Nem lapozok vissza, de azt látom hogy megy a hiszti a villanyautók árán.
Nézzetek már meg mennyibe kerül egy új autó (nem neked mondom, hanem Tsanyinak/Zolinak)
Tesla fapad 15,5millió
Opel Astra fapad 13millió
Ha meg a fullosat nézzük akkor többe kerül már a dízel is mint a Tesla.
A plugin hibrid változat 19millió. Ennyibe kerül a Teslánál a Premium Longrange 750km WLTP-s.
És ugye a Teslában alapból tud mindent, ami a többi autógyártóknál csak a fullos csomagban van. Oké a Tesla Fapad nem állítja be automatkusan a sofőrhöz az ülést, azt kézzel kell mint az állatok.
És úgy reklámozzák az Opelt hogy "éld át a Made in Germany" élményt 🤣 miközben egy francia fostalicska már egy ideje, a Stellantis nem túl jó platformra építve.
Ja vehetsz 800ért karbantartási csomagot még hozzá. Teslában ugyan nincs ilyen, de nincs is kötelező szerviz, mert nem kell. Gari lejárta előtt vittem el átnézetni. Cseréltek pollenszűrőt, ablaktörlőt, meg feltöltötték az ablakmosót, letakarították a kamerákat, kitakarították a radiátorból a szemetet, mert 80ezernél ezek az ajánlott karbantartások 4 év után.
Hogy is jön ki így a matek?
De ha valakinek nem tetszik a Tesla mert beszopta a 100 éves autógyártók által tolt marhaságokat, meg hogy Musk náci, a kínai autók is elég versenyképesek ár érték arányban és ők biztos nem nácik, mert kommunisták 🤣
De ha már ragaszkodunk a németekhez. Akkor a VW ID3-at is akciózták. Azért a pénzért meg már jó vétel volt az is. Mint autó nem annyira rossz, csak ne az első szériát vegyétek, az elcseszett érintő gombokkal. Következő generációból ezt kihagyták, az már jó.
Szóval erre mondom én hogy már csak a tudatlanok vesznek dízelt, meg hagyományos autót.
Én megértem a félelmeket, elején én is óvatos voltam, és ezért nem is hibáztatok senkit, sőt biztatok az óvatosságra. De amikor valaki kategorikusan elutasítja az egyszerűen hülye és saját pénztárcájának ellensége.
20 éves használt autóban még észszerű hagyományosat venni.
De 10 év alattiban 40kWh-s Nissan Leaf, Renault Zoe 4milliótól (és ez már nem a béka leaf) vagy Hyundai Ioniq 5 milliótól indul. (ez szerintem túlárazott, de nem véletlenül)
Apámék pont most a hétvégén voltak az Ioniq-al Nyíregyháza mellett nyaralni.
Asszony Egerben volt konferencián a Zoe-val, ahonnan tovább ment Debrecen mellé az anyjához, és onnan jött vissza bármiféle gond nélkül autópályán végig. És ezek ugye mind "városi" villanyautók 😅
Van egy keveset futott Opel Astrájuk apáméknak is, de ott rohad, mert a villanyt jobban szeretik.
Tesóméknak is Ioniq van. A Kodiaq-ot csak akkor veszik elő ha a mérete miatt kell, vagy két felé kell menni egyszerre. Ők is a villanyt szeretik használni, és nem az üzemanyag takarékosság miatt.
Meg annyit arról hogy a villanyautó drága. Én egy 3 milliós hibrid Yarist akartam venni eredetileg asszonynak munkába járni. Aztán megláttuk a béka Leaf-et ugyan ennyiért ami szintén tökéletesen alkalmas volt erre, csak olajcsere nélkül. Ennek az ára vajon hány év után térült meg??? És leszarom hogy Zoli hisztizik a formáján mint egy picsa, de egy kurvajó autó volt, jó felszereltséggel, nagyon jó kényelemmel és kezelhetőséggel. Ez mondjuk nem volt alkalmas városon kívül, de még ezzel is el lehetett jutni bárhova, igaz nem kényelmesen, ha muszáj volt.
A 20 milliós Teslám meg soha nem térül meg Ini 200ezres Astrájához képest, de akkor is megérte az árát. És már akkor is vehettem volna 5 millióval olcsóbban Teslát, csak én akartam egy összkerék hajtást meg a nagyobb hatótávot, ami nélkül lehet élni, csak úgy voltam vele ha már új autót veszek akkor ne legyen legyen fullos.
Az angolok biztos nem építettek egy saját önindítót, hanem vettek egyet, úgyhogy valószínűleg jó lesz az bele. Én most vettem egy Makita kézi fúróba motort Aliról.
Nem azért, de minek ilyen alkatrész egy motorhoz? Öreg Hondámban 40évesen kellett ilyeneket keresni, a második motorblokkhoz amit elhasználtam.
Mostani Hondámmal meg az a legnagyobb bajom hogy a műanyag burkolatot nehéz szétszedni, és letört egy két rögzítő fül.
A japcsik loptak a 70-es években, és csak 20 év kellett nekik, hogy domináns autógyártók legyenek. A kínaiaknak meg még lopni se kellett, a hülye európaiak meg amerikaiak önként oda vittek nekik mindent.
Nos megzavarom az ertekezest,bar nem nektek szol.
Az onindito miatt turom ezerrel a a netet,de,eddig ez a legerdekesebb,mert nem tudok alkatresz cikkszamot kivakarni a guglibol.
Egy tiger 800 forumbol jott ihlet szerint a kefetarto a burgman 400 al kompatibilis.
Lezezhet?
Te hol voltál az elmúlt öt évben? már mindent felvásároltak a kínaiak, volvo, rover, ktm, hirtelen ennyi jutott eszembe...
A vv-gruppe, merci, bmw még kitart egy darabig - talán
Ja, emlegethetjük az 50 éves múltat, de látjuk, ahogy a volkswagennek ez épp nem jön be..
Nézd inkább, hova jutott a tesla 10 év alatt, a kínaiaknak meg nem kellett még annyi se.
Van mit bezárni,nincs ezzel baj.Volt 20-30jó évük,most osztozniuk kell mert átalakul a piac.Csődbe ők nem fognak menni,ha ők csődbe mennének az azt jelentené hogy rajtuk kívűl már az összes európai gyártó megszűnt létezni,akkor meg már nem ez lenne a legnagyobb baj hogy van autógyár vagy nincs.
Nekik is csak pénzük van belőle,egyébként ez az a két vállalat amit a vw a kínai állammal közösen hozott létre 50-50%-ban,ami miatt szerinted a vw 50%-ban kínai.
nosztalgiázzanak csak 😅 Mást már nem tehetnek. Kína megette őket most meg kiszarta. 😂 Már szó van róla vagy végleg bezár a bazár vagy a kínai termel a fószvágen gyárba. 😆 Lehet gyártanak majd fószvágen kombi passzátot is. Csak az ajtóba az lesz írva made in china 😅 Most csak 50 % ban kínai a fószvágen. Hamarosan 100% ban az lesz. Lehet végre jó is lesz 🤣
Ó nem,nekem sincs de nem is fogok venni olyat ami pár éve még sehol nem volt,és nem csak autóra értem ezt.Persze,lehet fikázni a vw-t,de pont láttam egy videót,50éves a golf,sorba volt állítva mind a 8 generáció.És ők ezt maguk érték el,ők építették reszelték,nem loptak másoltak,akik most lopnak másolnak,ezeknek az 50éves modelleknek köszönhetik a saját létezésüket.Mikor egy márkának történelme,múltja van na az az ami nekem sokat számít.Soha semmiből nem fogok venni ilyen hirtelen jött csingiling márkát.
Bizonytalan? talán, mert nekünk tényleg nincs tapasztalatunk ezekben... kivéve persze téged, aki a falu esze vagy 😁 és azért vettem meg, mert jobb volt mindennél, ami hasonló áron volt. A fótsvágen labdába se rúgott, a bmw meg másfélszer annyiba került.
Nézzetek már meg mennyibe kerül egy új autó (nem neked mondom, hanem Tsanyinak/Zolinak)
Tesla fapad 15,5millió
Opel Astra fapad 13millió
Ha meg a fullosat nézzük akkor többe kerül már a dízel is mint a Tesla.
A plugin hibrid változat 19millió. Ennyibe kerül a Teslánál a Premium Longrange 750km WLTP-s.
És ugye a Teslában alapból tud mindent, ami a többi autógyártóknál csak a fullos csomagban van. Oké a Tesla Fapad nem állítja be automatkusan a sofőrhöz az ülést, azt kézzel kell mint az állatok.
És úgy reklámozzák az Opelt hogy "éld át a Made in Germany" élményt 🤣 miközben egy francia fostalicska már egy ideje, a Stellantis nem túl jó platformra építve.
Ja vehetsz 800ért karbantartási csomagot még hozzá. Teslában ugyan nincs ilyen, de nincs is kötelező szerviz, mert nem kell. Gari lejárta előtt vittem el átnézetni. Cseréltek pollenszűrőt, ablaktörlőt, meg feltöltötték az ablakmosót, letakarították a kamerákat, kitakarították a radiátorból a szemetet, mert 80ezernél ezek az ajánlott karbantartások 4 év után.
Hogy is jön ki így a matek?
De ha valakinek nem tetszik a Tesla mert beszopta a 100 éves autógyártók által tolt marhaságokat, meg hogy Musk náci, a kínai autók is elég versenyképesek ár érték arányban és ők biztos nem nácik, mert kommunisták 🤣
De ha már ragaszkodunk a németekhez. Akkor a VW ID3-at is akciózták. Azért a pénzért meg már jó vétel volt az is. Mint autó nem annyira rossz, csak ne az első szériát vegyétek, az elcseszett érintő gombokkal. Következő generációból ezt kihagyták, az már jó.
Szóval erre mondom én hogy már csak a tudatlanok vesznek dízelt, meg hagyományos autót.
Én megértem a félelmeket, elején én is óvatos voltam, és ezért nem is hibáztatok senkit, sőt biztatok az óvatosságra. De amikor valaki kategorikusan elutasítja az egyszerűen hülye és saját pénztárcájának ellensége.
20 éves használt autóban még észszerű hagyományosat venni.
De 10 év alattiban 40kWh-s Nissan Leaf, Renault Zoe 4milliótól (és ez már nem a béka leaf) vagy Hyundai Ioniq 5 milliótól indul. (ez szerintem túlárazott, de nem véletlenül)
Apámék pont most a hétvégén voltak az Ioniq-al Nyíregyháza mellett nyaralni.
Asszony Egerben volt konferencián a Zoe-val, ahonnan tovább ment Debrecen mellé az anyjához, és onnan jött vissza bármiféle gond nélkül autópályán végig. És ezek ugye mind "városi" villanyautók 😅
Van egy keveset futott Opel Astrájuk apáméknak is, de ott rohad, mert a villanyt jobban szeretik.
Tesóméknak is Ioniq van. A Kodiaq-ot csak akkor veszik elő ha a mérete miatt kell, vagy két felé kell menni egyszerre. Ők is a villanyt szeretik használni, és nem az üzemanyag takarékosság miatt.
Meg annyit arról hogy a villanyautó drága. Én egy 3 milliós hibrid Yarist akartam venni eredetileg asszonynak munkába járni. Aztán megláttuk a béka Leaf-et ugyan ennyiért ami szintén tökéletesen alkalmas volt erre, csak olajcsere nélkül. Ennek az ára vajon hány év után térült meg??? És leszarom hogy Zoli hisztizik a formáján mint egy picsa, de egy kurvajó autó volt, jó felszereltséggel, nagyon jó kényelemmel és kezelhetőséggel. Ez mondjuk nem volt alkalmas városon kívül, de még ezzel is el lehetett jutni bárhova, igaz nem kényelmesen, ha muszáj volt.
A 20 milliós Teslám meg soha nem térül meg Ini 200ezres Astrájához képest, de akkor is megérte az árát. És már akkor is vehettem volna 5 millióval olcsóbban Teslát, csak én akartam egy összkerék hajtást meg a nagyobb hatótávot, ami nélkül lehet élni, csak úgy voltam vele ha már új autót veszek akkor ne legyen legyen fullos.