Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

az elkerülőben teljesen igazad van
bár most úgy tűnhet hogy bort iszom és vizet prédikálok, mert én még az életben nem vettem matricát
de ezek a pár ezres lehúzások már kb tökmindegy kategória a többi sok gané szopás mellé

amúgy ezt a matricát csak azért nem veszem meg mert pályán messzebb van, többet eszik és még fizessek is érte ráadásul többnyire lassabb is a kerülő miatt
pl egy miskolc pályán 300km és 3 óra gagyi utakon meg 240km és 3,5 óra
ami persze nem igaz mert pályán a szarjaimmal nem tudtam volna 130al menni, a ratyi utakon meg sokszor többel tudok menni mint a megengedett 90 szóval időben se járok sokkal szarabbul
szóval akárhogy is számolom nem éri meg sehogysem a pálya
de pl egy győri úton is 10perc különbség van és +40km
egy pécsi úton lenne 10 perc előny és kb azonos megtett méter
pesti lakosként kellene annyit és oda menni ahová "szoktam" simán megérné az éves matrica mert lényegesebben gyorsabb lenne a haladás
hát az a nem túl régen szerintem 10 évnél is réggebben volt hál istennek én sem szerettem ott 20 perceket várakozni kétszámú főútvonalon
Nekem csak annyi a véleményem, hogy végre talán belátható idő múlva lesz egy jó út a megyében azért meg fizetni kell.
Bcsabától Szeged felé a 47 megcsinálták kicsit szélesebb és nem kátyús, de jó hullámos, mint a magyar narancs kicsit savanyú, kicsit kicsi de a miénk. Tovább Debrecenig katasztrófa, a 44 úgyszintén, nyomvályus, kátyús stb. Bcsaba Gyula között az egyetlen 4 sávos kb 15 km folt hátán folt. Ezek a fő utak, a melléutak meg még rosszabbak. Mint Törökszentmiklós és szajol közötti 4 sávos állandóan javítják kátyúzzák, de mindíg rossz. Ez lesz a kommunizmus 8. Csodája állandóan javítjak de sohasem lesz jó.
Vagy az 52-s Kecskemét Solt........
És nem a teljesség igényével.
Nem,nem azon megy a rinya!
Amúgy nekem tíz,mert a hatszemélyes ,15 éves szaromról valaki egyszer visszaigényelte az áfát (TGK).
De így is kifizettem a megyeire csak azért,hogy havonta egyszer ,reggel a csúcsban ne kelljen átszopnom magam a városon.
Ami nekem rosszul esik az az ,hogy aki jön pl. szoboszló felől és menne tovább nyíregynek ,az vagy átszopkodja magát a városon és szopat minket is,vagy vesz egy matricát!
Aki szerint ez nem nonszensz ,azzal ezt a problémát személyesen is hajlandó vagyok akár egy tetlegességig fajuló vitában megbeszélni!
Én azért nem dohányzom, hogy fussa útdíjra!!
most évi 5000 ft megy a rinya? 2 ember visszafogott kajája egy átlagos helyen
de egy dohányos ettől többet elkölt egy héten
Akkor most számold ki hogy lakosra vetítve mennyit költenek adott területre. Pesten a legkevesebb ez a szám.

Amúgy ezt hogy összekapcsolták az 5000forintos megyeit, az elkerülők fizetőssé tételével, elég jól kitalálták, mert van jó oldala és akkor erre lehet hivatkozni aki a kibaszás miatt reklamál. Azért megnézném mit szólna a sok köcsög vidéki, aki tapsikol ehhez, ha a főutat fizetőssé tennék náluk is ahogy nálunk, mert nem csak a M0 fizetős hanem jó pár bevezető út is.
Te magyarázod félre, mert nekem azért kell fizetni amiért eddig nem, és kikerülhetetlen akkor is ha nem akarsz autópályára menni, szóval a kurva anyjukat, leszarom hogy neked jobb, egy csomó emberrel kibasztak. Nem csak velem, hanem azokkal is akik a kerülő utaknál laknak, mert az M0-nak köszönhetően megszűntek a dugók a belvárosban. Amióta fizetős megint állandósult.
Nincs mese ha, haladni akarsz jó úton akkor fizetni kell érte. Nyilván nem költözhet mindenki Pest megyébe, akkor elég volna 1 matrica. De vidéken mindíg drágább az élet. Az ország pedig főváros centrikus. Csak annyit akarok mondani vidékre sokkal kevesebb fejlesztés jut, pl. nem túl régen még Tiszaugnál egy hídon közlekedtünka vonattal, ha nem volt szerencséd és akkor értél oda lezárta a bakter fél órára. Ha két kamion találkozott csak akkor fértek el ha behajtották a tükröket olyan keskeny volt a híd, pedig 44 fő útról beszélünk.
Ez van vagy megyünk a rossz utakon, mert a környéken egyenlőre csak az van, vagy járunk helikopterrel, mint Mészáros a bélmegyeri vadászkastélyába.
Ezzel kicsit mellé lőttél szerintem!
Az elkerülésnek az lenne a lényege,hogy tehermentesítsük a várost mind a forgalom,mind a környezeti ártalmak szempontjából,de ha ma épp fidesz felszopó kedvedben vagy én nem állok eléd!
Nem kotelezo elkerulni.Szoval fizetni sem kotelezo.
Tudom minden ingyen kene mert megszoktak az emberek,de ez van.
Ja, a megyei tényleg jó dolog!
Viszont annak az anyjába szakadhatott vón a feje amelyik kitalálta,hogy az elkerülők fizetősek legyenek!!!!
A diódánál ezen elgondolkodtam, de tényleg.
Meglátjuk, hogy a KIA hogyan muzsikál ehhez képest.
*lennének *valóban
Hát igen, a sz@r is ízetlen, ha fizetni kell az is baj, ha nincs út az is baj. Inkább mennének jó utak, váltóban az az évi 5000/ megye nem sok.
Putri...
Ha direkt magyarazod felre azt a tenyt hogy most olcsobb atjutni 3 megyen eves szinten,(tobb mint fele a sporolas) vagy konnyebb es olcsobb a legsurubb halozatu megyen kozlekedni akkor nincs mit mondanom.
Csak mert morogni tamad kedved szokas szerint mert az milyen trendi.
Lehet jarni zero koltseggel,egyszeruen ne hasznald a fizetos utakat.
Hogy azok lassuk,rossz minoseguek es zsufoltak?
Leszarom,neked kell nem nekem.
Igen ez jó marketing fogás lehet örülni a plusz kiadásnak, dicsekednek is vele, hogy mennyi miliárd folyik be az útdíjból. Rekord bevétel, mer muszály megvenni mint a kenyeret. A 4-es Szolnoktól vajon mikor lesz kész? Minimum 10 éve készül. Ennyi pénzből már egyedül megcsináltam volna.
Pest megyeben meg kifejezetten örülök hogy 5 rugos megyeivel inarcstol kerekharaszton at bicskeig mindenhol mehetek egesz evben.Ha maradt volna a regi rend csak a nullas lett volna felig.
Tesó meg harom megyeivel 15 bol megy egesz evben movarig,ami regi szerint 43 lett volna.
De már nagy erőkkel készül az m44, igaz még nincs átadva 1 centi sem belőle, de már ki van táblázva, hogy fizetős lesz.
Úgyhogy nem sokáig lehet siránkozni.
És büszkén fel lehet vezetni a térképre.
https://www.napi.hu/
Hurrá Békés megyében nincs 1 méter út sincs amiért fizetni kéne ezért rendkívül takarékos itt közlekedni.
az lett volna a templomba járós kocsi
A vállalkozáshoz kellett egy nagyobb ótó jogsi csak nekem van,hely nem volt,mi faszt csináljak vele ha csak egy seggem van?
Meg az ára is jól jött a Cargo-ba
Viszont rohadtul sajnáltam mert szép is lett meg jó is volt