Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

https://magyarnemzet.hu/belfol...

Ezt sem értem.
""Az ingatlant az OTP Faktoring szerezte meg 2018 nyarán árverésen. Alig fél évvel később, 2019 februárjában Lőrincz Viktória és üzlettársa, Farkas János vásárolta meg a lakást.""
Hol itt a baj? Vagy mi a baj?
Tudjátok, hogy ki a buzi, ugye?
BYD is, de mondjuk ez nyáron is így volt, kánikulában 🤔
A töltés nem a legerősebb oldala valóban, de ionitin 150-et simán tud, teklán meg 110 volt a max. Sose volt fullhauz...
Gyorstöltő volt akkor számolgattam az öszeget 100 Ft környéke volt. Én is meglepődtem.
Ja ez is igaz. Tesla előfűti az akkut ha töltőhöz mész. BYD-nek nem tudom hogy van, de lehet ez hiányzik.
ha hideg az akku akkor is lassan tölt
amikot osztrákokhoz ment a gyerek üzemmeleg akkuval egy izmosabb kulázás tovább tartott mint a feltöltés 😂
még úgy is hogy a vége felé belassul rendesen
Szar a kocsid 😆
Nekem 244kW-ot szokott tudni. Persze terhelt időszak az más, ott a betáp fogy el és leszabályoz.
TEA töltőt én RFID-vel indítom. Nem appozok. Az sem kényelmetlenebb lényegesen mint a Tesla.
Legtöbb cégnél lehet kérni ilyet, csak minek. Ha mennék európába akkor talán az Ionity-re kérnék.
Meg a TEA és Teslánál mint törzsvendég utólag vonják le, vagy csinálhatom azt is hogy előre feltöltök 10ezer forintot és akkor kicsivel még olcsóbban tölthetek és abból vonogatja le. Persze ezek csak akkor érik meg ha rendszeresen használsz egy szolgáltatót. Szóval ez igazából pont a bénább szolgáltatónak nem jó.
De már terjed a kártyás fizetés, csak még odáig nem jutottak el hogy az ne legyen drágább.
Talán a Tesla az amelyik nem kér külön pénzt ha kártyával fizetsz.
Valamit kavarsz, mert ha ac-n töltötted, akkor az minimum egy óra, de inkább 2, ha meg dc gyorstöltő volt, akkor az nem volt 100 forint alatt. Esetleg valami nyitási akcióban...
nekünk eddig mindenhol sikerült tölteni még a lidlnél is
kecskeméten a csalánosinál lett már töltve a gép párszor 10-20 kwh áramot hogy ne keljlen 10% alatt hazaérni
a legtöbb töltés eddig székesfehérváron volt onnan az egész dunántúli rész megvan oda-visza
Kétszer próbáltunk a kis dákóval meg a retyóval amikor megvettük. Le is töltött a nej valami applikációt de a töltés csak nem akart elindulni. Na nem mintha qrvára akartuk volna tölteni a háztól 2 km az autót csak a kíváncsiság. Aztán ezt elengedtük. A másik próba a MC parkolójában volt 1 percen belül aplikáció feltöltéssel zsinorbedugással indult a töltő. A kaját még ki se hozták azt bele durrantott vagy 20 kw őt mert egyszer csak csippant a telefon hogy fúlon az autó a töltés leállt. Ez MVM töltő volt és 100 forint alatt adták az áramot tavak nyáron
Azokon nincs kábel, elő kell venned a sajátodat, annyit meg nem ér az egész.
A teslánál se egyszerű, csak a teslának, másnak app kell... de az elég jól használható. ott csak egy baj van, kamuznak a sebességgel, 110 felett még egyiken se tudtam tölteni, beleértve a most átadott pécsit is.
Ha meg a város szélén lenne a lidl, akkor túlsó végén lakók azon nyavalyognának... 🤔
Persze én elismerem, egy 13 ezer lakosú falu másik végére átmenni komoly kihívás 🤣
Szerintem ti csak azért harcoltok a parkolóhelyekért, hogy nagyváros feelingetek legyen 😂
Bedugod a kábelt azt el se indítod a töltést.
a legjobbak azok hogy feltöltesz x ezer forintot és amit nem használsz el visszautalja......
kíváncsi leszek mikor lesz ezeknél olyan egyszerű a töltés mint a teslánál
mert a teszkó kivételével az összes nagyobb boltot bezsúfolták a város közepére egy kis lyukba
persze a táblán túl van sok hely akár 10 km hosszan is parkolhatnék az út szélén 😂
pl a képen a lidl parkoló van, amit még vagy 6-7 bolt is használ
Néha csak kíváncsiságból rá szoktam próbálni. Csak hogy naprakész legyen a töltő app gyűjteményem.
Lidl/Aldi esetén minden alkalommal más appot kellett letölteni, regisztrálni és mérhetetlenül elkomplikálni, így most már nem is foglalkozom ezekkel. Nagyon rá kéne szorulni hogy igénybe vegyem.
http://youtu.be/zcMlA8e0bro;t=443s
Itt a lidlis töltés menete. Ugye először hozzá kellett adnia a buzinak a bankkártyáját a lidlis applikációhoz, az elvitte az időt, de a másodiknál már mennie kell ripsz-ropsz.
Hát persze, mert az Alföld közepén nincs hely parkolónak. 😅
Ne azt nézd, hanem amit egy évtizede, de inkább régebb óta mondok: menj el bármelyik multi, bármelyik boltjában bármelyik pénztárához, bármikor, és nézd meg mit vesznek az emberek.
Nem véletlen, hogy melyik motorból is adják el a legtöbbet? Mennyi cigi, alkohol kerül megvásárlásra? Hányan foglalkoztatnak bejárónőt, nörszöt a hülyegyerekhez? Ez a baj manapság, éppen nem a szegénység, hanem az, hogy túl sok a pénzük az embereknek és ráérnek gondolkodni (amúgy nem tudnak) és eljátszani azt, hogy... na, mindegy is.
kiskőrösön más a helyzet
pl lidl
egy része a boltba megy, egy része a lidl melletti kis boltokba, optika gyógycikk mittudoménmi, másik felén kínai bolt szolárium, szembe földhivatal, és nem túl messze az orvosi épület ahol kurva kevés a parkoló
szóval kurva szar a helyzet
a teskónál kicsit jobb, ott csak a fináncok meg a szembe lakók használják a parkolót meg néhény ember aki a buszhoz is kocsival megy
a penny elé is odabasztak még 2 kínai boltot minimum plusz parkolóval
szóval kis lófasz város és alig van hely
és pont a bolttól messze lévő parkolókat használja az egyéb nép
b jogsival azért vezethettél traktort mert lassú járműre is érvényes a jogsi és sok-sok éve kb minden traktor lassú járműként volt regisztrálva, akkoriban a háromszög rendszám most a piros rendszámos traktorok
amit nem vezethetsz se most se régen a mezőgazdasági vontatót, ami ugyancsak traktor is lehet de mehet gyorsabban és húzhat dupla nehéz pótkocsit
ezért viszek ezt-azt traktorral messzire mert nekem vontató jogsi van
Párszor már végig néztem, ahogy anyuka becentizi a 30 éves igniszt az autóm mellé, aztán kibassza az ajtót és próbálja 120 kilós hab testét kipréselni a résen... nem szokott sikerülni ☹️ ezért én is inkább távolabb állok meg