Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

termel az ilyenkor
Télen a problémásabb, mert akkor vannak ilyen hetes napmentes időszakok.
De ha visszatermelős a rendszer, akkor a nyári napsütést télen is felhasználhatod.
Amennyit ebben a hónapban sütött a nap inkább vízerőmű kéne.
Ja és a támogatás kb. fasság. Ugyan az mint a CSOK.
Túlárazott rendszereket tudsz csak megvenni, túlárazott telepítéssel, meg mindenféle bürokratikus szarakodással.
Kb. el is úszik az az árelőny amit az 50% támogatással jár.
Többet lehet spórolni egy kis ügyeskedéssel.
6db napelem tábla akkor kb. fedezné is a fogyasztásodat.
Az 288ezer forint, ami 3-4áv megtérülés önmagában.
Ezzel valóban nem lenne érdemes visszatáplálós invertert venned, mert az duplázza kapásból a költségeket.
Ha tudsz olcsón, vagy okosba lúgos akkut, akkor viszont már érdemes lenne gondolkodnod egy kínai sziget üzemű inverterrel.
Ilyen kis fogyasztás mellett fűtést is át kéne állítani elektromosra, és akkor megérné a nagyobb rendszer.
ocsem vallal ilyeneket ha beesik.
Telefonszervizt is üzemeltetsz?
a sors nem akarja a hintát
elmentem vasakért aztán leborítottam egy részét a tető csomagtartóról, le is verte az astra tükrét meg némi festéket az oldaláról
mire összeraktam a tükröt( akinek volt legója gyerekként minenre is képes)
addigra elkezdett esni az eső, és nagyon úgy néz ki jó sokáig esni is fog
amire eláll addigra meg úgy ellustulok hogy estét kell csapni
Este kiderül.
nekem most havi 7ezer felé van a villanyszámla
ha jövőre elcuccol a gyerek ez vissza fog menni szerintem 4-5 ezer köztire
Mennyit fogyasztasz?
Ezért már telepítéssel, engedélyezéssel együtt kapsz napelemet. Ez 8év alatt hozza vissza az árát.
http://irsasolar.addel.hu/3983...

Ha hőszivattyúval akarsz fűteni, akkor kell a nagyobb teljesítmény. Én olyan 10kW-ot akarok, mert az még elfér a 3*16Amper alatt, ez 6 év alatt hozza be az árát, bár ha a kiváltott fűtés és benzin költséget is nézed akkor lehet hogy gyorsabban, de én 6évvel is jól érzem már magam.
akkor hibátlan lesz
a ktm tankot én is fóliáztam meg az idomokat is első körben kaptam egy ilyen állíthatót nagyon szépen sikerült
pl a fejidomról amikor hidegen leszedtem teljesen megtartotta a fólia a fejidom formáját
utána sima mezei cuccal kínlódtam de az vagy megégette vagy nem lehetett rendesen formára nyújtani
Van,a telefon kijelzőket melegítjük amikor le kell vágni a touch-ot a screen-ről.
Huhh,akinek van ilyen rokon...........
Kérdeztem a thomyfoliát,31.-e után valamikor,és 2-3 napra ott kell hagyni a motort..............a tank teteje meg a két oldalsó szürke idom,karcálló átlátszóval,nem egy ducato maxi céges egyedi mintával telibe.
WTF?
No mindegy még harákolok ezzel a tekwrappal hátha elbaszom kegyetlenül.
szerezz be egy hőlégfújót amin állíthatod a hőfokot, 120 fok körül kurva jól nyújtható a fólia
fura mód ha elrontod a nyújtást átmelegíted és visszaáll közel eredeti állapotára és ismét lehet nyújtani
ingyen lenne nekem is lenne, de inyen nincs semmi
támogatás sincs rá mert egy 50% körüli támogatással nekem is megérné már
szóval marad a napelem a hegesztőpajzsban meg a számológépben nem lesz több a háznál
én szombaton átmotorozom unokahugomhoz... dekoratőr.... és még fóliát sem kell venni
A vilagmegvaltas helyett,vettem fel meter tekwrap foliat.
Azt kell kiszaszerolnom hogy rakom ra a motorra.
most akcióban ingyen adják a rendszert... úgyhogy így nem kérdés... lesz.... én azt számoltam, hogy megvenni nem érné meg nekem, de így jó....
ezen a napelemes dolgon rengeteget agyaltam, 2012 óra kb minden évben elkap a lalkesedés hogy kellene, mert volt még felesleges pénz is a zsebben
de akárhogy számoltam nekem nem éri meg a napelem, legalábbis a jelenlegi életvitelemnél

tárolni egy nagyobb méretű lúgos akku kellene, nekem van egy kb 4*1,5*1,7 méteres szerelőaknám ebből már egy egész elfogadható tárló kapacitást ki lehetne hozni, még a rettenetesen béna energiasűrűségű lúgos akkuból is
mondjuk ha ennyit tudnék tárolni akkor már valami hőszivattyús légkondi szerű cuccal lehetne a fűtéstbe besegíteni, így már a napelemnek is lenne értelme
egész addig ameddog nem találják ki a napelem adót......
" de milyen fasza kátyúk vannak cserébe..... csak nekünk..." Viszont remekül haladunk a lóvontatás felé! Csak éppen részletekben ! A lófaszt még a nyáron megkapjuk!
értem....? teljesen felesleges..... mint írtam lesz napelem, tök ingyen tudok majd tölteni otthon is, meg vagy 9 oszlopon kívül bárhol....
de ha fizetni kell majd érte az se fog megrázni egy pillanatra sem.... még van ebben spórolás gazdagon jó pár évig, ha meg 4 év múlva, mikor eladom már nem lesz jó üzlet veszek vmi rendes autót....
így is marad itthon dízel, ha szükség van rendes autóra is....
amikor gyerek voltam mondjuk 35-40 éve elég sok lovas kocsis fuvaros volt
olyanokat is megcsináltak hogy a másik faluból elhozták a cementet sódert téglát stb pedig az a tüzép olyan 6-8 km távra volt
érdekes módon akkor kurvára ráért mindenki most meg ha nem jön a futár akkor amikor szokott hanem fél óra múlva már tiszta ideg mindenki
hagy legyen..... de milyen fasza kátyúk vannak cserébe..... csak nekünk....
lófaszt..... ennyi és kész.... nem kell mindenkinek autóval járni.... máris szuperzöldek leszünk....
Így is az ár több mint 50 %-a ADÓ B+!!! De ha Neked úgy a jó vegyél egy szamarat, és az oda megy ahová akarod!