Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Pedig az mindenre IS jó...
Nyilván nem egy 1N4007 van benne eldugva.
Shift vagy az A betű helyett nyomkodod mindég?
160 kg üvegből sem átlátszó
A kérdés relativ, mert itt a pár méter is hosszú azon a kis keresztmetszeten amit a led szalag nyákja képviselt.
Egy izzó emlékeim szerint 60-80 Ohm. Számolni kell!
És abba nincs is vékony?
De megint csak azt mondom, hogy az áram, az akármilyen áram ha van rövidzárból fakadó nulla ellenállás, akkor arrafelé fog haladni.
Lásd ellenállások párhuzamos kapcsolásának eredője, ahol az egyenletben az egyik tag nulla, és azt tudjuk, mire vezet. Ha hosszú és vékony vezeték, akkor az már tényleg nem nulla és akkor már lesz eredmény. Vagyis áram a ledeken.
Majd ha az egész internetet kivűlről tudod......
mint írtam ez egy 230 voltos led szalag itt kb egy méteres szakaszokban van árammal ellátva, teljesen más kialakítás mint a 12 voltos
alig látszódik a fény, de azért világít
nem mondanám, hangszóró kábelon avel a delej
Kezdtem azt hinni hogy én vagyok a hülye, mert diódát max feszültség korlátnak lehet használni.
De ez csak nevében dióda. Ez egy szimpla FET-es áramkorlátozó, szóval megnyugodtam hogy még mindig tudok mindent IS
pedig világított
2db 40es izzóval volt rövidre zárva, azért izzó mert ha bármi hiba is akad a relékben akkor se bassza le a biztosítékot
Úgy, hogy valóban összeszed valamit és nincs a led szalag elem vezetői rövidre zárva.
Nyilván nem egyszerű feladat ezt utólag megoldani.
Ha nagy esőben messziről gyalogolva, aka szarrá ázva, nedves cipőben mész a vasúti elektromos vezeték alatt esernyővel, akkor az esernyő küllői között a nyélnél lehet látni szikrákat sötétben.
Nyilván, mivel egyrészt a tizenkét voltot előtéttel csökkenteni kell, másrészt meg a LED az átfolyó áramtól világít leginkább és azt állítja be.
Amúgy tényleg ellenállás van ott, én leragadtam az áramkorlátozó diódáknál, amiből egykor én is vettem a ledes vackolásaimkor.

https://www.hestore.hu/prod_10...
A gerjedés leginkább kiegyenlitő áramokat hoz létre, annak meg aztán tök mindegy hol fordul vissza.
Ha tudnánk, akkor már nem világítana Ini LED szalagja
Szerintem csak szégyenlős
Igen, az könnyebben begyújt ilyenre.
Persze izzóval nem láttam, de fénycsővel lehet ilyet játszani
http://youtu.be/hvQ9H9K7XeM
Szerintem az egy áramkorlátozó, de amúgy meg mindegy is.
A ledek (még ha három is van sorba kötve, vegyük egy egységnek) párhuzamosan vannak kötve a szalagon. Ha rövidre zárod a tápvezetéket, hol alakulhat ki áram?
A szivesen azért túlzás.......
A fénycső is. Amikor tanultam, direkt oktatási célra csináltak olyan fénycsövet is, amiben csak a hossz felében volt az üvegcső belsejében a fluoreszcens por, azzal is mutatták, hogy erős mágneses váltakozó térben világít a cső, ahol nem volt por, ott meg halvány kék fény volt.
Nyilván nem teljes fénnyel, viszont sötétben jól láthatóan. a ledszalagban a ledek egyébként is hármas csoportokban blokkokra van bontva, tehát attól hogy a két tápvezetékét rövidre zárod, ez a három led egy ellenálláson keresztül csatlakozik rá.