2010 után is! Mazda, ha benzines nincs vele baj! A Suzuki mind kinyírhatatlan. A turbósokra kíváncsi leszek, de szerintem azokkal sem lesz baj, japánban évtizedek óta csinálnak kisturbósokat.
ez így van csak általánosítunk. minden márkának van "örök darab modelje" de általában ebből van kevesebb. A japó autók azért kerülnek előtérbe mert azoknak
több "örök darab " modellel rendelkeznek. sőt majdnem mind az 2010-ig
De nem cél már a hosszú élettartam sehol Eladhatónak kell lennie ehhez jól kell kinézni és teli kell tenni gyári extrákkal. és rá kell kényszeríteni a vevőket, hogy legkésőbb 10 éven belül szabaduljanak tőle és az újat vegyék
Sőt, az ilyen mániákus berögződésekből is megjöttem már, hogy minden szar ami F betűs (Fiat, Ford francia), meg hogy szarolasz. Nincs olyan hétköznapi autó, amiből az ismeretségemben ne futna egy-egy megbízható, sok km-es darab.
Szutyok, low budget Thalia több is vagy 450-500 ezer km-rel és nincs olaj zabálás, indul megy. Alfa TwinSpar-kok szintén ennyivel, Jtd-k rendszeresen 500 ezer km felett felbukkannak és nem óhajtják eladni őket, mert köszönik szépen, mennek még.
Akkor miről beszélünk? Ha a konstrukció nem betegágy, onnantól minden csak karbantartás kérdése.
Valahogy zsinórban kerülnek elő az 500-800 ezer km-t futott Alfa-k, Mercik, Renault-ok, meg szinte bármilyen kocsi. Nincs olyan járműgyár, aminek ne lenne betegágy és megbízható típusa is.
Hát azt meg hogy állapította meg a motorkopást?
Mindenki aki eladta a gázos autóját széthúzta előtte a blokkot
Persze lehentek ráutaló jelek, csak azt épp bármi más is produkálhatja
akkor arra mondjál pédákát, várj veszek egy jegyzetfüzetet nehogy elfelejtsem
A toyoták is az eredeti japó motorosak voltak jók, nem tudom egyáltalán valamibe teszik e még a saját motorjukat
bmw meg citroen motorokkal kooperálnak
Ezt én is el akarom kerülni, nem óhajtom többször vinni szerelőhöz a kocsit, mint amennyiszer nagyon muszáj. Egy kifáradó kerékcsapágy is felidegesít, nem hogy a kóbor elektronok miatt letiltó motor, stb. A kocsi buzerálás, simogatás, tunningolás nagyon messze áll tőlem, célgépnek használom a mostanit is.
Azért megbízhatóság terén van élet a Toyota-n kívül is, sőt.
Hát én úgy vagyok ezzel, hogy ezek az izgalmas autók jók meg minden, de fizessen érte más
Mire oda jutottam hogy megvehetnék gyakorlatilag bármilyen autót, rájöttem nincs szükségem ilyenekre. Olyan autó kell nekem ami a lehető legkisebb nyűggel végzi a dolgát amire vettem.
De ha rám hallgatsz, akkor azt csinálsz amit akarsz Csak azt látom eléggé le tudja kötni az életét az embernek egy "izgalmas" autó és nem mindig a jó értelemben. Persze még mindig lehet azt mondani rá hogy hobbi, ezért nem számít, de ha nem hobbi autós vagy, (azaz szándékosan akarod az időd és pénzed ráfordítani) akkor azért nem olyan pozitív dolog, hogy a szociális életed a szerelőd által rendezett grillpartira korlátozódik, mert ő a legjobb barátod
Alapvetően szelep beégésről meg a gyorsabb motorkopásról volt szó. Én ezt nem tapasztaltam, mégis mindenki ezzel jött amikor megtudta hogy gázos a kocsi.
Amiket írsz többé kevésbé megvoltak nekem is, csak én nem problémáztam ezeken, mert fele annyiba került a működés.....PB palackból tankolva
1 palack erőlködés nélkül átment bele, ez városban elég is volt. A másodikat már melegíteni kellett, de csurig lehetett tölteni így ha messzire mentem.
Engem annyira nem izgatott a gáz mennyiség. Adott kilométert ment el. Ha kifogyott a gáz, átnyomtam benzinre, még csak megállni sem kellett emiatt.
A palackos gázban volt valami büdös merkaftános trutyi. Pár ezrenként azt le kellett ereszteni a szűrőből, azt megint jó volt, de kúton tankolva (később amikor megdrágult a palackos gáz) elég volt évente.
Nekem nem volt más gondom vele. Némileg gyengébb volt, de nullát nem lehet tovább osztani Nekem szépen járt és indult is gázzal ha már meleg volt a motor, pedig egy nagyon primitív első generációs rendszer volt. Membrános gázszabályzóval és simán a szívócsonk közös szakaszába volt belefúrva egy cső, egy mágnesszelepet váltottam a benzin és gáz között. Semmi okosság nem volt benne.
Arduino kompatibilis modulokat vásároltam össze.
A szenzorokat már kipróbaltan, meg szervó motort az ajtózárhoz is frankón vezérlem RFID-kártyával.
Sajnos az érintőképernyő hibás. Pár hetet elbasztam mire rájöttem erre, aztán ennyiben is maradtam.
Van amúgy wifi, meg RF modul is hozzá, szóval elvileg nem kéne vezeték.
Ez is lett volna a lényeg, hogy a lámpában közvetlenül egy triakkal kapcsok és nem kell pókhálót szőni a lakásban a kapcsolók miatt.
több "örök darab " modellel rendelkeznek. sőt majdnem mind az 2010-ig
De nem cél már a hosszú élettartam sehol
Szutyok, low budget Thalia több is vagy 450-500 ezer km-rel és nincs olaj zabálás, indul megy. Alfa TwinSpar-kok szintén ennyivel, Jtd-k rendszeresen 500 ezer km felett felbukkannak és nem óhajtják eladni őket, mert köszönik szépen, mennek még.
Akkor miről beszélünk? Ha a konstrukció nem betegágy, onnantól minden csak karbantartás kérdése.
tuti nem a leszorításhoz kell
Jóbarátomnak is van egy Outback vagy 6 éve,de a kötelezőn kívül semmi!
Viszont CSAK benzinest!!
Mindenki aki eladta a gázos autóját széthúzta előtte a blokkot
Persze lehentek ráutaló jelek, csak azt épp bármi más is produkálhatja
A toyoták is az eredeti japó motorosak voltak jók, nem tudom egyáltalán valamibe teszik e még a saját motorjukat
bmw meg citroen motorokkal kooperálnak
Azért megbízhatóság terén van élet a Toyota-n kívül is, sőt.
Mire oda jutottam hogy megvehetnék gyakorlatilag bármilyen autót, rájöttem nincs szükségem ilyenekre. Olyan autó kell nekem ami a lehető legkisebb nyűggel végzi a dolgát amire vettem.
De ha rám hallgatsz, akkor azt csinálsz amit akarsz
"R1 asszony azt kapcsold fel"
Amiket írsz többé kevésbé megvoltak nekem is, csak én nem problémáztam ezeken, mert fele annyiba került a működés.....PB palackból tankolva
1 palack erőlködés nélkül átment bele, ez városban elég is volt. A másodikat már melegíteni kellett, de csurig lehetett tölteni így ha messzire mentem.
Engem annyira nem izgatott a gáz mennyiség. Adott kilométert ment el. Ha kifogyott a gáz, átnyomtam benzinre, még csak megállni sem kellett emiatt.
A palackos gázban volt valami büdös merkaftános trutyi. Pár ezrenként azt le kellett ereszteni a szűrőből, azt megint jó volt, de kúton tankolva (később amikor megdrágult a palackos gáz) elég volt évente.
Nekem nem volt más gondom vele. Némileg gyengébb volt, de nullát nem lehet tovább osztani
A szenzorokat már kipróbaltan, meg szervó motort az ajtózárhoz is frankón vezérlem RFID-kártyával.
Sajnos az érintőképernyő hibás. Pár hetet elbasztam mire rájöttem erre, aztán ennyiben is maradtam.
Van amúgy wifi, meg RF modul is hozzá, szóval elvileg nem kéne vezeték.
Ez is lett volna a lényeg, hogy a lámpában közvetlenül egy triakkal kapcsok és nem kell pókhálót szőni a lakásban a kapcsolók miatt.