Ha a vékony vezeték és a hosszúságából fakadó ellenállás mértéke közelít a led (benne az áramkorláttal persze) ELLENÁLLÁSÁHOZ, AKKOR A MÁSIK VÉGÉN ELHISZEM, HOGY TÖK SÖTÉTBEN caps lock valamit lehet látni. De alapesetben ha rövidre van zárva, pláne a két végén, akkor nem akarnám elhinni. Olyan természetesen láttam már, hogy egysarkú kapcsoló után a csőben együtt fut még valami áramkör és a foglalatban sötétben halványan világít a led fényforrás, tehát magát a jelenséget ismerem, azt nem is tagadom.
Csak abban tamáskodom, hogy ha rövidre van zárva, akkor is. De amúgy mindent elhiszek a világon, csak lássam.
Az a baj, nincs áram. Gerjedés okozza, amit valóban meg tudtam oldani rövidzárással, csak épp mindkét végén el kellett követni, annyi szerencsém volt hogy négyzet alaku volt a helyiség és egy relével meg tudtam oldani. Valami 6-7 méter hosszú volt az egész szalag.
Akkor is kitakarod a fényt b.zmeg A hab testeden keresztül nem árad át a neon fény sem a konyhaszekrényen keresztül Ha csak nem addig mókoltál a kapcsolótáblánál, hogy röntgen fényt sugároz a neon
én most vettem ilyeneket egy rakattal. ugyan az 12 rugó volt de 3600 lumenes világít mint állat. Árban és és fényerőben messze a legjobb
Az meg hogy a konyhaszekrény aljára meg nem raktok munkalapmegvilágítást csak magatokat szopatjátok. Mivel a lámpa fölötted és mögötted van a mennyezeten mindenhogy árnyáékba van a munkalap. Egyszer árnyékban van attól aki a munkalapnál áll és egyszer árnyékba van a felső szekrénysortól kb 6000 ftért és fél óra munkából meg lenne. talán érdemes lenne kipróbálni azt az asszony is a hús helyett nem az újját szeletelné bele a pöribe mert végre látná, hogy mit is csinál
különben meg a tűzhely felett nincs egy páraelszívó amin van világítás
valami hasonlót akar az asszony csak az 30 rugó volt https://www.alampa.hu/helyiseg...
és egy db lófasz mert sok az árnyék, így 3 db kellett volna, persze nekem is vezetéket vésni meg hasonló szopások
havernak csináltam fényt a konyhaszekrény alá, nekem az nem tetszik, így nálunk nincs
Az ini főzőhelységet mondott. Nálunk a konyhaszekrény tartozéka a tűzhely. Igaz az felett egy pára-szag elszívó van amiben alapból van világítás, de a konyhabútor felső szekrény sor alján meg végig van vezetve egy ledszalag sínben. Mondjuk ez azu újonnan épülő albimban van itthon 15 éve szereltem fel egy kifejezetten konyhai spot sort a konyhaszekrény aljára és azóta kiválóan működik. kb. 10 éve kellett egy trafót cserélnem benne de azóta semmi baja. ha itthonar most szerelnék akkor led szalag-sines megoldást csinálnék ide is
Vagy félreértettél valamit vagy átbasztak vagy a kereskedő se tudta mit beszél. A dimmer esetében valóban lehetséges vezetékhossz korlátozás, de az se a teljesitményre van hatással.
az a 2230v-os ledszalag
azóta is világít
van kb 15 méter ahol a fázist vittem a második mozgásérzékelőhöz aztán közös csőben megy a ledszalag tápvezetékével
hiába csináltam ravasz relés testeléseket akkor is világít
Csak abban tamáskodom, hogy ha rövidre van zárva, akkor is. De amúgy mindent elhiszek a világon, csak lássam.
Fura dolog a váltakozó áram.
Ezt, ha látom sem hiszem el, akkor felvagdosom az ereimet.
Az meg hogy a konyhaszekrény aljára meg nem raktok munkalapmegvilágítást csak magatokat szopatjátok. Mivel a lámpa fölötted és mögötted van a mennyezeten mindenhogy árnyáékba van a munkalap. Egyszer árnyékban van attól aki a munkalapnál áll és egyszer árnyékba van a felső szekrénysortól
különben meg a tűzhely felett nincs egy páraelszívó amin van világítás
https://www.alampa.hu/helyiseg...
és egy db lófasz mert sok az árnyék, így 3 db kellett volna, persze nekem is vezetéket vésni meg hasonló szopások
havernak csináltam fényt a konyhaszekrény alá, nekem az nem tetszik, így nálunk nincs
hiába volt kb 10m vezeték a trafó után
azóta is világít
van kb 15 méter ahol a fázist vittem a második mozgásérzékelőhöz aztán közös csőben megy a ledszalag tápvezetékével
hiába csináltam ravasz relés testeléseket akkor is világít