Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Írtam Laca, most olyat szeretnék, ami kinéz valahogy. Nem kell túl sok lóerő, sem rengeteg extra, csak nagy legyen, pakolható, kényelmes, lehetőleg egy egyszerű 2.0 körüli benzines, ami nem pénztemető karbantartás ügyileg.
A Lancia Thesis gen1 azóta az álmom, mióta először megláttam. Annak a 2.0 TB-je egy 5 hengeres 20 szelepes, izgalmas motor, nagyon buzerálja a fantáziámat.
Én a seregben vezettem Ural-t (benzinest,dízelt egyaránt),valamint 131-es Zil-t.
Kiválló terepjáró volt mind,de lehet,hogy néha adódnának parkolási gondjaim egy-egy pláza garázsában?!
Pont ennyit ért, a katonai rendészek picsáját hurcibálni aszfalton arra tökéletes volt.
legendák keringtek a 469-es uazról, egy évig volt alkalmam vezetni és merem állítani,hogy közel sem volt olyan jó terepjáró, mint ahogy mondták.
Most azt ne ragozzuk, hogy a 2x 70 literes tankját 300 km terepgyakorlaton kifüstöltük az is hadján,hogy nem volt benne szinkronváltó és vagy tehetség vagy sok gyakorlás kellett hozzá, hogy valaki reccsenés nélkül tudjon vele váltani., de az már csak mégis durva volt, hogy vizes füvön képes volt elakadni Egyébként meg a 2500 benzinmotor ahhoz a kasztnihoz gyenge is volt
Vadászok dízel 123-as mercimotorral szerelték a hozzá való váltóval úgy már használhatóbb let az uaz. Egyébként meg egy nagy rakás benzintemetőnek mondanám
Uaz.
akkor nem is kéne
Joeza duster. De ebbol nem repulsz ki.

http://youtu.be/LWawRzQ15g8
szerintem az ilyenekbe bele lehet zavarodni
Amíg az érintő képernyős panelon keresgéled, hol kapcsold a lámpát addig az aszony odamegy a kapcsolóhoz aszt felkapcsolja
tavasszal akkor is erőt veszek magamon
(talán )
Niva igen jó megálja a helyét a terepen, sok nyugati csodát megcsúfolt már a története során
Méretileg elég kicsi, ezért nem is lett ilyen horgászautóm
Az a kis papír szűrő nekem már 90 ezret bírt
Hidegen nekem is szarul indul mert meg kellene újítani a reduktort
A legnagyobb gond az a gázzal hogy 10 beszerelő műhelyből 9 béna és nem tudja beállítani
A másik gond hogy sokan az olcsó lengyel szarokat teszik be és az alapból béna
van ismerősöm akinek van az meg a kiálló kerékív mentén szeret rohadni de más problémát nem mondtak róla. Ólcsó és jó autó hírében áll
nekünk van egy 1 generációs vitaránk. vitathatatlan, hogy azt még terepre tervezték
tegyük hozzá,hogy azért elég rohadós fajta És annyi variációban készítették, mert minden évben módosítottak rajta valamit, hogy autóboltos legyen, ha 3 rendelésből sikerül egy jóba belefutnia Épp ezért az alkatrész ellátása az öreg vitaráknak mára elég bizonytalan
nem nálam ment 150 ezret az autó én 550 ezernél vettem meg és 700 ezernél adtam el így a pontos
nem szart be Csak írtad, hogy valaki úgy mond véleményt gázüzemről, hogy zéró tapasztalata van. _Erre írtam, hogy nekem van belőle tapasztalat de nem jó. Állandó kínlódás volt vele hidegben elindíthatatlan volt mindíg át kellett állítani benzinre azt már akkor is kín volt beindítani( ez még nem automata átálítású volt valami régifajta lovato)
Sokkal lustább volt tőle az autó akárhogy áligattatuk mindíg durrogott. Volt benne egy pici szűrő az és a szűrőház havi szinten megtelt ilyen grafitpor szerű anyaggal ami mindíg törődést igényelt, aztán a tartályba hol ennyit, hol annyit tudtál beletankolni sosem volt egyforma. Volt,hogy a 100 lityis tartályba 98 liter ment bele Nem voltam nyugodt. Éppen ezért mindíg nézegetni kellett a tartálynál épp hol áll a szint. Ráadásul akkor hivatalos gázüzem beszerelése sem volt olcsónak mondható magához az autó értékéhez képest, műbizonylat tervrajz külön műszaki vizsga, nyomáspróba stb. Ráadásul fél évente vinni kellett gázoshoz mert valami meghalt rajta, és ilyen szerelő nem termett minden bokorban mindíg utaztatni kellett az autót.Erre mondanám, hogy nagyobb volt a füstje mint a lángja Ha most ugyanott tartranék eszem ágában sem lenne beletetetni a gázt. 10 liter benyával beérte a 2000-es 102 lovas motor és ment mint az ezüstnyíl Gázüzemnél ez a fürgeség megszűnt. Aztán aktuálisan amikor meghalt a gáz és vinni kellett szerelőhöz az autót ez a10 literes fogyasztás átválttott 17 literre. Nekem ez volt a gázüzemmel a személyes tapasztalatom, én már megkímélném magam ettől
Akinek bevált meg szereti az meg használja
CBlacinak lesz igaza, sima litiumos zsir ahogy olvastam mindketto.
egyetlen futó pillanatig gondolkodtam én is, hogy egy málnapc lenne okos otthon "szerver", de ahhoz az lenne a legjobb, ha minden be lenne kábelezve, ez meg nálam nem megoldható... így marad a távvezérlés... mivel a riasztóm is rf képes és több mód is fel van rá programozva, így azt is megpróbálom feltanítani rá, ha tudom...
melyik érintőképernyős kütyüt nézted?
Gyorsabb voltál, én még nem találtam.
Igazából én is..... és miután nincs kedvem nagy pénzeket rakölteni igy olcsó eszközökkel indulok.... az Alexa meg a Netatmo termosztát fix, a többi cserélhető, ha vmi nem tetszik.... a termosztát az egyedüli “drágább” cucc...
Inkább csak automatizálás.
Egy olyan fali kapcsoló helyére rakható érintőképernyős kütyüt akarok, amiben benne van a lámpakapcsolás, mozgásérzékelő, hőmérő.
Így a világítást, fűtést, hűtést, bárhonnan vezérelhetővé tenném, persze adott helységre szükséges kapcsolók alapértelmezetten beállítva.
Erre azért van szükség, mert jó volna több helyről kapcsolni néhány lámpát, illetve a fűtés vezérlést is okosabbra akarom mint a sima szobatermosztát.
Ezen felül az ajtózárak RFID kártyával működésével kíséreteztem, de mondták hogy a kínai RFID kitek könnyen törhetőek, mert elavult, szóval ezt max a kertkapura teszem.

Amúgy van linuxra ilyen közösségi fejleszésű ingyenes okosothon szoftver, tehát az sem kizárt hogy okos is lenne, de szerintem ha nagyon igényem lesz rá veszek majd készen, mert a mostaniak már kezdnek jók lenni, én meg kezdek lusta lenni
Ez nem világ megváltás... ezzel az erővel motorra meg autóra sincs szukseg, mert gyalog is el tudsz menni bárhova
majd számolj be a fejleményekröl, kiváncsi vagyok mire képes.
"....nincs rá életszerű igény...." -Azt hiszem, ezzel mindent el is mondtál erről a világmegváltó újdonságról.