Meg is van a következménye, a bátrabb nebulók már hatodikban ordenáré módon beszélnek a tanárral. Mert megteheti, nincs következménye. Arendőrrel szintén, mert nincs következménye. Idegennel, bárkivel akármitt megtehet, mert nincs következménye, és egyébként is istennek képzeli magát, hisz a virtuális világában verhetetlen.
én ezt a sok jogvédő szarokat ásnám el a gecibe
pl én ha nem úgy viselkedtem a suliba akkor lebasztak egy fülest vagy kettőt aztán helyreállt a rendszer
most meg ha erősebben rászól a tanár a gyerekre akkor már mindenki megy a suliba tiltakozni, így nem is nagyon erőltetik a fegyelmezést nehogy valami lelki sérülést szenvedjen a gyerek
Pedig a hiba létezik. Pont ugyanezt látom, legalábbis a munkáhozvaló hozzáállás terén. Még semmit nem dolgozott, nulla tapasztalat vagy rutin, de minimálbérért biztos hogy nem megy el, béremelés pár nap-hét után, de egy alapvető dolgot nem lehet rábizni, stb. Vannak kivételek szerencsére, de a többség a munkahelyen megjelenést már díjazásra érdemesnek gondolja.
Igen ez a lényeg, ha már szét van szedve akkor úgy van vele az ember, hogy mindent jó lenne megcsinálni, de akkor tényleg többe van munkadíjjal együtt mint egy új, én a kamionban 2 évente cseréltem fesszabot mert kívülről könnyen megoldható volt és az olasz 4000-be került így az megérte mindig cserélni, de soha nem újíttattam volna fel egyiket sem mert azt mikor először kérdeztem 60 körül vállalták volna pedig elég volt fesszabot cserélni.
Én nem vagyok ennyire elítélő és hibás kereső, teljesen más a világ mint a mi fiatalságunkban és teljesen mások a mai elvárások mint anno nekünk, mivel több és különböző korú gyerekem van ( 7 db 16-tól 37-ig) így lehetőségem adódik a különbözőségek észlelésére és nagyon látható, hogy melyik milyen korban volt/van fiatal.
Többnyire ugyis szakember kéne vagy legalábbis szerszámmal jól ellátott, mert a csapágyhoz se férni hozzá egy gagyi lehúzóval többnyire, a csúszógyűrűket is érdemes már akkor felszabályoztatni, de akár cserélni is ha már szét van kapva. Felénk van ilyen még szerencsére, annyit szoktam olcsitani a dolgon, hogy amikor kellett akkor kiszedtem a generátort itthon egyeztetés után, reggel elvittem délután hoztam. Ha mindent cserélt akkor is tizenezerből kijött.
Pontos tipus ismeret nelkul csak tapogatoztam de egy 20 as korul van a szabalyzo.
Ocsem siman felujitott egy generatort.
A legnagyobb szivacs a szethuzas ugy hogy nem veri szet az ember, legalabbis olcso szemetrevalo kinai lehuzokkal, a jok meg annyik mint egy bontott generator.
Ez is elgondolkodtató, és sajnos évek óta hasonlót hangoztatok, ha szóbakerül a fiatalság.b Én is azt vallom, hogy a szülök feleőssége nem kicsi, de látva lányaim növekedését van kihivás bőven, hisz azt látja ami körülveszi és hogy élnek-léteznek az osztálytársai, barátai.
Ezt most olvasom, igazad lehet, nem fesszab hanem dióda, de a végeredmény mindegy, ha javítóhoz viszi csak kompletten csinálják általában drágábban mint egy új kerül.
Szerintem is ahogy Pipi írta fesszab hiba, nem drága egy új generátor ha csak nem könnyű kicserélni külön a fesszabot, de gondolom nem akarod otthon megcsinálni a szerelők pedig csak komplett felújítást vállalnak amit nekem a swiftre35-45000-re mondtak ellenben mindkettőbe vettem újat, a swiftbe 27000 az ignisbe meg 45000-ért, annak a felújítására 70 rugó körül mondtak árat (abba valami hülye generátor van, 1 évig gyártották azzal a drágával utána már ugyanaz mint a swifté) így egyszerűbb volt újat venni kedvezményre a bárdiban vagy lángban.
Tök érdekes felmérés, de ezzel nem lehet vitatkozni, mert csak azt mutatja mit gondolnak az emberek.
Egyébként meglepett hogy sok kérdésben a többség elég reális véleményt alakított már ki.
pl én ha nem úgy viselkedtem a suliba akkor lebasztak egy fülest vagy kettőt aztán helyreállt a rendszer
most meg ha erősebben rászól a tanár a gyerekre akkor már mindenki megy a suliba tiltakozni, így nem is nagyon erőltetik a fegyelmezést nehogy valami lelki sérülést szenvedjen a gyerek
Látod, hogy megemelem a kalapom? (De gondolom nem egy alomból...)
Ocsem siman felujitott egy generatort.
A legnagyobb szivacs a szethuzas ugy hogy nem veri szet az ember, legalabbis olcso szemetrevalo kinai lehuzokkal, a jok meg annyik mint egy bontott generator.
Ez is elgondolkodtató, és sajnos évek óta hasonlót hangoztatok, ha szóbakerül a fiatalság.b Én is azt vallom, hogy a szülök feleőssége nem kicsi, de látva lányaim növekedését van kihivás bőven, hisz azt látja ami körülveszi és hogy élnek-léteznek az osztálytársai, barátai.
Egyébként meglepett hogy sok kérdésben a többség elég reális véleményt alakított már ki.
Legalább motor.
Mitas