Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ini szívesen vendégül lát
Ha a vékony vezeték és a hosszúságából fakadó ellenállás mértéke közelít a led (benne az áramkorláttal persze) ELLENÁLLÁSÁHOZ, AKKOR A MÁSIK VÉGÉN ELHISZEM, HOGY TÖK SÖTÉTBEN caps lock valamit lehet látni. De alapesetben ha rövidre van zárva, pláne a két végén, akkor nem akarnám elhinni. Olyan természetesen láttam már, hogy egysarkú kapcsoló után a csőben együtt fut még valami áramkör és a foglalatban sötétben halványan világít a led fényforrás, tehát magát a jelenséget ismerem, azt nem is tagadom.
Csak abban tamáskodom, hogy ha rövidre van zárva, akkor is. De amúgy mindent elhiszek a világon, csak lássam.
A solti adó mellett megfelelő hosszúságú dróttal a 100-as izzó is világított.
Fura dolog a váltakozó áram.
Honnan tudod? Lehet hogy üveges volt az apja, és átlátszóra csinálta
Az a baj, nincs áram. Gerjedés okozza, amit valóban meg tudtam oldani rövidzárással, csak épp mindkét végén el kellett követni, annyi szerencsém volt hogy négyzet alaku volt a helyiség és egy relével meg tudtam oldani. Valami 6-7 méter hosszú volt az egész szalag.
De nulla az ellenállás a tápvezetéken, az áram meg arra fog folyni, nem a ledek felé, mert az áram nem hülye és a könnyebbik utat fogja választani.
Ez igaz.
Pedig van ilyen, hosszú méterek után vissza gerjed, hiába zárod rövidre. Találkoztam már ilyennel én is.
Amikor a led szalag elemi vezetékeit összekötötted?????
Ezt, ha látom sem hiszem el, akkor felvagdosom az ereimet.
Kivétel, ha túl vékony a drót
Akkor is kitakarod a fényt b.zmeg A hab testeden keresztül nem árad át a neon fény sem a konyhaszekrényen keresztül Ha csak nem addig mókoltál a kapcsolótáblánál, hogy röntgen fényt sugároz a neon
örülj neki akkor működik Gondold el ha nem világítana akkor meg azt mondanád,hogy rossz
ezért jó a neon mert nincs árnyék, és ezért nem akarom lecserélni......
nem én balástyán voltam
úgy is világított vazzeg.......
én most vettem ilyeneket egy rakattal. ugyan az 12 rugó volt de 3600 lumenes világít mint állat. Árban és és fényerőben messze a legjobb
Az meg hogy a konyhaszekrény aljára meg nem raktok munkalapmegvilágítást csak magatokat szopatjátok. Mivel a lámpa fölötted és mögötted van a mennyezeten mindenhogy árnyáékba van a munkalap. Egyszer árnyékban van attól aki a munkalapnál áll és egyszer árnyékba van a felső szekrénysortól kb 6000 ftért és fél óra munkából meg lenne. talán érdemes lenne kipróbálni azt az asszony is a hús helyett nem az újját szeletelné bele a pöribe mert végre látná, hogy mit is csinál
különben meg a tűzhely felett nincs egy páraelszívó amin van világítás
Martfű esetleg, ott voltál rém.
Kikapcsolt állapotban a led szalag vezetékeit rövidre kell zárni. Akkor világítson, ha tud.
A lényegen nem változtat.
nem kereskedő. gyártják a panelokat ott voltam a gyárjában egyedi méretet rendeltem Valami keramix kft talán martonvásár vagy ilyesmi
valami hasonlót akar az asszony csak az 30 rugó volt
https://www.alampa.hu/helyiseg...
és egy db lófasz mert sok az árnyék, így 3 db kellett volna, persze nekem is vezetéket vésni meg hasonló szopások
havernak csináltam fényt a konyhaszekrény alá, nekem az nem tetszik, így nálunk nincs
nekem meg be kellett tennem egy-egy diódahidat pluszba a gyerek stúdiófényéhez mert túl erős volt a fény
hiába volt kb 10m vezeték a trafó után
Az ini főzőhelységet mondott. Nálunk a konyhaszekrény tartozéka a tűzhely. Igaz az felett egy pára-szag elszívó van amiben alapból van világítás, de a konyhabútor felső szekrény sor alján meg végig van vezetve egy ledszalag sínben. Mondjuk ez azu újonnan épülő albimban van itthon 15 éve szereltem fel egy kifejezetten konyhai spot sort a konyhaszekrény aljára és azóta kiválóan működik. kb. 10 éve kellett egy trafót cserélnem benne de azóta semmi baja. ha itthonar most szerelnék akkor led szalag-sines megoldást csinálnék ide is
Vagy félreértettél valamit vagy átbasztak vagy a kereskedő se tudta mit beszél. A dimmer esetében valóban lehetséges vezetékhossz korlátozás, de az se a teljesitményre van hatással.
az a 2230v-os ledszalag
azóta is világít
van kb 15 méter ahol a fázist vittem a második mozgásérzékelőhöz aztán közös csőben megy a ledszalag tápvezetékével
hiába csináltam ravasz relés testeléseket akkor is világít