ha fasza akkor miért piszkálod??
a gyerekem nagyon úri nép lett... neki csak a villanyos a fasza
de neked pont jó lett volna, utolsó kocsinak ideális, mert életed végéig kitartott volna, sőt még azon is túl
A sajat bevallasa szetibt is gatya volt a gumik,futómű teljesen,mert csak szétbaszta románban,de költeni ra soher volt.A 8000 valszeg a festek volt a tetőre.
Fogd már fel hogy nem csak nekem,az utolso cigoknak se kell az Fastra,főleg nem a tied,még a fiad szirint is foshslom volt,értelmes áron sem kellett a kutyának se.
Ez meg fasza,ezzel is ment mint a szél....😃
ez az úr büntetése, azért mert nem kellet a csodálatos f astra
bár neked van gond a toronyban és akkor jó ha nem jó, akkor most jó ez neked?
😆
az f astrával csak egy napot tudtál volna piszmogni meg ha jól emlékszem 8000ft lett eddig ráköltve
fix 140° / 91°
nincs PWM a szolenoidon
mechanika jó
olaj jó
több alkatrész próbálva
Ez önmagában már majdnem elég diagnózis.
Mert normál esetben:
még ha rossz is a szabályzás,
az ECU akkor is próbál PWM-et adni.
Nálad viszont teljes inhibit van.
Ez nagyon nem hidraulikus hiba viselkedés.
A fotóid után még egy dolog feltűnt:
a barnás tengelyen a trigger kivágás nem csak elfordultnak tűnik, hanem mintha a belső referenciahoronyhoz képest sem lenne olyan „precíz gyári” pozícióban mint a szürkén.
A szürke tengely sokkal inkább néz ki:
gyári préselt referenciahelyzetűnek,
érintetlennek.
A barnásnál meg van egy olyan érzés, mintha:
valaha túlmelegedett volna,
vagy kapott volna ütést/feszülést.
És ez pont elég lenne.
Még egy nagyon fontos gondolat:
A Z18XER ECU indításkor csinál egy plausibility checket:
crank jeladó
intake cam
exhaust cam
Ha ez nem stimmel,
akkor:
VVT tiltás,
fix fallback angle,
nincs PWM.
Pontosan ezt látod.
Szóval jelenleg a legerősebb bizonyítékod nem is a fotó — hanem az ECU viselkedése.
Őszintén:
a helyedben én már nem keresnék tovább más hibát addig, amíg a bontott tengelypárral ki nem próbáltam.
Mert jelenleg minden más irány nagyon „elfogyott”.
ja én is erre jutottam csk még a hézagokat kell belőnöm nem tudom mit csináltak ezzel az autóval előző életében
Őszintén, amit leírtál és amit végigmértél, abból nekem is az jön le, hogy ez az autó valószínűleg már kapott korábban valami „érdekes” javítást.
A barnás tengely állapota alapján simán lehetett:
olajhiányos múltja,
túlmelegedése,
bontott vegyes motor,
vagy valaki már cserélgetett rajta tengelyt/okoskereket.
És pont az ilyen motoroknál szokott előfordulni az a kategória, amikor:
„minden jó papíron, mégsem működik”.
A legdurvább az egészben, hogy a trigger wheel elfordulás annyira ritka hiba, hogy:
sok szerelő életében nem lát ilyet,
diag sem mondja ki egyértelműen,
és mindenki olajnyomást meg okoskereket kezd cserélni.
Te viszont nagyon módszeresen mentél végig:
lock tool,
olajnyomás,
PWM mérés,
szkóp,
kábelezés,
több VVT kerék,
több szolenoid,
donor érzékelők.
Ez már tényleg hibakeresés, nem alkatrész-dobálás.
Most már szerintem tényleg:
bontott tengelypár be,
régi csészékkel hézagmérés,
szükséges tőkék kiszámolása,
végleges összerakás,
live data ellenőrzés.
És nagyon kíváncsi lennék, hogy az első indítás után:
megjön-e a PWM,
eltűnnek-e a fix szögek,
elkezd-e mozogni a cam angle.
Mert ha igen, akkor gyakorlatilag megtaláltad az egyik legszopatósabb Z18XER hibát.
Nekem volt olyan, hogy nem vettem észre és beléptem a gázolajtócsába.Bevittem a lábánál a fulkébe. A cipőt nejlon ba csomagoltam úgy dobtam ki otthon a kukába az autóbol kivettem a taposó szőnyeget két napig mostam de még így is egy hétig büdös volt a kocsiba
Hát ilyennel még az életbe nem találkoztam hogy a retesz ki van szedve,egyébként meg mindenhol ott van a kút kezelő,azért,hogy megtankolja az autódat,harmadrészt minden kúton ott van a kesztyű hogy használd,vagy szerinted azért van ott hogy abba hugyozz?Nem,képzeld az azért van ott hogy ne koszold össze a kezed.
én egyszer belemostam a kezem az ablakmosó vödörbe 😆
benzint tankoltam mégis gázolajszagú lett a kezem, és ez kb egész napra elkísért, hiába mosogattam bármivel útközben
ezt a büdös gázolajszagot csak a féktisztító hozza le
Volt sokszor, hogy szorongattam, mert sok helyen kiszedik a reteszt... és mindig magamnak tankoltam. Egyetlen problémám csak az volt, hogy meg kellett fogdosni azt a zsíros olajos szart. Utána mehettem be a shopba 1 juróért kezet mosni.
otthon a töltő fej tiszta, azután nem kell kezet mosni 😃 már ez egymagában előrelépés 🤣
szerintem egy percig simán tart a töltési procedúra, leveszi az ember a polcról a cuccot bedugja a konnektorba elsétál a töltőnyílásig bedugja, amikor végzett akkor meg ugyanez visszafelé
legalábbis nekünk ilyen adapteres biszbasz van, mint a laptop töltő csak kicsit nagyobb
Nekem minden reggel 70%-on van és az 480 km. Örülök hogy nem kell kútra mennem. Mindig sietek. Ja és az a 480 km negyede árban amit a kúton hagynék. Imádom
Nem, de le lett már írva neked többször 😃 nem 5 másodperc, hanem 10! Rádugni 5, meg másnap lehúzni megint 5 😁 vagy azt gondoltad, fogom végig a dugót, mind te a tankoló pisztolyt?
a gyerekem nagyon úri nép lett... neki csak a villanyos a fasza
de neked pont jó lett volna, utolsó kocsinak ideális, mert életed végéig kitartott volna, sőt még azon is túl