nem csinálok semmit, ami ráadásul még kényelmes is
(Tudom-tudom, akkumulátor/hálózat, de meg kell szokni, rutinszerűvé kell tenni a veszélyes eszközök használatát.)
a lustaságom és az emberbaráti szeretetem mindig meggátol hogy sikeres és gazdag vállalkozó legyek
anyáméknál villany mester csinált mindent és 40+ éve zenél a falban a vezeték ha fűt a bojler, mondjuk az se gyulladt még ki eddig
ha a szolgáltató nem lenne ilyen korlátolt akkor a napelemes üzlet beindulásakor árult volna 5 ezerért egy "hogyan csináljuk biztonságosan" füzetet és 15ért csinált volna egy vbf vizsgálatot ami 5 évente kötelezően megismételne
ezek olyan filléres dolgok hogy mindenki igénybe vette volna és mindenki nyugodtan maradhatna
ekkor nem lennének mindenféle életveszélyes házibarkács kivitelezések mint most
pl pár tízezerből tudnék csinálni olyan tűzbiztos akku tárolót ami minden esetben elfojtja a tüzet ha kialakul úgy hogy a tűz előtt teljesen hozzá lehet férni az akkuhoz(ellenőrzés/szerelés)
A bürokratikus baromságokban mint mondtam egyetértek veled.
A hatszorosan és teljesen feleslegesen túlbiztosított dolgok mind feleslegesek ezek leírva kötelezővé téve hívjuk bürokratikus szabályozásnak. De te így éled az életed ezért nincsenek veled kisegítve és semmi sem halad nálatok a megfelelő ütemben viszont ki se rúghatnak mert nem tudnának mire hivatkozni annyira bevéded a segged a folyamatos károkozásod következtében 😂