Igazából az lenne az igazi, ha a fizetésed/nyugdíjad egyből nekik utalnád, és nem akarnál cserébe sisakot, de amíg erre nem tudják rávenni az embereket, tényleg jó lenne ha 2 hetente cserélnéd
Esetleg nem fogynak a sisakok elég gyorsan??! Agyártó azt szeretné ha cca.2 hetente cserélgetném. Ha lesz majd egy olyan sisakom amit kidobásra ítélek, akkor széjjelbontom megint és megnézem mennyi is az annyi! Csak előtte odaverem jó alaposan!
Igazából mindkettőtöknek igaza van.
A kemény héj nem horpad olyan könnyen, egy normális sisaknál. Alapvetően az a dolga hogy egyben maradjon elég extrém erőhatásokra is.
Ugyan akkor rugalmasan deformálódhat, és közben az alatta lévő "hungarocell" mint kíváló ütéselnyelő tulajdonságú anyag benyomódhat és maradandó alakváltozást szenved.
Gondolom a gyártó megállapította, hogy ez már 1méteres leejtésnél kezdődik.
És persze hogy azt mondja a gyártó, hogy azonnal cseréld. Egyrészt ha leírja, akkor elhárította a felelősséget egy per során, másrészt vegyél másikat azonnal, hiszen ő ebből él.
Ja és 3 évente akkor is cseréld ha nem használtad (ilyet is hallottam már)
Szóval én veled együtt inkább kockáztatok
Pályán viszonylag gyakran esik az ember, és nem cserélgetheti minden alkalommal.
Legtöbbször a fej nem is érinti a földet sima kicsúszásoknál, vagy ha mégis akkor sem nagy erővel, aztán pár esés után már amúgy is elég szarul néz ki és lecseréljük.
Amúgy ha nem ígértem volna oda a régit a kínai sisaktesztes cikknél, akkor szét lehetne vágni és megnézni mennyire van meghorpadva a hungarocell.
Nem veszekedek, és a bukó sem esik le a fejemről menet közben, eléggé helytelenül! Ha meg felteszem a fejemre akkor max.:170 magasról tud leesni, Sok évvel ezelőtt szétbontottam egy Kiskőrösi-gyártású sisakot, az egész üvegszálas műanyagból volt , nem tudom miképpen viselkedett volna egy célirányos használat esetén, Még soha nem estem motorral. Inkább vigyázok , mint a Kálmán a 8.-ik gyerek után! Csak azt nem tudom elképzelni, hogy leejtem a bukót 60-70 -80-centi magasról és attól az egész szrrá törik!? Amit én sok évvel ezelőtt szétszedtem annak az anyaga üvegszál erősítésű műanyag volt. Elég régen van különféle gyártású bukóm, de még egyiket sem kellett kidobni, mert estem vele! Ha meg ittam, akkor nem ültem motorra! Ennyi!
Tehát akkor beleszóltál olyasmibe, amiről fogalmad sincs? Ó jajj, erre nem is gondoltam.
Elárulok egy nagy titkot: '73 óra gyártottak már pár újabb sisakot is, nem csak a rohambili és a kiskőrösi bukók léteznek már.
Nem megy szarrá.
Csak ezek a bukósisakok egyetlen behatásra vannak tervezve. Ha leejted, torzulhat a héj alatt az ütéselnyelő réteg. Ettől nem megy tönkre, valószínűleg még látható külsérelmi nyom sincs, de nem tudod, mi történt belül. És ha legközelebb éles helyzetben ugyanazon a ponton éri újabb ütés, már nem biztos, hogy tökéletesen teljesíti a feladatát.
miaszar az a lámpa tetején?
A kemény héj nem horpad olyan könnyen, egy normális sisaknál. Alapvetően az a dolga hogy egyben maradjon elég extrém erőhatásokra is.
Ugyan akkor rugalmasan deformálódhat, és közben az alatta lévő "hungarocell" mint kíváló ütéselnyelő tulajdonságú anyag benyomódhat és maradandó alakváltozást szenved.
Gondolom a gyártó megállapította, hogy ez már 1méteres leejtésnél kezdődik.
És persze hogy azt mondja a gyártó, hogy azonnal cseréld. Egyrészt ha leírja, akkor elhárította a felelősséget egy per során, másrészt vegyél másikat azonnal, hiszen ő ebből él.
Ja és 3 évente akkor is cseréld ha nem használtad (ilyet is hallottam már)
Szóval én veled együtt inkább kockáztatok
Pályán viszonylag gyakran esik az ember, és nem cserélgetheti minden alkalommal.
Legtöbbször a fej nem is érinti a földet sima kicsúszásoknál, vagy ha mégis akkor sem nagy erővel, aztán pár esés után már amúgy is elég szarul néz ki és lecseréljük.
Amúgy ha nem ígértem volna oda a régit a kínai sisaktesztes cikknél, akkor szét lehetne vágni és megnézni mennyire van meghorpadva a hungarocell.
Elárulok egy nagy titkot: '73 óra gyártottak már pár újabb sisakot is, nem csak a rohambili és a kiskőrösi bukók léteznek már.
Csak ezek a bukósisakok egyetlen behatásra vannak tervezve. Ha leejted, torzulhat a héj alatt az ütéselnyelő réteg. Ettől nem megy tönkre, valószínűleg még látható külsérelmi nyom sincs, de nem tudod, mi történt belül. És ha legközelebb éles helyzetben ugyanazon a ponton éri újabb ütés, már nem biztos, hogy tökéletesen teljesíti a feladatát.