Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ti se értsetek félre, ti se nekem. Vagytok itt vagy 7-en azt szephopjátok egymást. Ez az élet!
nem egyébként sem rázná szét ha nem lenne nekem a hájeszba nincs a passzátba sem volt és nagyon nem is éreztem a hiányát. Különben is inkább az indításnál van neki némi szerepe. Az volt a marha aki ezt a 2 tömegűt kitalálta Persze nézőpont kérdése. A szakszervizek szerint egy zseni volt
Igazán tartalmas életetek van! De kinek mi, Zoli32-nek és sleppjének ez kielégítő.
Az én motorom soha nem kell szerelni, amúgy hangárom van! Az ilyen szarosbugyis meg kérlektoljmeg márkások itt verik egymeás pechét, mert motorozni kurvára nem tudnak, mert ratyik mind ők, mind amoccnatyújilyuk.
Így van, egyenletesebb. De egy sor2-esnél ez sokkal stabilabban kivitelezhető.
A yamaha nagyon jó irányon van ezzel az mt07-es blokkal csak nem értem hogy miert nem lehet gondolkodni abban a kurva gyárban és kompaktra, könnyen szerelhetőre megcsinálni. Eleve miért kell lelógatni egy nagy kartert ha lehetne szárazra is csinálni amivel lehetne nyerni sok cm hasmagasságot vagy épp le lehetne engedni a blokkot...
Egy rendes motor vízhűtéses, így nem megoldhatatlan az egyenletes(ebb) hűtés
Egyébként a keresztben v2-es a legszarabb konstrukció amit egy motorba lehet építeni egyetlen óriási előnye hogy keskeny és kompakt. 2henger-2hengerfej-4veztengely-2vezlánc és akkor a termodinamikája sem a legfaszább mert az első hengert biztosan nagyobb menetszél éri mint a hátsót.
Lemaradt:
Stabilmotornál talán ki lehet
Meg a hajtókarokat, meg az összes többi encseb-bencsemet sem nagyon...
A GS500-nak VAN balanszer tengelye, de nem sokat ér. Ugyan 1 db, de két "sonkával".
Ki lehet csak a gyorsuló lassuló főtengely okozta lüktető csavaró nyomaték amit nem.
De nem jó a méretezés ez szerintem csak elméleti síkon lehet igaz, de amint változik a fordulat azonnal bomlik a képlet.
Nem. Mert 1 henger esetén nincs ami kompenzálja a sonka oldal irányú kimozdulását, csak a függőlegest.
Egy vagy a GS500 ikerhengere esetén kell két ellentétesen forgó kiegyenlítő tengely ami ezt az oldal irányú mozgás képes kioltani.
Ha már repülő akkor valami ilyesmi.
A gyakorlatban meg egy egyhengeres motort sem lehet normálisan kiegyensúlyozni - balanszer tengellyel sem.
Nem, pont ez a szép benne. Egyszerre mindkét dugattyút egyensúlyozza.
Elvileg mérnök vagy. A két 90 fokos hengerben a dugattyúk (nagyjából) 90 fokos fázis eltolású szinusz mozgást végeznek, azaz a két dugattyú tömeg elmozdulásának eredője egy forgó vektort ad meg. A sonka forgó tömegvektora ennek pont ellenkezője lesz ami kioltja azt (ha jó a méretezése)
Repülőbe jó leginkább ez az elrendezés, mert rövid és jó a hűtése levegővel is.
Autóba, motorba nagyon célszerűtlen.
Ha ennek az ábrának bármekkora valóságalapja volna, akkor az egyhengeres motor volna a legkiegyensúlyozottabb.
Igen, az EGYIK dugattyú mindig ki van egyensúlyozva. Hol ez, hol az.... (Mindig a piros nyilas - csak közben a másik is kolbászol valamerre....)
vagy inkább ezek:
Nem ezt mondtam.
2 hengerről volt szó.
2 hengerrel a legkiegyensúlyozottabb motor a boxer.
Viszont ha szabadon választott, akkor V12-es a legjobb
Jó, akkor a v2 kiegyensúlyozottabb mint egy sor4... nekem mimdegy
Nem szükséges. Más már megtette helyettem. Vagy 100 éves motor elmélet ez.
Itt egy jó ábra, hogy miről beszélek:
Ezt gondold át mégegyszer.