Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nekem volt mind a kettő, én úgy emléxem a 630-ason nem volt biztosít. Az tuti annak símán törted a csövét a 31-esnek, meg volt egy háromszög alakú kis fisz-fasz a cső alatt, azt kellett a hüvelyk újjal előrehúzni, utánna volt tölthető a cső
De majd mindjárt megkérdezem wikibácsit mit tud erről a biztosításról
Mikor megyünk egy kört?
tudod milyen drága a csapágygolyó?
én a szemétből kiszedtem a 12es lemezből vágott lyukakból kiesett hengereket van itthon vagy 2 kiló pont csúzliba való ki is van próbálva a kidobott hűtő ajtaját simán beszakította a bádog ereszcsatornát is elég jól megnyaggatja
Ja, tényleg, ezt nem vettem számításba. A nagy magyar átlag lusta lázadni is
Akkor elég lesz egy csúzli meg egy marék csapágygolyó
miért ne lenne?
szerkezetileg szinte teljesen egyforma a 630-631
az irányzék más a 631-nek a magasság állítás egyszerűbb, és a cső rögzítése másabb, a 630as sima rugós egy erősebb ütésre-húzásra letörhető a cső, a 631-esen ki kell húzni a pöcköt és úgy lehetett letörni a csövet
amúgy a cső része 631 nekem is, de az irányzék a 630asé mert nekem az jobban bejön
a tus rész volt még nagyobb a 631-nek, mondhatni használhatatlanul nagy volt azért is maradt a 630as tus
régen a 631-en volt távcsősín bemarás, de egy idő után már a 630ason is volt, persze teljesen feleslegesen mert értelmetlen a sláviára távcsövet tenni annyit mozog a cső hogy mmár 10 méteren van a távcsővel +1 centis szórása
pont ebben a pillanatban találtam meg a német hadipuskát mondom csak van valahol leírás róla.
Lehet azért látni a kísérteties hasonlóságot az AK-val
https://hu.wikipedia.org/wiki/...
Az ak ihletoje az mp 44 es volt,rovid puskatoltenyt hasznalt.

Az m16 valamikor a vietnami haboruban volt hasznalva,m16a2 esek az obol haboruban,kurvasokat fejlesztettek rajta.Mar nagyon strapbiro modularis M4 van helyette.
Igen impressziv sebzessel,hajlamos az emberi testben "lotyogni" ide-oda pattog ami a sebeszek remalma.Mig egy ak 76,2 es csak atmegy.
Ezt meg fejeli a hidrodinqmikai hatas ami a nyirokrendszert cseszi szet.
Jo az,nem veletlen tertek at a ruszkik is mar kurvareg az 5,45 os Ak74 re.
azon nincs biztosító A 631-es slávián legalább volt
Ütőerőre az alkaros volt a legjobb, az szépen vitte a 4,5ös szoknyás ólmot
volt idő hogy 10 légpuskám is volt itthon, hát hogy a gecibe ne lennék fegyverszakértő
aztán mint mindent eladtam egy híjján az összeset már csak egy winettou utánzat 630as van itthon
Barki,mint a meztelen csaj a partvissal.

http://youtu.be/SB37PUkIT-s
mi így lázadunk
Öröm olvasni ezt a sok fegyverszakértőt a tízmillió kommandós és mesterlövész országában!
ezt annó szavakban betettem az lfp-be azt levonult onnan a régi maradék
ak 3,6 kg-val teletárral nem nehéz. Az nem géppisztoly, hanem gépkarabély és támadófegyver. És katonai alakulatoknál világon a legnagyobb számban rendszeresített lőfegyver volt annó. Nem véletlen teljes igénytelen fegyver. Húzhattad azt sárba-szarba, ha a nagyja szart kitakarítottad a harcmezőn található szárazkóróval símán lőttél vele annélkül, hogy szétnyílt volna a csöve vagy elakadt volna a lőszer. Ráadásul igen pontos fegyver is. A formailag neked nagyon tetsző m16 egy igen cizellált fegyver volt. az babusgatni kellett pert egy rossz helyre tévedt porszem elakasztotta. Ráadásul kis kaliber nagy töltet sem volt túl jó párosítás Annyit értek el vele, hogy gyors volt a lövedék sebessége de átutése gyenge a mag tömege miatt. Ha viszont csak felkaron találtál el vele érintőlegesen valakit a nagy sebesség miatt a hidrosztatikai hatás következtében szétrobbantak az erek és megölte az ellenfelet holott nem is ez volt a cél. Ha már egy vastag pufajkában volt az illető ez a hatás nem érvényesült aztán nagy mérgében még vissza is lőtt
Egyébként a dugattyús gázvisszavezető rendszerű fegyver meg nem is orosz találmány volt A németek fejlesztették csak nagyonk keves készült belőle a II vh végén. Strumbave vagy mi volt a neve nem nézegetek utánna németül hadipuskát jelentett. Amikor hitler elé vitték, hogy szereljék fel a katonaságot ezzel az új típusú fegyverrel azt elvetette,mert kellett a német birodalmi márka a tankok főleg a tigris sorozatgyártására ugyanis hitler azt mondta ezt a háborút nem a kézifegyverek nyerik meg( tévedett) Közben ezeket a terveket az oroszok ellopták, innen ered az AK. A német akkori sorozatlövő fegyverük MP-40 (schmeisser) elég szar volt. Kb. arra volt jó, hogy akit a falhoz állítottak kivégzésre 10 méterről leszedték vele. Az oroszok gitárja sem volt sokkal jobb (pps) mondjuk több mint kétszer annyi pisztolygolyó elfért a dobtárba de több mint 8 kg-os fegyvert húzni vonni a harcmezőn nem lehetett üdvözítő. Ellenben a németek könnyűgéppuskájuk az kiválló volt(mg-42-es)
Ki?
nem dobáltak meg?
nem mindenki ilyen, én pl simán csak lusta vagyok lázadozni
plusz annyi eszem van hogy felfogjam hogy semmi sem változna
mert nem hinném hogy össze tudnánk szedni 200 terézanyát a parlamentbe, és nem csak magyarországon hanem az egész világban sem
Sokat változott a helyzet.
Két eset lehet,az egyik hogy sima handabandázó csőcselék jut fegyverhez.Ez könnyebb mert max kapnak pár tárat és puffogtatnak.
A gondot a pénzesebb főleg "támogatott" miliciák jelentik akik általában kapnak valahonnan golyóálló felszerelést.
A horvátok is selejtezett WW2 M4-eseket is előástak de villámgyorsan nyugati felszereléshez jutottak.
No egy sima 9 mm-es nemigen viszi át a katonai felszerelést.
Bár szerintem az 5,56-os jobb nem kemény célpontok ellen és elég kompakt cuccokat gyártanak ezzel az űrmérettel.
Van kis szájú fórumozó?
Te is így látod?
Itt? kizárt dolog... ahhoz tettre kész emberek kellenének....
még mindig azt mondom hogy egy ak méretű és súlyú fegyvert szeretnék akkor inkább valami olyat amivel akár 3-400 méterre is tudok célzott tövést leadni eredményesen
hogy ezt mi lenne a tököm se tudja mert annyira nem érdekelt még a téma
pl formailag az m16 nagyon tetszik, de az mintha igényesebb karbantartású lenne és szerintem az se sokkal lehet pontosabb mint az ak, de az biztos hogy a kaliber kisebb szóval több lőszer elfér a hátizsákban