Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

50-80%ra töltve 1 év. De tapasztalat az hog, tovább is bírja, csak érdemes egy töltés kisütést csinálni ha újra használod
Jo,mert az exide indit siman.Egyenlőre gxűlölök minden tervezőmérnököt.
nekem volt egy rúdlámpám aztán egyik erdélyi túra során elveszett
azt gondoltam otthagytam a szálláson
aztán évek múlva meglett, az opelban az ülés alá gurult valahogy és még volt áram benne, fel lehetett tölteni azóta is működik
nem tudom pontosan meddig volt a kocsiba de minimum 3 évig de inkább több
Évek kérdése.
Noh,még mindig,a lithiumos akksi polcon mennyi ideig tárolható hogy még ne punnyadjon meg?
Ebben mi a felvilágosítás?Hogy leírod mennyit fogyaszt?Na de kit érdekel,mert engem nem,nem is kértelek hogy oszd ezt meg velem.A sajátomat sem nézegetem,mert marhára nem foglalkoztat.Másé meg pláne nem.
Dehogy megy csődbe Már mondtam,ha a vw konszern csődbe menne,az azt jelentené hogy az ilyen mint bmw merci meg úgy az összes európai gyártó már megszűnt létezni.
Küldetès... nàlam hülyébb embertàrsam felvilàgosítani 😁
Egy újabb konstrukciós hiba.
van szerelőakna így hozzáférek az aljához
mentem a leírást aztán ha hidegebb lesz kitakarítom
köszi!
Mindenki szarik?Ez érdekes megközelítés.
Nekem továbbra sem számít hogy klíma vagy sem,szerencsére én pint leszarhatom.
Elsőre szopás. De most hogy már szétszedtem összeraktam már nem probléma.
Letéped az ablaktörlő borítást, az csak patentos.
Letéped a szintén patentos zár borítást, elektromos csatlakozót húzd le róla.
7 csavarra kiszeded az első csomagtartó borítást, ezen felül van 4 patent is, de az is könnyen enged.
Ez után két út van. A hűtő borítás felső részén van egy kapocs sor azt kipattintgatod, meg közép tájt kétoldalt összenyomós patent. Ekkor fel tudod résnyire hajtani, és egy megfelelő porszívó fejjel beférsz, ki tudod takarítani. Csak vigyázz ne sértsd meg a lamellákat.

Ha alaposabban akarod, akkor érdemes megemelni kicsit a kocsi elejét. Én ott csesztem el hogy nem emeltem meg, így nehéz volt hozzáférni. Feküdni kellett a porban.
Kiszeded a hűtő alján és tetején lévő csavarokat, a felső lécet felfelé billentve tudod levenni, meg az alsó részen az alátétekre vigyázz mert belehullik (nem gond amúgy, ha leszeded az alsó borítást kiesik minden)
Aztán az alsó borításból kihúzod az elején lévő patenteket. Felülről megnyomva le lehet billenteni.
A hűtőt kicsit hátrahúzod és lebillented.
Akkor alul hozzáférsz az alsó műanyag kapocs sorhoz. Ezeket csavarhúzóval kipattintgatod, és óvatosan le lehet emelni, némi feszegetéssel az egész borítást, meg a motoros zsalut.

Ekkor jutsz el arra az állapotra amit a fotón látsz. Nagyját kiporszívóztam, a többit meg slaggal mostam ki.
Ja hozzá tartozó elektromos csatikat is húzd le, úgy nem lesz útban, meg tegyél rá valamit, ha slaggal mosod hogy ne ázzon el.

Összerakás fordítva. Nem volt benne semmi kihívás, szépen összepattintható minden, de az alsó borítást az előtt patentozd vissza, mielőtt helyére rakod a hűtőt, mert elég faszul csinálták meg és az ellendarab elhajlik. Meg kell kézzel támasztani hogy össze lehessen nyomni.
A hűtő borítást óvatosan összenyomogatva össze is pattant. Az sem fog gondot okozni.
mennyire bonyolult kiszedni az elejéből a műanyagot hogy hozzáférjekna hűtőhöz?
nekünk mégvnem hangos csak mem akarom megvárni az 1 centis szöszt
Ugye? Mennyivel jobb lett volna.....najó, nekik lehet nem, de nekem biztosan 😅
Apropó. Mászkáltam most elég sokat a városban ezekben a 40+ os hőmérsékletekben. 5-10km kocsi letámaszt, felmelegszik 80 fokra, majd előhűtés, majd kellemes hűvös kocsival megyek tovább. 350Wh/km lett a fogyasztás a klíma miatt a szokásos 120-150 helyett.
Az ostoba tűzoltó már vághatná is rá hogy lám milyen szar a villanyautó, háromszor annyit fogyaszt nyáron.
Viszont gyanús volt, hogy folyamatosan teljes fordulaton visít a klíma hűtő ventilátora, míg asszony fos francia kocsijában alig hallhatóan ketyegett ugyan ott.
Szóval szétszedtem és kiderült cent vastag nyárfa-szösz-filc réteg volt a hűtőn. És így is bírta a 45 fokos belvárosi aszfaltot.
Azóta mióta letakarítottam nem is hallani a hangját. Ez is max 1/3 teljesítményen ketyeg. Kíváncsi leszek a fogyasztásra, de más Teslások szerint 150Wh/km nekik ebben a melegben a város.

Viszont szükségem lenne a segítségetekre. Attól félek valaki kilopta ebből a kocsiból a motort....
Ahhelyett hogy fizetett volna tanacsdoi dijat.🤣
Még mindig nem értem minek győzködni erről bárkit? Főleg olyat aki szándékosan hülye.
Meggyőzni soha nem fogod, de nem is kell. Villanyautók terjedését a kínaiak belépésével már az isten sem akadályozza meg. A VW meg éppen most jut csődbe mert nem hitt nekem 5 éve, hogy rosszul csinálják 😅
Meg is érdemlik. A BMW okos volt, ő csendes de jó stratégiát választott. Megy is nekik a szekér. Mercinek is megyeget.
Tesla pedig most bővítette az európai termelést miután a VW bejelentette, hogy 100ezer emberétől és több üzemétől megválik.
De nem kell aggódni, mindent átvesznek a kínaiak, lehet még a termelés sem áll le csak addig amíg kicserélik a présformákat a sajátjukra 😆

Szóval én már csak egy kávét kérek.
a fideszes mutyiban azért sz ellenőrzések lazábbak voltak
amúgy nem is értem hogy lehet ez a környezet szennyezés
a vasas cégnél ahol dolgoztam ott alig volt károsanyag, a festő előkészítőben volt nagyobb mennyiségben foszforsav
plusz azért itt-ott előfordult még vegyianyag mint más cégeknél
a lényeg
volt pár kút fúrva ( még a csarnokon belül is volt egy) és ebből egész gyakran vettek mintákat az ellenőrzéshez
szóval ha egy vasas cégnél ez kötelező akkor egy vegyianyagokkal teli cégnél is az lenne
szóval itt az ellenőrzés a hiba
gondolom le volt fizetve mindenki egészen a parlamentig....
Plusz ugye kis akkuk 2 év múlva kuka, EV akkuk 10+ év...
Nincs rendben, de a környezetre mindenki szarik, amíg vannak erősebb érdekek. Befizetik a büntit, oszt csá. Persze jobb lenne, ha tótoknál lenne az üzem, verhetnénk a mellünket mekkora öko vagyunk, az az 1000 munkahely meg sok 100 millió adó bevétel kijafaxt érdekel...
Fel sem tűnt volna,igazából semmi érdemlegeset nem is írtál.
Ja,tehát akkor ez így szerinted rendben van.Ide jön a kínai szarik a környezet károsításra meg minden szabályra és gyártja a motyóját,a lényeg hogy elkészül,majd ez bekerül egy elektromos autóba ahol aztán puffogtatjuk a közhelyeket hogy ez nem szennyezi a környezetet.
ráadásul ezeknek a kis akkuknak a többsége a kukában végzi
ha ismét bevezetik a cserélhető akkus telefonokat akkor még több akku lesz a szemét között
az ev akku meg halott állapotban is drága senki sem fogja eldobálni
ha lesz sok akkor erre is kiépül az újrahasznosítási hálózat
Azt remélem tudod, hogy a telókba, notikba, meg úgy minden hordozható eszközbe előállított akksi összesen sokszorosan több, mint az összes EV-ben lévő? de azokat nyilván mind környezetbarát módon állítják elő... 🤣