Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Várjál megkeresem rajta a DPF-et.
Nem a 20 éves auto ciki.... mindegy hány éves... az a ciki amikor látszik, hogy basznak rá... meg a sok tuningmatyi, akik azt hiszik egy ültető rugó, meg egy herélt dob miatt verseny autójuk van
Én nemrég tettem pro-tech dpf tisztító adalékot a vasárnapi autóba..... először... rendszer tisztítót fel évente szoktam, de most közel a 200e-hez gondoltam itt az ideje...
Azt kell mondjam van hatása... most ezt használom városban is...
jövő héten pályázom, kiváncsi leszek, a végeredményre
Nekem lenni dizel hidegidításkor füstöl világosat,bemelegszik semmi.
Engem nem érdekel, hogy dízel. Ugye ez csak nálunk szitok szó, nyugaton még mindig hihetetlen de rengeteg a dízel csak hát ugye a magyar az magyar...
De hogy ezt miért kell így reklámozni... multkor egy oktáviás előttem arcoskodott a smokendsarmos matricas autójával, még a visszapillantót is figyelte, láttam az arcán hogy most élvez a gatyájába annyira büszke magára. Elmentem mellette és ordítottam hogy kibaszott gáz vagy... remélem hallotta is a paraszt a csippes 90lovas szarjában.
Egy 20 éves olasz autó enélkül is elég ciki...….
Egyszer jönnék rá, hogy a dízel huszárok ezt a feliratot miért hiszik annyira menőnek és keménynek... Egy Alfa-n ez kifejezetten ciki.
nekem pár ezer volt a kiterjesztett garancia
Na ez a kemèny....
Ahhoz képest, hogy utáljátok az facebookot, ezt a fórumot pont úgy használjátok, mint az általatok lenézett facebookos picsák és ratyik.
Nem a retyó a csatornába megy Csak egyedül a konyhai ami maradt az emésztőre kötve. ez meg úgy történt, hogy gyakorlatilag hosszába fel kellett volna túrni a gyepet ezért az egy kiállásért Így némi borravalóért cserébe átvették a csatornabekötést, hogy minden oda folyik. Oda meg csak a mosogató gép cucca megy meg esetleg az asszony amit vegyszer mentesen elöblöget a gyereknek
2,5 éves toyota 32 ezer km-errel vezetett elektronikus szervízkönyvel ide nem kellettek trükkök Makulátlan új volt.
Hozzáteszem a hájesz is amikor ennyi idősen megvettem A kipufogójáról lehetett volna enni a faszi akié volt nagy becsben tartotta. Csak nem tudta vállalni a 30 ezerről 85-re felszökött törlesztőjét. Most már nem olyan makulátlan Én használom és nem dédelgetem
Mondjuk amikor még nem tudtam, hogy nincs baja a gépnek kiszámoltam a megérhetőségét

"Ja ez a gép 2015 november-i vásárlású vagyis 3,5 éves. Nem tudom mi fáradhatott el benne heti 4 működés közben. Igaz mindíg a leghosszabb 2:44 perces programon használtuk csak. Hány hét van egy évben? Asszem 52. 52x3,5= 182 hét x 4 alkalom durván 730 használat. Laikusként nem tudom eldönteni ez sok vagy kevés használat, ahhoz, hogy elhalódjon benne valami. Mindenestre a gép döntött helyettem, megválaszolta..."

"Most azt számolgatom, ha ki kell dobnom. 150 ezer meg vagy 20 körüli kiterjesztett garancia, akkor használatonként az úgy alakul, hogy:

170 ezer osztva 730 használattal azaz 233 ft/mosogatás. Ha azt vesszük, nekem adna azért valaki 233 ft-ot, hogy mosogassak el heti 4-szer havi 16 szor, akkor azt válaszolom, hogy havi 3728 ft-ért köszönöm nem vállalom.

Persze ha ez a dög menne még kb. ugyanannyi ideig, mint eddig ment amire kb. számítottam is, akkor jobb lenne a helyzet mert mosogatásonként csak 116,5 ft-ba kerülne."

"

Ez a garancia meg egy nagy kulmártás. Életem során annyi mindent vettem már nekem soha nem halt meg semmim garancia időn belül. Ha volna rá lehetőség és azt mondanák, hogy a 3-napos visszavásárlási garancián felül semmi más garanciát nem adnak, cserébe engednek a vételárból 20-30 ezer ft-ot én biztos aszt választanám.

ennek a garanciásdinak is csak úgy lenne értelme, hogy az első 3 évre nem is járna, majd 3-6 éves koráig vállalnának rá garanciát. Mostanában egyébként is az 1 év a divat. Úgy sejtem új termékre nem kunszt 1 év garit vállalni...

Előzmény: LeslieWhite2 (10729) "

"

jó neked, hogy adtak 5 évre. Én már bármit nagyobb értékű dolgot veszek 1 év azt helló. Ha veszek egy 12 ezer ft-os szúrófűrészt mondjuk arra meg simán adnak 3 évet.

Előzmény: erimre (10737) "
Már megijedtem, hogy ti télen forró vízzel öblítitek a retyót!
Egyébként erre belinkeltek nekem egy videót. 52 perces nagyából azt taglalja amit leírtam. Jó film egy unalmas vasárnap délelőtt megnéztem
http://youtu.be/tlcmWnRlSnU
mer itt már 10 éve nincsen tél
Ezt is inkább átmásolom a mosógépes fórumból Inikém nem billentyűzgetem be, de nagyjából így van ahogy írod.
"

Lehet gépeket tönkremenésre tervezni sőt a mai szemétgyártó fogyasztó társadalomban így is csinálják.

Amikor Amerikában a gázlámpáról áttértek a wolframszálas izzóra egy találmánynak köszönhetően, egy hatalmas iparág épült ki rá. Város méretű gyárak alkalmazottak 10 ezrei ontották az új technológiát. A tulajdonosok azzal az egyel nem számoltak, hogy ezeket az izzókat az örök életnek gyártották.

Aztán amikor telítődött a piac, mert már minden vállalkozásban, közintézményben, háztartásban az új technológiával világítottak,egyszer elfogyott a megrendelés. Azok nyamvadt izzók meg nem akartak tönkre menni, újra meg vajmi kevésre volt szükség ahhoz a háttériparhoz és üzemmérethez képest ami felépült arra, hogy ellássa a kontinest. Sokezer ember utcán találta magát, olyan mértékű és hirtelen volt a visszaesés, hogy megrengette az egész gazdaságot, majdnem be is döntötte.

Ekkor ültek össze tanácskozni az állam képviselői, a tulajdonosok és a szakszervezetek. Ekkor találták ki ami azóta is mozgatja a gazdaságot a szándékos elavulást.

Üzemórára tervezték meg az izzókat, hogy menjenek tönkre és ezzel tudják fenntartani a folyamatos működést és tudjanak az embereknek munkát biztosítani. Valami régi tűzoltószertárban állítólag még ma is folyamatosan villágít egy több mint 100 éve bekapcsolt izzó.

Na a lényeg az, akkor fizikai úton muszáj volt tönkre mennie egy terméknek, ma meg gyakran cserélődik valami már azért is, mert már nem divat, nem menő, kijött az újabb és a szomszédnak is olyan van. Ráadásul, már temészetesnek vesszük, ha valami 8-10 év múlva végérvényesen megadja magát.

Előzmény: V.Gy. (10740)
Télen hogyhogy nem fagy bele a szmötyi a talajszinttől pár centire futó szennyvízcsöveidbe?
Egyébként szerencsére csak annyi lett, hogy volt egy kis dugulás kb. 20 perc alatt megoldottam
Soha semmi nem volt gyártási hibás életem során amit megvettem. Inkább bemásolom a mosógépes fórumból amit írtam egyszerűbb
Én a mosógéppel jártam úgy, hogy 7 év hibátlan működés után lett valami baja. Asszony intézi ezeket nekem sem időm sem kedvem ezekkel a háztartási gépekkel foglalkozni. Kijött a szerelő 6 ezer ft-ot kért. Ez így rendben volt, mondom nem vészes. Fél év múlva megint történt vele valami. Megint kijön megint cserélt benne valamit 10-en pár ezer ft-os dolog volt. Eltelik két hónap, megint előjött benne valami (de mindíg más) azt mondja 16 ezer ft lesz majd. Akkor mondtam, hogy szerintem hagyjuk. Akkoriban 60 ezer ft-ért vettem a mosógépet(fagor) Nem láttam rá garanciát, hogy néhány hónap múlva megint nem-e történik vele valami. Az egyik havernak a dob kellett valamihez, a másiknak meg a motroja, egyiknek sem mosógéphez, úgyhogy eltünt a háztól, lett másik 100 ezerért. A hűtővel pont ugyanígy jártam. 6 év után az első szerelés 6-7 ezer ft volt. Kb. fél év múlva megint probléma, akkorra már a kompresszorja adta meg magát, ami közelített volna a hűtő vételárához. A sógoromhoz került szerszámokat tárol benne, lett új szintén 100 ezerért. Most kezdődik ennél a mosogatógépnél. Az előző példákból kiindulva nincsenek jó tapasztalataim a faragással. Persze 150 ezer ft-os gépet meg nem szívesen osztok szét a barátoknak, rokonságnak virágot tárolni. Mindenesetre megnéztem ez a típus még kapható most 160 ezer az ára.

EGY VALAMIT VISZONT NAGYON MEGTANULTAM: SOHA TÖBBET NEM VESZEK 10-20 EZREKÉRT KITERJESZTETT GARANCIÁT. Kitalálták ezt amikor ez lejár akkor dögöljön meg benne valami.

Haragudni sem haragudhatok. Ezt a világot éljük. Ha minden örökké működik, leáll a gazdaság. Gyárak zárnának be, munkahelyek szűnnének meg. Tudomásul kell venni, hogy 5-8 évre vannak tervezve ezek a gépek és lehetőleg úgy, hogy ne legyen érdemes farikcsálni.

Ha itt csak egy banális hiba van vízcső stb. javíttatva lesz. Ha azt mondja a szerelő, hogy 50 ezer ft, akkor inkább nekiadom, mert akkor az új már csak 110 ezrembe kerül nem 160-ba.
Azért "új szagra" vannak nagyon jó nepper trükkök
Ez történt. Némi szaniter szilikont megért hogy egyszer megcsináljam aztán amikor újra előjött inkább vettem másikat. Nem szorulok rá, csak pazarolni sem szeretek.

Kiterjesztett garanciával mi a baj? Azon kívül hogy a gép tervezett élettartamán túlra nem köthető?
Elég olcsó volt nekem így kértem rá. És olyan gépet vettem amire a legnagyobb a kiterjesztett garancia, mert ugye ez biztosítás lényegében, a biztosító meg nem hülye. Nem akar fizetni ezért egy nappal sem vállal többet mint amit biztosan elmegy a gép.
Viszont ha valami gyártási hiba van akkor azért mégiscsak jól tud jönni.
Te már érted a lényeget
Persze aki nem tud változni, új dologba belefogni, tanulni az megszívta...de ők mindig is szívtak, mert a munkájuk egyre kevesebbet ér mindig a fejlődéssel meg a népszaporulattal párhuzamosan.
De ez itthon nem olyan egyszerű. Vagy nagyon jól fizető meló kell ehhez.