Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Fene se érti öket. A DHL szinte mindent megröntgenez vagy mi a szart csinál. A kiskinai tisztában van a vámmal, nekem is alatta irta mindkét esetben mégos kérték tölem a rendelés meg az utalás bizonylatait, a termék magyar megnevezését, meg egy csomo papirt. Meglepöen hamar mintegy hét alatt itt lett volna mimdkét egymástol független helyröl jövö cucc, azán vagy három hétig a vámmal leveleztem.
Ráadásul külön erömüvet kell a vasuti vontatás számára fenntartani pont ez a lehetetlen frekvencia miatt.
A trafo sose a Hz miatt van, az kell az 50 Hz-nél is
Nem sok országban használják már. Pontosabban 16 és 2/3-ad Hz.
Az egyfázisú kommutátoros motorok sajátosságai indokolták.
Van valami speciális oka annak, hogy miért azt a 16 Hz-et használják?! Habár a hatalmas transzformátor miatt így legalább meg van a mozdonynak a súlya !
Akkor nem tudom, de volt nekem is olyan ami értékhatár fölött volt, és súlya is volt! Átjött szerencsésen!
Volt olyan is amire küldtek vámpapírt, és rá két napra hozta a postás a csomgot! Még jó hogy nem töltöttem ki! Megúsztam!
Én mentem utoljára hetvennégyben gőzösön!
Azt nem tudom,hogy meddig járt még gőzös, de majd megkérdem a fatert! Bár az utolsó években mielőtt nyugdíjba ment, már ő sem a füstössel járt!
Egyszeri nagyberuházás volt a MÁV Járműfenntartás részéről: megnyertünk egy pályázatot, akkor az egyes fajta eszközökből kellett - fajtától függően - 2 - 20 db. Megterveztem - a szakembereikkel való konzultáci után - és egy minősített hegesztőűzemmel legyártattuk ezeket. Azóta csak egy-két fajtából volt utángyártás, de az is kis darabszámmal.
Köszi az infót!
Ha jól értelmezem Gugli fordítóval - mivel németül nem tudok - ez is egy bazi nagy főtranszformátorral "kezdődik", mint a V43-as. Akkor értem, bár ekkora teljesítményhez a 16 Hz miatt óriási trafó kellhet.
Ez pedig jövedelmező üzlet lehet, a vasúton minden szerszám, alkatrész drága...
Ezek tirisztor és diódahidakkal egyenirányított árammal táplált motorokkal vannak hajtva, a feszültség fokozatmentesen szabályozható. Ha jól tudsz németül, akkor itt van leírás róluk: http://www.kochleo.at/assets/a...
Az se. Idén két tételt is vámoltak nekem.
biztos volt utána is mert én 73as vagyok, 74ben ha láttam is nem emlékeznék rá
szerintem a 80as évek elején is ment még néhény felénk
Ennyire rosszak voltunk? Rappel csak büntetni lehet. Zaj
Mert megérdemlitek!
http://youtu.be/Z_PqU4GKY3o
Jaja... a fekete-győr.... értem....
Rovidites,amugy most kene befektetni a jovobe,amikor kicsik,es az aktivistaik kozt is van par jo bőr.
Na nem a Konok Peter,az clam reszortja,de a lukacsi katalin meg elmegy.
nem követem a napi bohózatokat...
ez a fegyőr vmi új becenév?
Inkább az számít,hogy mennyi értéket ír rá!
40 Euro-ig vámmentes!
micsoda rágalmazás... pont tőled, mikor a felesége is megmondta, hogy nincs semmiféle helyezkedés csak tehetség, szorgalom, munka.... meg a jóisten....
Tényleg régen volt! Utoljára úgy emlékszem 1974-ben!
Ha jol helyezkednel lehetnel te is.
De majd ha a nepharag elsopor mindent meg dorzsolodhetsz fegyorekhez,most azokat toljak.
A jobbik inkabb a tamogatason marakodik,az lmp megszunoben,a tobbieket meg haggyuk.
Marad a Momo.
nem vagyok ideges.... értékelem a tehetséget
nyugi.nem viszi a sírba