Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Itt van egy jó cucc, persze ebben sincs semmi extra csak annyi hogy "golyóálló"

https://edigital.hu/notebook/p...
Régen a Toshibának is volt ilyesmi, mindenáló cuccuk.
Nem tudom mire kell bele, de benne van. Ráadásul érintőset is tud (NFC-vel). Biztos valami üzletkötő vagy porszívóügynök használta anno Svédországban valami spéci szoftverrel. (Onnan hozták be).
nekem az első toshiba satellite 600 felé volt újonnan , 2000felé járunk amikor 70 ezer volt a havi bérem
igaz nem adtam érte ennyit mert, használtan vettem hibásan nem volt jó a hang benne, adtam érte egy egész jó pc konfigot, egy légpuskát távcsővel, 1000 márkát(akkoriban tervezték nagyon az eurót) meg valami kis aprópénzt
ehhez képest a mai 5-800 ezresek sem igazán drágák, aztán mennyivel jobbak mint az a lom toshiba volt

amúgy a bankkártya olvasó mire jó egy mezei laptopba???
Saját zsebből vettem (nem a munkáltatóm állta) egy éve, 120 ezer pénzért. A saját dolgaim megkönnyítése végett kellett egy nagyon picike, nagyon könnyű (1,3 kg-os) sokat bíró masina. Melónál - nagyon ritkán - terepen egyszerű CAD rajzvázlatok elkövetése, illetve nyaraláskor, stb. netezni, de leginkább a fotós hobbimhoz: képek áttöltése, mentése a fényképezőgépekről, RAW-feldolgozás, Photoshop. Ezekre mindre tökéletesen alkalmas, és még jó pár évig az is lesz szerintem. Színhelyesre kalibráltattam az IPS-kijelzőjét, hiba nélkül lehet dolgozni rajta. Dedikált VGA nincs, tehát játszani nem nagyon kell vele, de pl. a Crysis 2 csont nélkül, akadás nélkül megy az integrált VGA-val is.
Az én xarom 3 éve (8 GB RAM-mal, 256 GB M2 SSD-vel, 4G modem nélkül) kb. 570 ezer forintba fájt itthon. Ez volt a fapados alaptípus.

Az én példányom viszont fullHD IPS, 16 GB DDR4 RAM és 512 GB M2 SSD, beépített GPS-szel, 4G modemmel, bankkártya-olvasóval (!!!), ujjlenyomat-olvasóval, NFC-vel. Szóval nem az übergagyi fajta...
van egy mérnök ismerős aki sokat van terepen, mindenféle nagy gépeket pakolnak össze(pl sóder osztályozó, betonüzem)
az már 5-6 éve is valami 800ezres laptoppal futkosott ki a ganéba, és azt mondta nem akart drágát mert terepen hamar sérül
szóval ne csodálkozz ha a negyed annyit érő masinád nem bír ki annyit mint egy olcsóbb felső polcos gép

amúgy ami a vicc hogy most már egy 5-60 ezres telefon tud olyan 3 d megjelenítéseket amiről pár éve igazándiból álmodni sem álmodott a nép. kint sétálgatsz a pusztán és ott helyben látod hogy néz ki a kész üzem a telefonon keresztül
szóval simán látod hogy a biciklid elfér-e az eresz alatt
És bevállalják az 1 év garit is, pedig csak 6 hónap van rá gyárilag szervizalkatreszkent....
Ez nagyon jó ár ingyenes szállítással.... a Humansoft (most mar 4ig) Dell partner, eredetit árul...
Sajnos idén sem kaptunk évvégi jutalmat, pedig már rendelném is a gyári akkut:
https://www.hsws.hu/eredeti-gy...
Nem csoda, ha 3D igényes munkákat csinálsz, akkor egy mobil ws kell hozza, nem ilyen integrált vga....
Most hoztam egy barátomnak egy H780-t féláron, i7 P2000 quadroval, 5 év garral.... ami korábban 47 perc-1 óra rendereles volt integrált vga-val, most max 20 mp. Nem is terheli a gépet és az akksit....
A ciklusszámot csak akkor számolja, ha nincs folyamatosan töltőn és az akksi lemegy 60% alá.... lehet van abban mar 2700 is
A lényeg csak gyári akksit vegye bele.... az utángyártottak meg se ugatják a gyárit
Nekem egy Dell Latitude E7270 em van - szintén ultrabook - (egy éve vettem, akkor volt nem egészen 3 éves, még gyári garis) és bizony már csak 70%-os az akkuja, mindössze 272 feltöltési ciklusszám után. Netezni, filmet nézni 4 órát bír, ha komolyan dolgoztatom (CAD), akkor csak kb. kettőt. Ennek simán a dupláját tudhatta új korában.... ...tehát kukaérett lesz lassan.
Nagyon jók az akkuk is az újabb, nem belépő szintű gépekben.... a cégben egy ultrabookot használok, jól is néz ki, business széria, és ahhoz képest hogy vékony, egész nap bírja az akku. Igaz “csak” üzleti célú felhasználása van....
aki játszik rajta annak inkább a vga lesz a kevés
aki munkára útközben használja annak az akku, a divatot nem tudom, szerintem egyre szarabbul néznek ki az évek során, teljesen elnőiesedett a laptop forma
Nos a gyári adatok szerint a 120ah i3 42,2kw-s akksi pakkal rendelkezik, amiből a max kihasználható 37,9kw.
Nekem a max kihasználhatóra az auto 38,9kw-t ír ma, ami több mint a gyár által megadott.
Ez lesz a bazisszám....
Tehát akkor ujramondom a divat és az akku.Nem feltétlen ebben a sorrendben de ez.
amit most vettem mini laptop 2013as aztán 3.5 órát megy film nézéssel a gyári akkuja
az én 17-esem 2008as és az is bír egy filmet simán, ugyancsak gyári akuval
a jó akku nem hal meg

amúgy a rúdlámpa akku nem keveset volt hidegben is még a pár évvel ezelőtti közel -20fokos hidegben is kint aludt
a meleg meg alap nyáron......
ok boomer
Hagyd már az elektromos xarokat: az olyasmi, mint motorozás helyett robogózni....
Majd időnként felirom a kapacitást és 4 év alatt kiderül, hogy illik a statisztikaba.... úgyis 4 év után csere, addig lizingelem...
Ez azért érdekes mert az enyémet nem
A laptopokat a divat és az akku gyors hála teszi kukába.
A gagyinak mondható akkus rúdlámpa 3 évig ott volt az autó ülés alatt aztán meg mindig volt villany benne, igaz nem sok ( nem fullra feltöltve lett eltűnve)
Feltöltve és hibátlanul működik.
Szóval az önkisülés se valami nagy....
így olcsóbb volt, találtam a ház vezetékeléséből kimaradt fél tekercs vezetéket fázisnak pont jó volt.....