Összefoglalom mit kell figyelj.
1. A világító chip minnel kisebb legyen a fenyvetites miatt
2. Ne legyen ventillátoros hűtésű
3. 5000 Kelvin színű legyen
4. Minnél nagyobb fényerejű legyen 6-7000 lumen minimum.
A videóim között van egy amikor LED-re cserélek egy FJ1300 lámpát
Van -e tapasztalatotok a LED-motorizzókkal, illetve marhaságot írok mert ezek nem izzók hanem égők, illetve lámpák, vagy nem is tudom minek nevezzem őket?!?Ugyanis lusta vagyok magam kísérletezni vele, villanyszerelő létemre. Legfeljebb majd ha a kényszer rá visz akkor a nyáron.
A hagyományos darabos ABS az soha nem optimálisan fékez.
Gondold el. Vagy blokkol a kerék, vagy fel van engedve a fék, tehát csak a két állapot közötti átmenet esetén van a tapadási határnál, ahol a legnagyobb a lassítás. A totális blokkoláshoz képest ez jó, de egy normális fékezésnek gyenge. Annyi előnye van hogy irányíthatóság megmarad.
Ezt az átmenetet használják a jobb ABS-ek. Növelik a frekvenciát többet van az optimális fékerőn. Kell frekvenciával már akár tökéletes is lehet.
Az ember meg kétségtelenül jóval lassabb mint akár egy régebbi ABS, de analóg, és képes határon egyensúlyozni, ha eleget gyakorol.
Igaz viszont hogy az embernek is kell egy kicsit tapogatózni, de ha megvan akkor már meg tudjuk tartani. Tehát a vészfékezés megkezdésekor törvényszerűen megcsúszik, és ebből engedünk vissza, így a fékezés elején az ABS jobb, de utána az ember a nyerő. Erről is volt videó, meg mérés, csak ezt eltüntette az ABS összeesküvés
Ha későn lép be, a jobb ABS az nagyon jó dolog. Akkor is érdemes úgy fékezni, hogy te szabályozd a fékerőt, és ne az ABS-re utald magad. Persze hasznosak lehetnek az ABS visszajelzései, de a videóban szereplő rámarkolás, mindenképpen baromság.
Én 11-gyes smt-n próbáltam 2motoron is, már az az ABSis nagyon jó volt, szinte nem is éreztem a karon vagy a pedálon. De az abs-sel nem tudtam megcsinalni hogy a teló szinte koppra összeüljön, kèsőn szólt bele de abs nèlkül nagyobbat tudok fékezni. Érdekes dolog ez, egyszer egy tényleg hozzáértő vèleményére kíváncsi lennék.
1. A világító chip minnel kisebb legyen a fenyvetites miatt
2. Ne legyen ventillátoros hűtésű
3. 5000 Kelvin színű legyen
4. Minnél nagyobb fényerejű legyen 6-7000 lumen minimum.
A videóim között van egy amikor LED-re cserélek egy FJ1300 lámpát