egy évig volt alkalmam vezetni és merem állítani,hogy közel sem volt olyan jó terepjáró, mint ahogy mondták.
az is hadján,hogy nem volt benne szinkronváltó és vagy tehetség vagy sok gyakorlás kellett hozzá, hogy valaki reccsenés nélkül tudjon vele váltani., de az már csak mégis durva volt, hogy vizes füvön képes volt elakadni
Egyébként meg a 2500 benzinmotor ahhoz a kasztnihoz gyenge is volt
És annyi variációban készítették, mert minden évben módosítottak rajta valamit, hogy autóboltos legyen, ha 3 rendelésből sikerül egy jóba belefutnia
Épp ezért az alkatrész ellátása az öreg vitaráknak mára elég bizonytalan
Csak írtad, hogy valaki úgy mond véleményt gázüzemről, hogy zéró tapasztalata van. _Erre írtam, hogy nekem van belőle tapasztalat de nem jó. Állandó kínlódás volt vele
hidegben elindíthatatlan volt mindíg át kellett állítani benzinre azt már akkor is kín volt beindítani( ez még nem automata átálítású volt valami régifajta lovato)
Nem voltam nyugodt. Éppen ezért mindíg nézegetni kellett a tartálynál épp hol áll a szint. Ráadásul akkor hivatalos gázüzem beszerelése sem volt olcsónak mondható magához az autó értékéhez képest, műbizonylat tervrajz külön műszaki vizsga, nyomáspróba stb. Ráadásul fél évente vinni kellett gázoshoz mert valami meghalt rajta, és ilyen szerelő nem termett minden bokorban mindíg utaztatni kellett az autót.Erre mondanám, hogy nagyobb volt a füstje mint a lángja
Ha most ugyanott tartranék eszem ágában sem lenne beletetetni a gázt. 10 liter benyával beérte a 2000-es 102 lovas motor és ment mint az ezüstnyíl
Gázüzemnél ez a fürgeség megszűnt. Aztán aktuálisan amikor meghalt a gáz és vinni kellett szerelőhöz az autót ez a10 literes fogyasztás átválttott 17 literre. Nekem ez volt a gázüzemmel a személyes tapasztalatom, én már megkímélném magam ettől
A Lancia Thesis gen1 azóta az álmom, mióta először megláttam. Annak a 2.0 TB-je egy 5 hengeres 20 szelepes, izgalmas motor, nagyon buzerálja a fantáziámat.