Ha mar leult a forum csak szolok hogy a nemet premium kurvajo,mad univerzum mint ini fos fastraja.
A legkondi jeghideg,nincs sarga tengerlatjaro se.Megy mint a saffhausen. 🤣
nekem amikor leégett a 70 nm2 tárolóm 4 éve az összes szomszéd összeszaladt oltani. Mondjuk én épen merenyén pecáztam. 😆 a hátsó szomszédomhoz átzúduló palát mire hazaértem már összeszedték el is paterolták valahova. Kérdés kérés nélkül(kezeit széttáró)
Nem tudom. A kialakult szomszédi viszony nem egy emberen múlik. Én pl. jóban vagyok az összessel. Olyannyira, hogy szoktunk rendezni szomszéd bulikat is.(kezeit széttáró) Igény szerint segítünk is egymásnak ha a sors épen úgy hozza.(kezeit széttáró) Nem egyszer volt már, hogy 4 szomszédom jött segíteni pakolni de amikor a 3 mázsás kazánt kellett betenni a másikhoz ott is ott voltunk vagy csak egy utánfutó vagy vigyük el az autót karosszériáshoz és a többi. Szerintem éves szinten biztos segítek 3-4 alkalommal valamelyiknek soxor közösen a többi szomszéddal. Ha nálam van valami olyan megmozdulás ahol elfér a dolgos kéz nem kell könyörögnöm egynek sem(kezeit széttáró) Mi szimbiózisban élünk egymással. Szerintem ez így normális. Nem csak a közvetlen szomszédokkal hanem néhány házzal odébb lévőkkel is jó a viszony ez mondjuk 7-8 családot jelent és jól érezzük magunkat így (meghajlós)
Egyébként szokott olyan is lenni, hogy megkérdezed a szomszédod, hogy levághatod e az átnyúló növényeit? Tudom a fogalomtáradba ez nem létezik mert ez másnak tett szívesség de a te érdeked is hisz téged zavar ő ezt nem látja. Mondok egy egyszerű példát ami saját. Otthoni gépről igény szerint tudok feltenni fényképeket is. Egy árveréses félkész családi házat néhány évvel ezelőtt pucc parádéba vágtam. Csilli villi lett a ház és az udvar is. Gyönyörű füvesítéssel automata öntözőrendszer telepítéssel. Ami nagyon nyomasztó volt az a 5-6 méter magas 100 évvel ezelőtt épült polgári szomszéd ház tűzfala ami omladozott. Ez tulajdonképen zárta az udvarom egyik oldalát a 4 oldalból. Baromi nagy volt a kontrakszt a szép és az omladozó között. Annyira nem ismertem őket egy fiatal többgyerekes család élt a héázban. azon vakargattam a fejem, hogy lehetne ezt megvalósítani a kőműves komámmal kiszámolgattuk kb. 3-4 kilóból ezt meg lehetne csinálni. A bajom az volt, hogy nem tudtam, hogy van e ennyi ráfordítandó pénzük. ha én ezt az összeget kimondom nem akartam, hogy élből elutasítsák. Ilyenkor mindig az szokott lenni a duma, hogy úgy is felakarják újítani az egész házat majd sorra fog kerülni a ház hátulja is. Nos ebből nem szokott megvalósulni semmi.()kezeit széttáró) Átcsöngettem, áthívtam a gazdát. Mondtam neki mi most úgy is benne vagyunk az építkezésbe itt a betonkeverő meg itt van a kőművesem. én a munkadíjért pénzt sem kérnék csak az anyagköltségért. Aztán mondtam egy valószerűtlenül kicsi számot, hogy ne kelljen azon gondolkozni, hogy szeretné e vagy sem.(kezeit széttáró) 100 ezer forintot kértem mondtam neki ebből az anyagköltség kijön a munkadíj a mienk. Bele is egyezett.(meghajlós) ezért cserébe kapott 19 méter hosszan egy macskajárdát a 2 méter magasságig leomló félben lévő vakolatot behálóztuk felvakoltuk. A betonos plusszos lábazatot levertük aminek az elszéállítása volt vagy 20 ezer forint. Az 1-2 darab kisablak ami ezen a falon volt azt, újból káváztuk majd kapott 2 sor festést az egész felületen a lábazaton gyönggyel. Nem számolgattam össze nekem mennyibe volt ez a mutatvány annyit tudok csak a festék az alapozóval majd 100 ezer forint volt. De pont leszartam, mert ez tulajdonképen jobban az én érdekem volt mint az övé(kezeit széttáró)
vakolás után meg lehet pereskedni mert letaposnak mindent és egy csomó hulladékot szétszórnak
pl szomszét háztetőt amikor csinálták lett csomó defektem, pedig a gyerek madzagra kötött mágnessel futkosott a kocsibejáróban hogy a szétdobált szögeket összeszedje
és leszarták az ácsok is a defekteket meg a szomszéd is.....
Azért ebből szoktak viták lenni. Baromira meg tudja keseríteni az egyik szomszéd a másik szomszéd életét ha erre van igény(kezeit széttáró) Mert fogja magát oszt nem engedi be a szomszédot bármire is hivatkozva. Aztán ennek az önkormányzatnál van egy hosszadalmas jogi procedúrája ami elhúzódhat hónapokig.(kezeit széttáró) A vége persze úgy is az lesz, hogy be kell majd engedni hivatali nyomásra. Mondjuk egy gyümölcs leszedése esetén pont az idő az ami nem a gyümölcsfa tulajdonosnak kedvez, mert nyáron elindított ügyből jó ha októberre lesz valami akkorra meg már nem frankó a szüret ha nem szőlőről volt szó 😅 Ház hátulját vakolni viszont októberben jobb mint nyáron ha nem jönnek korán a fagyok 😅
hogy igazítod a jövedelemhez meg az életmódhoz? A vállalkozók 99% minimálbéren tengődik egyébként meg a cégbe termelődik a pénz, de az effektív kereset meg minimálbér ha osztalékot nem vesz ki. Osztalékot 40% büntetőadóval meg keservesen vesz ki a kisvállalkozó. Csak felsőbb körökből lehet ilyenről hallani, hogy mittudom én rogán cecília tavalyi osztaléka 960 millió vagy csányi sándor most nem vette ki a 25 mrd-os osztalékát(kezeit széttáró) A halál szélén egyensúlyozgató vállalkozások viszont nem vesznek ki ilyet még ha cégbe van is valamennyi pénz(kezeit széttáró) Na pont a 40% adó miatt(szemeit körbeforgató) Életmód? A pénzvisszaszerzési hivatal után létrejön egy életmód ellenőrzési hivatal? Vagy hogy gondolod? Minden háztartáshoz kimegy egy revizor és számolja a bevitt kalóriát az elszívott cigarettát az elfogyassztott alkoholt, chipset, kólát? Vizsgálja, hogy rendszeres mozgás be van e iktatva a napi rutinba? 😅
8-9 órán át befőttesüvegben főzve, csülök, zöldségek, nagyon kevés fűszer, sárgarépa, petrezselyemgyökér, nagyon kevés olaj.
Az egész egy lábos vízben, nincs kinyitva, ebben aztán MINDEN is benne maradt.
Gondoljunk bele: ha azért jönne a szomszéd, mert a tűzfalát, az átnyúló növényeit tartaná karban, én pont örülnék is neki.
Kivéve persze, ha vasárnak reggel 6 után jönne. Akkor adnék neki kulcsot inkább.
Én a világ leggecibbje lennék. Nem alkotnék újat, csak a meglévőt tartatnám be. Az otthonszülést a végletekig támogatnám.
Lenne alap TB, ami életmentésre ippenhogy alig-alig elég lenne, minden más fizetős lenne jövedelemhez és életmódhoz igazítva.
Az utakon is észre venni,jó sok baleset van,csak éjszaka 5embert kellett kivágni,abból három meghalt.Ma,szinte ugyanott megint baleset,erről csak olvastam,sok van.
ilyen melegben 8-ra megyek ki pecázni kb 11ig szar mert van szúnyog utána reggelig csend van
még jövő héten kell menni pecázni utána felfüggesztem októberig
de még nem teszteltem le minden bojlit akit kaptam
egyébként, hogy kijött a meleg látom nehezen viselitek. 😅 Hazudunék, ha azt mondanám nem terheli a szervezetem az első hőhullám engem is megvisel bár valamiért most annyira feszült ettől nem vagyok 😆 Ma szerintem bekapcsolom idén előszőr a klímát(gondolkodós)
pont nem vagy otthon, vagy nem hallod a csöngőt esetleg nem tudod a boxba beterelni a bull masztifot számos oka lehet, hogy a szomszédod nem tudod beengedni 😅
Ja,valami anyós féle kutyás sztori is volt.Ő anyázik mindenkire,mikor a tűzjelző bekapcsolt és anyázott hogy valaki az út közepén hagyta a kosarat,persze azt már nem mondja el hogy mit csinált mikor ezt meglátta,pedig már vagy 10x kérdeztem tőle.
A legkondi jeghideg,nincs sarga tengerlatjaro se.Megy mint a saffhausen. 🤣