Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ja gyerekkoromban 5 ft volt egy lövés
tavaly meg asszem 250-ért löttem. Mondjuk a puskák és a kitűzött nyereménytárgyak, na meg a hozzáállás 30 év alatt nem változott
És ha a csaj tölti a puskát még mindíg a szájából veszi ki az ólomgolyót
Mégis mikor hívJa ? 70 évesen már hiába fogja hívni! Meg akkor már minek??
Rájöttem, hogy trükköznek a céllövöldben. Az, hogy a puskák pontatlanok az csak egy alap. Szerintem símán vizezik a pálcákat, hogy nehezebben törjön, meg mintha vastagabb is lenne az átlag hurkapálcánál. Többször volt olyan, hogy pont középütt eltaláltam a pálcát, jobbról -balról megroggyant te fixen tartotta a kiszemelt zsákmányt. Aszt hiába ugattam, hogy pont középütt találtam el, azt mondta, hogy az érvényes találat ha leesik Akkor volt, hogy 2véletlenül" a tányér meg a szombrérő kalap közepét találtam el én is de ilyenkor 2-3 lövés után még mindíg eltanácsoltak a folytatástól
Ja, akkor elnézést...... motort azért vigyen?
Mondhatnám, hogy érdekel.....
Tudja az, érti az, voltunk már párszor.
gondolom elolvastad az árát is
Igen, képben vagyok.
Ez már régebbről ered. Sajna az egész unióba démonizálták a drónokat, pedig töredékére nem képesek mint amitől mindenki retteg. Persze aki bunkó módon használja az tényleg zavaró, meg némileg veszélyes, de aki nem akarja betartani a szabályokat, azt semmi törvény nem fog visszatartani, aki meg eddig is betartotta, azokkal kiszúrtak.
Szóval azt kell mondjam totál káosz van.
Kurva jó, és észerű szabályrendszert dolgoztak ki, a minisztérium is boldog volt, a Hungarocontrol is, meg kb. mindenki, aztán jött valami soha nem látott fiszfasz felsőbb utasítással, és csinált egy életszérűtlen katyvaszt, ami senkinek nem jó. Mindezt már lassan 3 éve.
Elvileg az lett volna, hogy az ilyen játék drónokra 1-2kilós súlyig meg még pár észszerű megkötéssel, csak egy ingyenes online vizsgát kellett volna tenni, hogy legalább az alap szabályokkal tisztában legyen az ember. A kockázatos repülésekre (emberek, vagyontárgyak felett) meg kellett volna vizsga meg biztosítás, meg technikai feltételek.

Jelenleg 30 nappal a repülés előtt eseti légtér engedélyt kell kérni, hatástanulmánnyal, szakvéleménnyel, beleegyező nyilatkozatokkal, kockázat elemzéssel, meg illetékbélyeggel.
Modellezésre persze már megvan a megoldás. Modell repterek folyamatosan megkérik a légtér engedélyt és amikor mennek ki repülni akkor aktiválják, de ehhez klubtagnak kéne lenni, szóval én illegálba nyomom lakott területtől messze, üres mezőkön, mert amióta a van ez a szarakodás, a klubbok nem szeretik ha csak úgy odamegy valaki.
Persze ezért nem cseszegetnek a rendőrök, csak ha lakott területen repkednek, de ha mégis feljelent valami túlbuzgó, úgy is együtt szoktunk reggelizni a büfébe azzal aki büntetne
Már, hogy motorral? vagy csak egy körre invitalod Lacit....
nálam ez egész pontosan zárt pont ez volt a lényege. A cső fix alúlról van egy rúd azt húzod le majd visszanyomod. azán a cső végén van az a kis elfordítható rekesz, na itt kell belejátszani a csővégbe a kúlót. aztán van,hogy féloldalasan esik bele azt beszorúl, jobb esetben csak megforduúl
Egyébként minél nehezebben tudod mozgatni az a rekeszt annál tömítetteben zár.(negyedfordulatos) Aztán az alkaros még lehetett tuningolni úgy, hogy az alkart többbször is felhúztad
ilyet vásárolnék szívesen még most is, de mindig győz a józan ész hiszen van hogy évekig elő sem szedem a slaviát sem
http://cikkek.ponggi.hu/dg.php?cikk=88
volt magyar puskában is olyan egy kis elfordítható kis henger alakú biszbasz, na az maga a halál volt
kikopott a műanyag amibe kellett tenni a lövedéket és szelelt össze vissza
céllövölde
régen nagy divat volt, huszonévesen még lövöldöztünk is
lő az ember persze mellé megy...mondom az embernek ez a puska szar adj másikat, azt mondja én vagyok a béna.....
mondtam neki egész komoly összeget feltennék arra hogy a saját puskámmal 10ből 10 pálca törne
de nem akart fogadni
utána jól szétlőtünk minden tárgyat amit lehetett
volt egy alkarosom az bitang erős volt, csak macerás volt a töltése
Oda is lehet, vagy túrázni is.
na pont most találtam én is
Valami ilyesmi volt az előd azt tudom, hogy ütött-kopott volt
Mint amikor elmégy a céllővöldőbe, úr isten miket adnak a kezedbe lövésenként 200-250 ft-ért
nekem ennek az "őse" volt egy ideig: https://www.legpuska.com/GAMO%...
az első széria még egész jó volt, bitang egy cucc volt sima ólommal úgy átlőte a sörösdobozt hogy el sem dőlt, de durrant is akkorát mint egy toz8
anno 35ért vettem( kb egy havi bér) ez volt a legdrágább légfegyver a házban, utána már csak mindenféle limlomokat vettem -csereberéltem
630
lehet, hogy ilyen 620-as valamivel kevertem, mert 630-asnak mindnek látok biztosítót
Ha lehet én megvárnám míg nem esik a eső, aztán mehetünk.
Kakucsra?
76os a 630as és azon már volt-van
a 620as volt a gyík puska azon semmi sincs
persze mert viktor meg lézerjani berágott, hogy ott köröztek ezek a kastélyaik fölött
Mondjuk tegyük hozzá én sem szeretném. Úgy hallottam valami rep engedély kell már hozzá. ebben neked kell járatosnak lenned
https://www.legpuska.com/SLAVI...
ja itt írja a biztosítót a 630-asra. de 40 éve gyártják, nekem ebből egy nagyon régi darabom volt lehet azon még nem volt eleinte
Hátha találok google képek között
Kukkolni nem szép dolog
Az ilyen "köcsög DJI" -sek miatt szopatják a rendes modellezőket
100évig a kutyát nem érdekelte ha repkedünk most meg egy papír repülőt nem lehet legálisan eldobni.