Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ja,inkabb az unalmas kotori öblöt.
De. Csak én nem az unalmas fapatkányt fotózom le minden évben.
A szaródás előbb volt. Én középiskolába amikor tehettem már bringával jártam, mert a már jóval a Fidesz előtt is elkezdték felszámolni a járatokat hiába volt dugig. Lettünk még többen, szóval az emberek elkezdtek alternatívát keresni. És a vicc, hogy 24km-re lévő suliba gyorsabban beértem bringával, mint az átszállás nélküli busszal.
Amikor asszonyhoz jártam Debrecenbe IC-re jegyet szerezni képtelenség volt. Mindig dugig volt az is. Aztán elkezdték azt is hogy csak átszállással lehet eljutni. Volt hogy a folyosón két sorban álltunk annyira tömeg volt. Na ekkor kezdtem autóval járni inkább, ha hideg volt. Ha jó idő volt meg motorral. A 125-ös MZ nem volt gyors, de volt ülőhelyem és nem 5 óra alatt értem oda. Diákjegy nélkül pedig drágább sem volt már mint a vonatjegy.
Nekem működik az app, de nálunk tényleg nincs. Amikor leadtam a kocsit a garancia végi szervizre, akkor BKV-ztam. A végén még 1 órát kellett sétálni, mert az volt az egyetlen lehetőség. bérelhető roller mondjuk jó ilyenkor, csak itt mordorban az sem gyakori luxus, mert más tömegközlekedő is szereti elvinni.

És pontosan ez a baja a közösségi autóknak is. Ez a belvárosban helyileg működik. Olyan helyen ahol amúgy semmi szükség ezekre, mert van jó tömegközlekedés, és gyalog sincs messzi semmi, de ahol igazán szükség van rá, ott csak a privát egyéni közlekedés van. Belegondolunk nem is gazdaságos a tömegközlekedés ott ahol nincs tömeg. Ezért szüntetik meg a járatokat, mert masszívan veszteségesek.

Osztrákoknál ez úgy van hogy a külvérosi metró/vonat állomásig elmész kocsival, ott van egy nagy, olcsó és kultúrált P+R parkoló, ott kényelmesen átszállsz és bemész a városba. Ez így lenne gazdaságos.
Nálunk az állomás környékén kitaposnak a munkába járók autói minden növényzetet és mozdulni nem lehet tőlük mert jobb esetben van egy 20 férőhelyes murvás parkoló. Rosszabb esetben semmi, így mindenki úgy parkol ahogy tud, vagy bemegy kocsival, ha van lehetőség megúszni a parkolódíjat.
Ehhez még vidékinek sem kell lenned. Mi is azért vettünk autót asszonynak mert a 18. kerület külső részén ugyan ez a helyzet. Pedig ő kifejezetten utált autózni, jó volt neki a tömegközlekedés amíg volt, szóval az egész egy kényszer. Bel-pesti prájdosok ezt nem fogják fel, de azért megy az autósok üldözése, csak hogy a doki hogy jut el a kórházig reggel 6-kor, meg hogy jut haza este 9 után, az nem jut el az agyukig.
Az app maga elindul és lehet útvonalat tervezni csak vagy nem ad találatot vagy teljesen nyakatekertet, de majd a család okosabbjai átnézik. 😁
Valszeg tiltotta az appot.
Nekem is Kína mobilom van. Xiamiau. Mindent is tud a telefonáláson kívül. Smst küld óra van rajta még ébresztő funkció is van(kezeit széttáró) Mit akartok ettől többet?
Visszavonom a lázongást mert oktalan volt, csak a zasszony kínai mobilja ignorálja a máv appot míg az én dél-koreaim és a lányok usákosai simán mutatták a járatokat amik szintebüránként vannak, még nem jöttem rá milyen beállítással lenne hajlandó hagyni az appot működni.
Pont ugyanez volt nálunk is. Fél óránként indult a csuklós busz kőrösről Ceglédre. Olyan szinten tele volt mind, hogy csak a fürgébbeknek jutott üllőhely rajta. Többen álltak mint amennyien ültek. Egy tűt nem lehetett volna leejteni annyian voltunk mint a heringek. Klíma ezeken ugye nem volt, szóval nyáron dög meleg volt rajta. Téli fűtés lett volna ugyan de a sofőrök lopták a gázolajat aztán nem indították el rajta a kályhákat. Pedig akkor nem volt ritka a napközbeni mínusz 10. Mondjuk nyársapátig beleheltük ennyien. 😅 Volt 1-2 geci sofőr akit utáltunk. Ilyen volt a harcsabajusz. Az nem nyitotta ki a két hátsóajtót mindenkinek elő kellett felszállni és mutatni a bérletet. 😆 Ha 8 órám volt akkor Ceglédről a fél négyes gyorsjárattal mentem kőrösre. Az fasza volt ott mindig volt üllőhely ez nem csuklós busz volt hanem valami extrább változat. Ezen nem azok a nyomi világosbarna színű műbőr ülések voltak hanem plüss ülések meg volt függöny az ablakoknak. És gyorsjárat lévén Cegléden csak a pályaudvaron és a postánál állt meg. 25 perc alatt otthon voltam vele amíg egy csuklóssal soxor 50 perc volt a 20 kilométer mert minden bokornál megállt. 😅 Egyébként nem vágyom ezekre a buszozgatásokra elég volt belőle 5 év és elég mély nyomot hagyott bennem. 😅
ez egy folyamat
amikor suliba jártam 3 busszal tudtam menni fél órán belül és mind teli volt
most az egyik sulis busz kb félig van a másikon van 5-10 ember a harmadik évtizedek óta nincs meg hanem a második megy egy plusz kanyart
ahogy fogy az utas úgy szaródik el a közösségi közlekedés
a bkv is ezért egyre szarabb
Közlekedésre visszatérve, asszony pénteken busszal kívánt kecsüra menni ügyintézni mert később úgyis arra megyek így felvenném. Megdöbbenve néztük az appban, hogy nincs, mondom nincs közvetlen busz hanem csak a szomszéd falubül egyetlen egy az is reggel hétkor, vége az iskolának megszüntették a járatokat, most a 30km-re lévő városba átszállással napi 1 alkalommal 2 óra alatt lehet eljutni, na így éljen jármű nélkül valaki vidéken pedig mi még elvileg jó helyen vagyunk, főút mellett, fővárostól 50 másik várostól 30km-re ja, bringaút sehová nincs.
Ja,ez,tartaleknak vettem,meg mindig itt van a szekrenyben a kesz cucc,varja hogy beszerelhessem ha nagyobb gebasz lesz.
Ez ilyen meg e tudom csinalni,szetszedni a szetszedhetetlen, lampat.
Es meg tudtam. 😄
Milyen lámpa?
pedig holnap ki kell menni mert elkezdem szórni a bojlit, a héten még pecázni kell
a héten még az udvaron se voltam 😂
jövő héten ha minden igaz lesz pár kanyar széna hozatal, szerencsére a nagygépen van fasza légkondi nem kell izzadni mint az mtz-ben
mind megérdemlitek 😆 Én megyek strandolni majd egy hét peca majd egy hét tengerpart. Ha jól néztem a naptárat ezt ismételgetem augusztus végéig. Ilyen időben legfeljebb klímás autó ami megfelelő közlekedő eszköz 😅
ebből 5000 a púrhab volt 😅
Szlovénián át? Mert akkor integethetünk, reggel indulok arra én is.
Meghalnék 18 fokban... de milyen jó is kimenni abból a 35-be... 🤔
térjünk vissza erre amikor 30 éves lesz az angol, beteg és legalább 300 ezret futott
amúgy a lámpád több volt mint nekem egy garnitúra gumi
Időmilliomos.Nekem meg meg nincs benne önindito.
No,szoval meg mindig a 10x eset költötted ra mint én arra az egy öminditora es az egy akkura.Ertemén hogy egy drága fos az a fastra.🤣
Az a másik véglet, nem arról beszélek.
Holnap indulok 4 nap alpok dolomitok.....nem lesz hideg, de motorozás lesz