Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem fontos.......életvezetési megoldások
Az ai összegezné miről szolt a mai nap? 🤣
Van hitelbiztosítás, átmeneti keresőképtelenségtől az adós haláláig, 5-12% (OTP).
Azt látom, hogy a hitellel sokan kimaxolják magukat.
akkor a vállam fájna leginkább....
persze szar is mert ott is beszereztem izom szakadást pár éve egy vontató rúd miatt
amúgy
nem hinném hogy az ujjaink súly különbözete miatt lenne a jelentős csukló fájdalom 😂
azt azért tegyük hozzá hogy ha jövőre lesz egy sün-malac-majom vírus és ismét bezármak szinte mindent ahová sz emberek járnak akkor a hitellel bajban lesznek
persze erre kevés az esély de benne van

épp nemrég hallottam hogy egy nő több gyerekkel jól beszopott mert meghalt a férj aztán a bank egyből kérte a házra felvett kölcsön teljes visszafizetését, persze ez nem ment így árverezés lett aztán valami pipi féle spúr genya vette meg apróért aztán nem fedezte a kölcsönt a ház
aztán a fizetéséből vonnak egész szép összeget
szóval azért a kölcsönnel jól be is lehet szopni még ha kedvező is
Szerintem meg pont a lehetőségekhez az igények és az elvárások. Tudod te, hogy lehetnek igényeim meg elvárásaim, ha éppen nincs rá annyim (lehetőségem).
A lemezjátszós példánál pedig pont azt emeltem ki elsőnek, ha nincs olyan lehetősége (most értsd a helyiség adottságaira), hogy egy jobb lemezjátszó minőségét (most vegyük úgy, hogy a drágább jobb is, ha nem is annyival, mint az ára) meghallja. HA ráadásul valami elektronikus zenét, akkor pláne felesleges a drága, még ha az anyagi lehetősége miatt lehetősége is nyílik rá. Tehát a vagyonos általában azért vagyonos, mert tud bánni a pénzzel, és ebben benne van az, hogy a szükségeseket veszi meg, a szükséges itt lehet ár, mennyiség, minőség, stb.
A Rega amúgy a zenehallgatók 99%-nak elég lenne, most a többi komponens is ebbe a kategóriába tartozzon. Ha nézem, hogy kinek áll a rendelkezésére a zenehallgatáshoz minden, amitől az eredeti zenét a legjobban megközelíti, akkor pláne biztonsággal ki merem jelenteni a 99%-ot. Persze sokan azt hiszik, ha sok pénzt szórnak el, akkor minden feltétel adott, pedig nem. A zenei ősemberek, akiknek jelentős a vagyona, azokról ne is beszéljünk. Bangó margitot egy Bowersen hallgatni...
https://www.arukereso.hu/hangf...

Nekem a telefonomat a legjobb jóindulattal sem lehet modernek nevezni, mégis, nem telefonálok gyorsabban, nem nézem gyorsabban a Youtubet (még mindig a hálózat a szűk keresztmetszet), fotózás ahova ez nem elég (éjszaka tényleg nem jó, de oda a jobbak sem elég jók, az, hogy a unokapulya hogyan ugrál, oda meg túl jó is), ha elindul az útvonal tervezés, én nem tudok semmivel olyan gyorsan menni, hogy a navigáció lekéssen az adott helyzetemtől, szóval ahogyan látom, megint az Android elavultsága lesz majd a szűk keresztmetszet.
Bassza meg: ezelőtt egy fél órával a tabletem kijelzőjében kifolyt a lé... :-((((((((((((((((((((((((((((((( A gyerek eladná nekem a Xiaomi valami ver2 és 8 Gb RAM-os vackát egy százasért.
Tehát van lé (ennyi van azért), de felesleges értékkel bírót venni nagyobb meggondolatlanság, mint amikor a szükséges minimum alatt vásárolok.

A hitel: de ha lett volna a bankban betét valamennyi, akkor a 4-5 év helyett mondjuk 2-3 év és utána a haszon. Tehát nem ördögtől való a felhalmozás, pláne, ha csak azért nem halmozok, mert "úgy sem tudom magammal vinni" de ez érdekes, mert ezt mindig a kódisok mondják, mint ahogy a versenyben lemaradtak azt, hogy "nem a győzelem hanem a részvétel a fontos", esetleg a kódisok másik szavajárása, hogy "nem a pénz, hanem a szeretet a fontos" meg esetleg valami párhuzamot vonnak az egészséggel.
De ez most már másik topik témája.

Szóval kell egy másik tablet, mondjuk ez is megvan már vagy... legalább 6 éve, ha nem több, és tökéletes az esti lefekvés utáni youtube böngészésre, mert másra nem is nagyon használtam, ez kitette az eddigi üzemidejének a kb. 90%-t. Most kidobok egy valag pénzt, és semmivel nem lesz jobb élmény a youtube, mert a meghibásodott felbontása is 2560*1600 pixel volt, és a youtube-s demo videóktól is lefordultam a helyemről.
Hát ez a baj.
Nem jársz kézen, de mivel a testsúlyod kb. 2x annyi, mint az enyém, valszeg a karod súlya is kb. 2x annyi... és azt emelgeted állandóan, terhelve az izületeidet ott is.
Sztem hibázik a gondolatmenet... 😃 Normális esetben az igényeket elvárásokhoz kéne igazítani, nem a lehetőségekhez - tehát abban a pillanatban, mikor a lehetőségek (elvileg) meghaladják az igényeket, már beszélhetünk spúrságról, igénytelenségről. Pl. nem jelentheted ki senkinek, hogy a Rega Planar jó neki, mert szar zenét hallgat, vagy nem jár koncertre, mert biztos vagyok benne, hogy ha meghallgatna egy Oracle vagy Linn lemezjátszót, a Rega számára is gyengének tűnne - tehát ha nincs anyagilag bekorlátozva, akkor a Rega neki szimplán igénytelenség lenne (attól, hogy kiváló cucc, és a legtöbb embernek bőven elég lenne)
Telefon: ma már nélkülözhetetlen, és egyezzünk meg abban, hogy egy korszerű, felsőbb kategóriás modellel bármit könnyebb megoldani, mint egy elavult több éves olcsóval - legyen az akár csak net böngészés, fotózás, navigálás.. és itt megint az előbbi mondatok érvényesek (van lé + nem kell drága és jó = igénytelen/spúr)
Hitel: fiaméknak nem kellett volna hitel, ketten a haverjával vettek egy (nekünk drága 😃) pincét bel-Pesten, tisztán hitelre. Bérlő volt benne, majd egy évig fizetett annyit, ami bőven fedezte a törlesztőt, most még kell kis munka + inveszt, aztán hozni fog annyit, hogy 2-3x kitermeli havonta a törlesztőt. Elröppen 4-5 év, és lesz egy komoly vagyonuk, gyakorlatilag befektetés nélkül... Szóval biztos gazdagodnak az orrnehezek is ezen, de így megvan a lehetőség, ami másképp nem lenne ilyen egyszerű, hitel nélkül...
nyilván azért fáj a kézen lévő minden ízület mert kézen járok 😂
de az tény hogy a lábaim se harcigépek, mondjuk az egyik térdemen átment egy 200 kilós motor a 70 kilós lovasával az azért odabaszott a szalagoknak, azóta simán ki tudom ugrasztani a térdízületem, a bokám se kedvelte amikor a fűben motorozás közben fennakadtam egy farönkön, úgy hogy a crosscsizma spiccvasa kiegyenesedett
plusz azért estem-keltem jó sokat amikor a láb mindenféle helyzetben volt
szóval ha ismét 70 kiló lennék akkor se lenne a helyzetem sokkal jobb, legfőképp hogy vannak olyan hetek hogy nem lépek napi 100tól többet 😆
Akkor pontosítsunk: megengedhetne magának =/= szüksége is van rá =/= kellő minőség-felszereltség-árkategória.
Igazam van, mert tudom, hogy ezerféle indok miatt lehet hitelért folyamodni a bankhoz, ezt tudom még én is, ezért írtam egy példát az ezerből, hogy érzékeltessem, hogy még részemről is van elfogadható indok. Mondjuk nem sok...
Mondok egy példát megint:
High-end zenehallgatásra nem alkalmas helyiség, hol határ a lemezjátszó, fej, kábel, hangfal árában? Én nem tudom KONKRÉTAN, ráadásul megkérdezném, hogy az illető milyen zenét hallgat, ha klasszikust, akkor eddig hány koncerten járt az életében, de a legmegfelelőbb válasz esetében is azt mondom, hogy Rega Planar 1 a teteje. Aki ugyanazzal a fejjel meg ami mögötte van de a lemezjátszó egy mondjuk AVID, az akkor is túlzás, ha az illető érti is, amit hallgat.
Amúgy én a telefonnal úgy vagyok, hogy azt azért megtehetném, de mégis egy 6 éves Note 9 Pro-m van, azt megelőző meg egy Lenovo P70, amit csak azért cseréltem, mert az Android már olyan régi volt a végén, hogy pár app már nem volt használható, nem is frissített. A KIA-m 13 éves (elmúlt), de csak 70500 (se) km van benne, nem is gondolkodom a cserén, pedig ettől alapabb autó már a világon sincs már. De hűt-fűt, zenél, dudál, nem romlik el, nem ázik be, az út 99%-ban egyedül használom, tehát hely is van a részemre, forog a kormány... Minek arra a napi 10 km-re jobb/drágább? Ráadásul nyáron hetet áll a tető alatt, mert robival járok.

Abban persze lehetne vitatkozni, hogy ilyen inflációnál mi a jobb, tartozni vagy tárolni, de látatlanban biztosan mondom, aki a banknál hitelért megy, abból mind, 100%-ban nem ezért adósodik el. Azt csak megjegyezném rosszindulatúan, ugyanennek a lakosságcsoportnak a 99% nem tudná megmondani, hogy a 72 az hány százaléka a 68-nak, de azért 20 évre eladósodik. Vagy csak 5 évre egy új tévéért vagy egy nyaralásért.
Kawa nem erről beszél... hanem arról, hogy megengedhetne magának bármit (persze józan észen belül) de mégsem költ magára, mindenből az ócsó, a szar... nézd már meg az öltözködését, az étterem választásait,a telefonját, a nyaralásait... sorolhatnám...
Nyilván eldöntendő még, hogy spúr vagy csak igénytelen - sztem 60%-ban második, 40%-ban az első 😁
Neked sincs teljesen igazad, nem biztos, hogy mind hülye, aki hitelért áll sorba - pl. ilyen infációnál sokkal jobb tartozni, mint pénzt tárolni...
Szerintem meg az indokolatlan pénzköltés a nem helyénvaló. Azt persze nem várom el egy milliárdostól, hogy olyan autóval járjon mint én, vagy saját maga fesse a szobáját mint most ebben a pillanatban én, de a bankoknál a hiteles ablakoknál sorban állók közül a mondjuk első lakáshoz jutókat leszámítva az összes többi engem igazol. Én is pont a szükséges termékek közül a szükséges mennyiséget és a szükséges minőségben veszem, nyilván a fagylaltot is, pedig az nem létkérdés csak az ára miatt pont majdnem lényegtelen, de nem is látnak engem sorban állni a hiteles ablaknál.
Persze a fiatalkori (20 évvel ezelőtti) megterhelés az oka mindennek, annak nyilván semmi köze az izületi fájdalmakhoz, hogy 10 éve 150 kiló vagy 🤣
após kőműves volt aztán a ház java részét ketten csináltuk
gyerek megvolt már anyáméknál laktunk egy 2,5x2,5m szobában hárman
aztán asszonny meg anyámnem nagyon jöttek ki egymással mert teljesen más habitussal rendelkeztek
szóval sietni kellett mert sok volt a duzzogás, engem meg szétbaszott az ideg....
csukló amúgy se volt már acélos a szőlőbmetszés miatt de az építkezés vitte a váll-könyök csukló szentháromságot
pl ha biciklizek először a könyököm fájdul meg, utána a csukló
a térd meg ami a bringázáshoz kell csak utoljára
Én is 32 voltam (meg kb. 70 kg 😁) mikor egyedül kikevertem meg felhúztam az emeletre kb. 2 tonna betont... első nap megcsináltuk a szint felét 2 segédmunkás+kőműves, másnapra már a két kurva alkesz el se jött reggel, mert kaptak más munkát fóliába, ami könnyebb ☹️ úgyhogy ott álltunk reggel 8-kor a kőművessel ketten, hogy kezdeni kéne... de meglett estére, kicsit elfáradtam 😁
Azzal én nem kapkodtam, hat évig épült, de sokmindent ketten csináltunk az meg nálam is megérzödött. Csuklom akkor ment tönkre, vállam meg lehet késöbb
szerintem 10ezer gyerekből egy lenne olyan mint a pipi hogy nem bassza el az örökölt vagyont pár év alatt, nekik kurvára mindegy hogy 500 forinttal a zsebben lesznek 18 évesek vagy 500 millióval.....
a munka nagyon ártalmas erre már jó régen rájöttem, csak amíg az ember huszonéves azt hiszi hogy ez az erőnlét örökké fog tartani
nekem pl az izom bírta csak az ízületek nem, amikor négyesével hordja az ember a vödrös maltert hetekig az senkinek se tesz jót
de amikor a padlást betonoztuk felhúztam csigán 130nm-re 5-6centi vastagon a betont plusz a fürdő felett 20 centi monolit betont, egy hétig szabin voltam mert a tollat nem tudtam megfogni, a seggtörlés is egy nagyon összetett feladat volt fél béna kezekkel
na ezeket a mai fejjel már nem csinálnám ha újra huszonéves lennék
ott rohadjon meg a ház ahol van, legyen 5 évvel később kész de ne szakadjon szét minden izületem
Igazábol én a vagyon felhalmozással nem tudok azonosulni. Én ami van elköltöm valami értelmes dologra ami jo érzést okoz. Az, hogy ugy rakjak félre a gyerekimnek hogy magam csak létfenntartsak nem tartom jo ötletnek. Megkapják ami tölem telik, de nincs tulzás meg milliokat rakjak félre hogy ne kelljen dolgozniuk.
Nekem a feleségem egy táskával jött hozzám, anyámék laktunk egy szobába. Kitarto munkával, célokkal értem oda hogy vagyonosok nem lettünk de meg van minden, még több is mint az átlagnak. Volt amikor három helyen dolgoztam, meg hétvégeken is. Meg ehhez kellett a nej hozzállása is, mert egyedül ez nem ment volna. Ennek mostanra lett nyoma mert hol itt fáj hol ott és nem javithato.
te vagy a tankönyvi megfelelője a sóherságnak
mert nem az a sóher aki keveset költ, hanem az aki a vagyoni helyzetéhez képest keveset költ
szóval amikor egy fosos dácsiát beszel az asszony segge alá mert így spórol 30 ezret havonta aztán van 200+milla ingatlan vagyon az azért már a sóherság csúcsa
tehát nem az a lényeg hogy a gundelban eszel egy menüt 20ért vagy egy dörner kebabot 5ért mert ez ízlés függő is
hanem az amikor szopatod magad és a szeretteidet pár 10ezresért úgy hogy az a pénz sehonnét sem hiányzik
és ebben te feketeöves profi vagy
Tulajdonképpen elég messze állok a spúrtól szerintem. Kétségtelen, hogy vannak olyan dolgok amiért nem szívesen adok pénzt mert annyira pofátlanul árazzák ami vastagon túlszárnyalja a valóságot(szemeit körbeforgató)
Magyarul spur vagy és halmozod a vagyont🫠
Baszki,bundád is van?🤣
Nagypapi nem lopkodta össze(kezeit széttáró) Most nem úgy volt, hogy párz vezér volt? Szóval akkor neki alanyi jogon járt 😅
Szerintem nem okos aki bankban tartja a megtakarításait Nekem is van nyílván valamennyi de nem célom ott altatni. Ezért nem is nagyon bankolgatok sokat bár két bankban még így is prém ügyfél vagyok(szemeit körbeforgató)