Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egy nap alatt?Ez nem úgy van hogy az ev-t 5mp feltölteni otthon,mert hogy annyi idő rádugni a csatlakozót?Erre most kiderül hogy 24óra alatt kapsz 400kínkeserves km-t?
Fogd már fel, hogy az egész az ingyen töltésről szólt... ha akartam volna, rendes áramról feltöltöm egy nap alatt teljesen, vagyis hazaérek este, feldugom és másnap reggel ha megyek már bőven félig van, ha nem megyek, estére tele.... de pénzért tölteni, abban nincs semmi érdekes 😁
Jelenleg az van hogy kötelező a gazprombanknal befizetni a dollárt vagy eurot rubelre,mivel csak rubelben lrhet fizetni a gázért.
Az olajat regebben sokkal nyomottabb aron adtak mert trump beszallt a szankciokba,a harmadik orszagokat celba véve.
Ekkor kb 40 dollárert tudtak eladni mert még india is becsicskult,lett is egy csomo tanker celtalanul téblábolva.Meg jo nagy hiány a ruszki költsegvetesben,az szarul jött nekik
Aztan indult a vicces lenyomjuk iránt mint a bélyeget buli ami most is tart,és köszöni putyin az ajándekot 100 felett is megy nekik ugy hogy 50-60 között tervezték a költsegvetest az év elejen,igy mar nyugi van náluk.Mivel az öbölböl nem gyuün tanker csak néha.
Amugy a hosszutavu vezetekes energia mndig olcsobb mint a napi szpotpiaci,és nincs nyilvánossag előtt,
Én igy simán beintenék a félherés putyin helyében europának és atirányitanám oda ahol ki tudok baszni europával.
Ez inkább ebben a formában a vicc topikba való, a szociban jelentős veszteséggel is hajlandóak voltak bármit eladni nyugatra mert valutában fizettek, aki a világ kereskedéséből kikerül mert nincs elfogadott fizetőeszköze azért amire szüksége van az bármit megtesz a valutáért, amennyire emlékszem kína is jüanban fizet az orosz olajért, gázért amit csak náluk tud elkölteni.
Mert olcsón kaptad, és még az orbánék is tudtak belőle lopni. Azért tudjuk hogy tényleg olcsó 😅
A lényeg inkább más volt eddig benne, de arról valahogy kevesen írtak talán mert nem is igaz mivel állítólag az orosz valutához jutás volt a bonyolult ellenben nem olcsó megoldásnak aminek a vége a svájci orosz számlákon megjelenő dollárhoz volt köze, de mint írtam ez talán nem is igaz.
egyszer linkeltem egy cikket hogy volt a ruszki cucc
gombokért adják de közvetítőkön keresztül, többsége ruszki tulajdonú európai cég, és így van a ruszkiknak az eu bankrendszerben pénze szóval jelentős szívességet tettünk evvel a ruszkiknak
de van itthoni érdekeltségű közvetítő is ez meg simán csak pénznyerőhely az itthoniak részére, úgymond a ruszkik ajándék pénze
ezért van ez a nagy titkosítás, de a céges nyilvános adózási adataiból ezekre lehet következtetni
Az igaz, hogy direkt, de miért? Ráadásul honnan tudjuk, hogy olcsó amikor minden szerződés titkosítva volt és van? Mert mondták?
Fukusima után én is nagyon ellene lettem, de azóta nagyot fordult a világ és amennyiben biztonságos és az üzemanyagához gond nélkül hozzá lehet férni (bár a franciákat nem véletlenül zavarták ki kínai és orosz segítséggel az afrikai lelőhelyekről) akkor nem sok olcsóbb lehetőség van mifelénk.
Nem azért mert ellenség lett hanem mert nem jó helyen van a kitettség. A világunk változott nem az energia filozófiája.
valamelyik nap tankoltuk a toyotát
kb 10 percig vártunk arra hogy végre a buzija kijöjjön a kocsihoz, utána még majd 5 perc a tankolás fizetés
mondjuk 4 oszlopból kettő használható jelenleg
Ennyi az ára hogy ne kelljen otthon könyörögnöm hogy süssön a nap szóval megéri.Mennyit töltök a kúton?a múltkor már lemértem,2perc 50mp.Szóval 3perc 1000+ km-enként.
akkor ki kell lépni az únióból, ha szuverenitás a fontos akkor nem kell mindenféle szervezetekhez csatlakozni
addig jó amíg jön onnan a pénz? ha valamit kell érte tenni az már nem jó?
nincs ingyen ebéd, erre rá kellett volna már jönni mindenkinek
Ja, csak ne nevezzük már jogállamnak, meg demokráciának, és ne tapsikoljunk neki amikor elnyomnak.
Ezért kell ragaszkodni a szuverenitáshoz, mert addig jó míg nem a németek döntik el mi a jó nekünk.
Volt a világtörténelemben valaha olyan pillanat, amikor a gyengébb országok érdekei nem voltak leszarva?
De, ugyanolyan olcsó, csak mi direkt a drágát vesszük.
Dehogy lett ellenség, csak az amerikaiaknak nem volt hova eladni az LNG-t, de ők megoldották: rápalizzák a hülye európaiakra
Japánok most jelentették be, hogy üzembe állítanak néhány lezárt atomerőművet...
Nekem 400 kilométer után mutat 100-at, szóval ebben te nyertél... most hasonlítsuk össze, kinek mennyibe van ez a tankolás 😀 vagy azt, hogy ki mennyi időt töltött benzinkúton 😁
Németeknél ellenség...és nem olcsó. Ők erőltetik a gázról leválást is. Csak ugye a saját helyi dolgaikat akarják ráeröltetni más országokra is ami adott esetben máshogy működik ott. Ezért nem jó ez a birodalmi törekvés.
Ráadásul a gyengébb országok érdekei magasról le vannak szarva még a saját szabályaik szerint is.
dehogynem,
már azt tervezik egy ideje úniós szinten hogy gázkazánt se lehet majd árulni, egyre több ország támogatja a fűtés átalakítását hogy ne legyen gázhasználat
mondjuk nem egy országban olyan alacsony a lakossági gázhasználat hogy szinte nincs is
szóval én úgy gondolom a gáz jelenleg ellenség......
Nem a gáz az ellenség csak ma már nem olcsó.
Atm-atom.
amikor építkeztünk huszonéves voltam 0 tapasztalattal, ellenben teli ötletekkel
de az öregek akik "értettek hozzá" nagyjából mindent leszavaztak
pl én azt akartam hogy fúratott kútról menjen a fürdés és a budi a vezetékes vízről meg a főzés-mosás-kézmosás, ez került volna 20 méter kpe csőbe egy hidroforba és egy 10l villany melegítőbe, ellenben hozott volna évente 60 ezret
a villanyról is lebeszéltek mert senkinek se volt 3 fázisos cucca minek akkor a 3 fázis......
ráadásul akkoriban még ilyen 10-16 amperes bejövők voltak ehhez képest a 25 már rengeteg volt
a gáz, és a gázzal működő cuccok meg akkriban gombokért voltak, áfa nélkül jótállás nélkül 4 konvektort vettem 1 havi munkabérért vadi újonnan dobozban, a bojler drágább volt mint a 4 konvektor
meg aztán elhittük, hogy itt a gáz a csoda energia, ami olcsó, tiszta és kurva kényelmes, aztán 30 év múlva a legfőbb ellenség lett