Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nya, raneztem, esso beacon ET2 or Tradal complex 2-es.
okos otthont vagy automatizálást?
kicsit játszom vele... a cél, hogy távolról és hanggal is vezérelhető automatizálást alakítsak ki. nincs rá életszerű igény, csak szórakozás...
a belső rendszereket a broadlink rm pro+ fogja vezérelni. ez tulajdonképpen egy univerzális távirányító. tud IR-t WIFI-t és RF-t, vagyis tudja vezérelni az infravörös távirányítóval, a wifivel és az alacsony frekvenciás rádióhullámokkal vezérelhető eszközöket, egyelőre nálam: klíma, tv, hifi, setup box, kapcsolók, termosztát, elektromos kapu, elektromos garázsajtó... majd később még bővül a rsz, de erre vagyok első körben kíváncsi... erre rákötöm az echo dot-t, ami tulajdonképpen az alexa, az amazon MI-je így hangvezérléssel is vezérelhető lesz a rendszer. Az Alexa önmagában is képes sok mindent vezérelni, de csak wifi-n. Azért nem a google home, vagy homekit, mert a google és az apple MI-je az alexához képest egy faék.
ez nem okos otthon lesz, csak egy automatizált rsz. pl. különböző routinokat is be lehet állítani, hogy pl reggel, mikor felkelsz legyen egy halvány világítás, kezdje el halkan játszani a kedvenc zenéidet, vagy kapcsolja be a tv-t, indítsa el a kávéfőzőt stb.... vagy amikor már úton vagy haza meló után nyáron hűtse le a házat, télen fűtsön fel, kapcsolja fel a külső világításokat és amikor kb 30m-re vagy nyissa ki a kaput stb... ezek csak példák, lehet nem is teljesen jók, úgyhogy ne kössünk bele... egyelőre még csak most kezdek el majd játszani vele.. és csak mert
Nem olvasod nap mint nap Init
Piszkálja a f.om a telefont. Mozgásérzékelővel magától tudja hogy mikor kell felkapcsolni.
Telefonról legfeljebb olyat kell piszkálni, hogy induljon el a mosógép, meg fűtsön fel a lakás mire hazaérek, esetleg a redőnyt is felhúzhatja nyaralás alatt hogy a növényeim ne vakuljanak meg a sötétben.
Nem talaltam nrg mc2 letolthetot.
Valami runner van a haynestol.
és? Olaszoknál nincs internet?
Én sajátot fejlesztek, persze kb. úgy ahogy Pipi kerítést épít szóval lehet a végén megveszem készen, de amikor elkezdtem akkor szánalmas volt még a felhozatal az ilyen cuccokból.
20 ev alatt sem hasznaltam egy legzsakot se,tempomatot viszont sokszor.
A NEST cuccok bejonnek kinezetre.
Az enyémben nem sok van: LX Plus felszereltség, még a külső tükreimet sem motor állítja, hanem belülről kézzel kell. (Viszont van 8 légzsák, ABS, ESP, stb.) Szóval kényelmi cuccok nemigen vannak benne, csak menetbiztonságiak.
Amire a többi kacat a ceedben
Számomra nincs sok különbség: nagyon egyszerű dolgok elvégzése helyett a telefon fölösleges b@szogatását a karosszékből.
Az otthonom eddig is "automatizálva" volt: külső hőmérséklet-érzékelős, 3 állású, programozható digitális termosztát vezérli a 12 éves gázkazánomat. A többi kacat mire is kell?
Ingyé nem hiszem, de az indoklása tetszett igazából.
Mer nem szeret?
Ez igaz.
Itt a konkret baj az volt hogy a bige rajott hogy elbaszta,elgondolkodott majd javitotta,es meg szarabb lett.
más az okos otthon és más az otthonautomatizálás....
Nem. Jo dolog. De kapcsolhatod kézzel is, viszont a lényege nem ez lenne. Ez csak a parasztvakitás része.

Erről is aZorbán tehet, mert ez mutatja milyen az oktatás színvonala
Hát a mostani marketing dumája a magyar szeret többet dolgozniról, elég hülyére sikeredett. Szerintem a titkárnöje hilnap reggel megveri
Azt b+ Te!
Digo b+
Egy interjut lattam tole,akkor megfingatott 3 libat az ATV-n.