Már ott tartanak? Van valami hasonlo csak az kicsit másképp néz ki de lehet ugyanazok csinálják. Elég vad árképzésük volt, ellenben korrektek, nekem hösokk miatt gariban cseréltek lencsét, egyet meg elhagytam, féláron adták az ujat.
Mentős meg elsősegélyes képzésnél a D-t oktatják... nem a többi 10 féle csatot. Nem mindig lehet elvágni, meg nincs mindig kéznél machete 😃 Én pl. kimondottan útáltam a D-t fűzögetni, kesztyűben meg nem is lehet, úgy még levenni is nehéz.
Én is szemüveges vagyok, eddig még egy olyan sisak sem volt rajtam, ami alá ne tudtam volna felvenni... lehet, hogy a szemüveg nem mindegy? Vagy a fej? 😁
A szemüveg egyenes szárú, nem sztk-s. Érdekes, amit Talma promózott, a direkt sisak alá való szemcsi, az nekem folyton lecsúszott előre, mondtam is neki, hogy hát ez nekem nem OK - szóval ezek szerint a fej mégiscsak fontos 🤣
Nekem most titán, igen vékony keretem van, nagyon könnyű, és amúgy a jelenlegi rendszert el is fogadnám - tudomásul véve a korlátokat - ha nem szembesültem volna tegnap az állvédő hitványságával. Sejtettem, hogy nem kazánlemez lesz, amit látok, de a tényszerűség (optikai érzékelés) megdöbbentett kissé és egy életre megváltozott (vagy eltörött?) bennem valami, például a sisakkal kapcsolatban a megbízhatóság foka.
A szem (mű-) lencse cserével történt előzetes utánajárás eredményét meg ne is firtassuk.
Lehuzás de vettem elötte másik kettöt és egy se sz igazi. Végül rászántam nem bántam meg. 4 éve hadznáálom csak motorozáshoz de adnak mellé rendes szemüvegszárat is. Egy mozdulat a csere. Saját fejedre mérik a keretet. Ha oldalra nézek nem látom a keretet ami a normál szemüvegnél meg van.
Most en kineztem a HJC i80 bukot, nem vagyok a szaguldozos fajta, a Honda plexije eleg jol elviszi a fejemrol a menetszelet, igy a sult-je sem problema elvileg, de hat kene egy proba...
Nekem volt Grex, HJC, Shark, Shoei. Grex az ugye az MT kategória, a régi Nolán N100 kiskőrösi klónja.
Grex az primitív mechanikája ellenére egész tartós és jó volt, de mivel a legegyszerűbbet vettem nem volt vele gond. Estem is benne többször versenyen és nem is új korában, védett rendesen, de a szivacs kezdett összeesni nem volt elég szoros, és már éreztem hogy a harmadik esés után csökken a hatékonysága. Akkor vettem a HJC-t. Üvegszálas, D gyűrűs, a lehető legegyszerűbb, de nem volt olcsó. Direkt a versenyzéshez vettem. Na ez nagyon fasza sisak volt, Jó mechanika, plexi nyitás nem tökéletes, de élhető, kifejezetten kényelmes volt az eséseknél, meg motorozásnál, de zajos, és párásodott ha esős időben motoroztam, márpedig ekkoriban volt olyan évem amikor 50ezer km-et motoroztam. Utána vettem a Sharkot a mostani Hondámmal együtt, vagy nem sokkal később. Nagyságrenddel kényelmesebb, csendesebb, pinlock miatt nem párásodik, nagyon jó a plexi optikai minősége, de van pár francia fasszásga. Pl. a plexi zsanér tervezésnél nem vették figyelembe az anyag viselkedését, ezért szeret eltörni a plexi a sima kinyitástól. 2+ plexit vettem, persze a garancia nem vonatkozik rá, mert hiába van számlám nem regisztráltam, meg különben is hogy képzelem...anyátok. Aztán meguntam és vettem a Shoei-t. Ezt kifejezetten a mechanika igényessége miatt választottam. Ennek megfelelően nincs is vele gond. Egyszerűen jól működik, és masszív tervezés minden pontján. Plexi nyitás, napszemüveg kezelés, belső szivacs ki és berakás is ennek a legjobb. Pár mozdulattal szétszedem, bedobom a mosógépbe a szivacsot. Többinél erre nem volt lehetőség, vagy csak részben...bár lehet a Shark is jó volt ebből a szempontból már nem emlékszem, azt nem hordtam olyan sokáig. Ugyan az a műanyag meg szövet meg szivacs minden, de ez volt eddig a legátgondoltabban tervezett és igényesen fröccsöntött sisakom. Kényelmesnek ugyan akkor nem mondanám. A Shark kényelmesebb volt. Bár cserébe jobban tart, és az áll résznél lévő szélzáró is nagyon okosan van kialakítva. Fel és levenni ezért kényelmesebb mint a Sharkot. Ennek ellenére nem csendesebb mint a francia.
Nem mondom hogy kell az ilyen drága sisak, ha nem lenne több pénzem mint amit el tudok költeni, akkor egy középkategóriásat vennék, de meg tudom fizetni a jót. Arai-t is néztem, de azok inkább versenyzésre valók. Nekem nem voltak annyira jók. Én nekem kell a beépített napszemüveg meg az egyéb úri huncutságok, mert főleg utcán megyek, szóval már a D gyűrűről is lemondtam, így bár volt a Shoei-ból is D gyűrűs, de a fém mikroracsnis csatot választottam. Ha versenyezni akarok akkor majd felveszem a Sharkot mert az még D gyűrűs... csak kell venni hozzá egy plexit 😅
Egyébként nem értem miért ragaszkodnak a D gyűrűhöz a versenyzéshez. Ez a fém mikroracsni ugyan olyan erős, megbízható, egyszerűbb oldani, bár nem is kell, mert a mentős simán elvágja a szíjat azt kész. Talán azért ragaszkodnak mert a gagyi csatok is profinak tűnnek, D gyűrű esetén meg nincs mellébeszélés, de erre lehetne egy hivatalos verseny minősítés az egyéb csatokra, vagy valami szabvány, és akkor nincs gond. Mellesleg szerintem van is szabvány. Adott erőre le kell szakadnia, azért hogy ne a nyakadat szakítsa le és ezt tudtommal benne van ez EU-s sisak minősítésben.
Azt is neztem, meg motorozashoz kontaktlencset, sajnos az is ami problemat mgold, egy masikat general. En pl. Ha messze megyek, viszek magmmal potszemuvet, de a flyweart irgalmatlan lehuzasnak erzem,meg amugy is, kell.melle egy napi szemuveg, es hat annyit nem gondolok elkolteni erre. Nem letagdva, amikor mg kell allni, varosban araszolok, szeretem felhajtani a sisakot, de megjobban szretem, amikor a robival a nyitottal megyek.
A relative regi MT meg talan a a 05 minositessl bir, de sajnos en 58 eve valamit mindig csinaltam a ktemmel, igy amikor valami a kezemben van es az altalam kivalto ero miatt deformalodik, akkor abban meg egy esetet kiveve nem csalodtam, az pedig egy modellauto szenszalas alvaza.
...épp mondani akartam, hogy a többi se sokkal jobb. Havernak igazítani kellett az EPS-en, mert nyomta a fejét egy ponton, felnyitós AGV. Nem nagyon láttam komolyabbnak, mint az LS2-met.
Amúgy ha megkapta az ECE 22.05 vagy 22.06 minősítést a sisak, akkor akármilyen is szemre, azért nem csak dísz az állvédője...
Szemuveges vagyok, probaltam sok minedt, de mindig a felhajthatonal kotottem ki, de ezzel nem vagyok egyedul, az osszes szemcsis havr is ezt hasznalja.
Pedig a shoei-nél nincs minőségibb,max arai,de az mar nem embernek való árban.
Mondjuk az se normális aki levehező,meg felhajtható sisakot vesz.Sima zart,se napszrmuveg se semmi,egy plexi bélés minimum egy üvegszál héjszerkezet,és annyi.
teslához egy kis cipzáras baszáskában adták a horgot, azt mondták a műszakira mindig fel kell pattintani
a német nyuggerek használták sokat mert látszik hogy meg van kopva, szerintem nekünk 2 évente 1 napot lesz rajta csak
Leesett a motorról a hanyagul odatett bukó (MT Atom, tudom, ezt vettem így jártam, ne is kezdjetek bele) és elpattant benne valami, az áll részében a szám előtti borítás/műanyag panel, belül. Hazajöttem, leszereltem a komplett állvédőt, hogy hozzáférjek a csavarokhoz, hát basszátok meg, ez az állvédő fog bárkit is megvédeni bármitől? Esetleg ha csúszóra veszem a flaszter, akkor talán, de még lehet, akkor sem. Van ennek egy elmére ható hatása, ha van ott valami, akkor nem lesz nekem bajom, de kb. ennyi. Lehetne alufóliából is. és az a mechanika, az a zár... Ez semmire nem jó, esetleg arra, hogy a menetszél ne nyissa fel, a fos műanyagban pirinyó csavarok fogják a kis bizbasz fém kampót, ami a sisakban lévő pöckökbe kapaszkodik. Semmi, nulla, fos, hányadék.
Tudom, vegyek minőségit. Hát mert okos vagyok, tudom, hogy mindenki szereti lehúzni a vásárlót, a youtuben megnéztem pár disassembly videót sisakokról. hánt azok pont ugyanolyan fosok látszatra a videón, csak drágábbért. http://youtu.be/uqTu2PUQ6Wc;t=76s
Van ezek kívül is másik "oktatóanyag" is, de mindenhol ugyanazt látom. Értem, hogy súly, meg továbbfejlesztett anyagok, és szélcsatorna meg lófütty, siralmas az egész.
A szemüveg egyenes szárú, nem sztk-s. Érdekes, amit Talma promózott, a direkt sisak alá való szemcsi, az nekem folyton lecsúszott előre, mondtam is neki, hogy hát ez nekem nem OK - szóval ezek szerint a fej mégiscsak fontos 🤣
A szem (mű-) lencse cserével történt előzetes utánajárás eredményét meg ne is firtassuk.
Grex az primitív mechanikája ellenére egész tartós és jó volt, de mivel a legegyszerűbbet vettem nem volt vele gond. Estem is benne többször versenyen és nem is új korában, védett rendesen, de a szivacs kezdett összeesni nem volt elég szoros, és már éreztem hogy a harmadik esés után csökken a hatékonysága. Akkor vettem a HJC-t. Üvegszálas, D gyűrűs, a lehető legegyszerűbb, de nem volt olcsó. Direkt a versenyzéshez vettem. Na ez nagyon fasza sisak volt, Jó mechanika, plexi nyitás nem tökéletes, de élhető, kifejezetten kényelmes volt az eséseknél, meg motorozásnál, de zajos, és párásodott ha esős időben motoroztam, márpedig ekkoriban volt olyan évem amikor 50ezer km-et motoroztam. Utána vettem a Sharkot a mostani Hondámmal együtt, vagy nem sokkal később. Nagyságrenddel kényelmesebb, csendesebb, pinlock miatt nem párásodik, nagyon jó a plexi optikai minősége, de van pár francia fasszásga. Pl. a plexi zsanér tervezésnél nem vették figyelembe az anyag viselkedését, ezért szeret eltörni a plexi a sima kinyitástól. 2+ plexit vettem, persze a garancia nem vonatkozik rá, mert hiába van számlám nem regisztráltam, meg különben is hogy képzelem...anyátok. Aztán meguntam és vettem a Shoei-t. Ezt kifejezetten a mechanika igényessége miatt választottam. Ennek megfelelően nincs is vele gond. Egyszerűen jól működik, és masszív tervezés minden pontján. Plexi nyitás, napszemüveg kezelés, belső szivacs ki és berakás is ennek a legjobb. Pár mozdulattal szétszedem, bedobom a mosógépbe a szivacsot. Többinél erre nem volt lehetőség, vagy csak részben...bár lehet a Shark is jó volt ebből a szempontból már nem emlékszem, azt nem hordtam olyan sokáig. Ugyan az a műanyag meg szövet meg szivacs minden, de ez volt eddig a legátgondoltabban tervezett és igényesen fröccsöntött sisakom. Kényelmesnek ugyan akkor nem mondanám. A Shark kényelmesebb volt. Bár cserébe jobban tart, és az áll résznél lévő szélzáró is nagyon okosan van kialakítva. Fel és levenni ezért kényelmesebb mint a Sharkot. Ennek ellenére nem csendesebb mint a francia.
Nem mondom hogy kell az ilyen drága sisak, ha nem lenne több pénzem mint amit el tudok költeni, akkor egy középkategóriásat vennék, de meg tudom fizetni a jót. Arai-t is néztem, de azok inkább versenyzésre valók. Nekem nem voltak annyira jók. Én nekem kell a beépített napszemüveg meg az egyéb úri huncutságok, mert főleg utcán megyek, szóval már a D gyűrűről is lemondtam, így bár volt a Shoei-ból is D gyűrűs, de a fém mikroracsnis csatot választottam. Ha versenyezni akarok akkor majd felveszem a Sharkot mert az még D gyűrűs... csak kell venni hozzá egy plexit 😅
Egyébként nem értem miért ragaszkodnak a D gyűrűhöz a versenyzéshez. Ez a fém mikroracsni ugyan olyan erős, megbízható, egyszerűbb oldani, bár nem is kell, mert a mentős simán elvágja a szíjat azt kész. Talán azért ragaszkodnak mert a gagyi csatok is profinak tűnnek, D gyűrű esetén meg nincs mellébeszélés, de erre lehetne egy hivatalos verseny minősítés az egyéb csatokra, vagy valami szabvány, és akkor nincs gond. Mellesleg szerintem van is szabvány. Adott erőre le kell szakadnia, azért hogy ne a nyakadat szakítsa le és ezt tudtommal benne van ez EU-s sisak minősítésben.
Amúgy ha megkapta az ECE 22.05 vagy 22.06 minősítést a sisak, akkor akármilyen is szemre, azért nem csak dísz az állvédője...
https://www.motostar.hu/ece_r_...
Mondjuk az se normális aki levehező,meg felhajtható sisakot vesz.Sima zart,se napszrmuveg se semmi,egy plexi bélés minimum egy üvegszál héjszerkezet,és annyi.
a német nyuggerek használták sokat mert látszik hogy meg van kopva, szerintem nekünk 2 évente 1 napot lesz rajta csak
Tudom, vegyek minőségit. Hát mert okos vagyok, tudom, hogy mindenki szereti lehúzni a vásárlót, a youtuben megnéztem pár disassembly videót sisakokról. hánt azok pont ugyanolyan fosok látszatra a videón, csak drágábbért.
http://youtu.be/uqTu2PUQ6Wc;t=76s
Van ezek kívül is másik "oktatóanyag" is, de mindenhol ugyanazt látom. Értem, hogy súly, meg továbbfejlesztett anyagok, és szélcsatorna meg lófütty, siralmas az egész.