Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mert ez volt a legelső Google-találat a "mélykút szivattyúra"
Akkor miért linkeled be ezt a szart papám?
Jól mondod! A szivattyút a lehető legmagasabbra kell rakni, hogy fölötte ne alakuljon ki pangó víz. A szivattyú a víz utánpótlást lentről kapja, a fölötte lévő víz szinte nem változik ha nagy mennyiségű.
Fogalmam sincs - de műszakilag nem megoldhatatlan, legfeljebb ennél sokkal drágább szivattyúval
Persze...még többet is. De én arra vagyok kíváncsi,hogy egy “átlag” felhasználónak mennyit kellene költeni,ha 60-70 méterről akar vizet szivattyúzni.
Ez a 75 ezer forintos szerinted erre alkalmas?
Nem szokás leengedni a szivattyút a kút aljáig. Ezt a rá szerelt kábel sem teszi szerintem lehetővé. A nyugalmi vízszint alá elég néhány méterrel, hogy ne szívja le magáról a vizet.
Adtak hozzá 20m kábelt kicsit ügyetlenebb vagy le tudod engedni 60m-re is.... úgy egy életre...
A Dél-Alföldi vízművek 200 m mély ivóvíz kutakat is használnak, azok aljára leengedett szivattyúkkal. Tehát annyit biztosan tud némelyik profi cucc.
Nem látom az adatok között a mélységet, ahonnan képes felnyomni a vizet....
Soklépcsős búvárszivattyúval, ami le van engedve a cső aljáig.
60 méterről mivel szivattyúzza fel?
Horvátoknak több van.
Az első vízzáró réteget már millió helyen átfurkálták a népek így ami alatta van az sem az igazi
Ismerősék lefúrattak a második alá ami olyan 60 méter felé volt itt már jó víz lett be is van vizsgáltatva
Ilyen mélységbe a fúrógép szakik nem tudnak már lemenni így nem tudják össze baszni.
npk benne a foszfor úgy akartam mondani főleg a foszforral mert az adja a zölt tömeg termelődést, algásodást
igen és 80 méter mélyen az már nagyon dominál

szerintem meg inkább az npk műtrágyákkal és a foszforral van a baj de lefelé csak az első vízzáróig mozognak legfelejbb a halastó algásodik majd eutrofizálódi tőle
Egyszerűen hülye?
Ja, meg az Alföld háromnegyed részén arzénes....
inkább legyek egyszerű mint hülye
annyit érdemes esetleg tudni a karszt vizek kivételével az egész országban nálunk többnyire kemény a víz és nagy vastartalmú Ami egyáltalán nem baj
neked csak az agyad (helye)az Talán európában sehol nincs olyan minőségű ivóvíz készlet mint nálunk
Lehet most egy kicsit fölélövök, de tudod mit megkockáztatom Lehet az egész világon se
egyébként első vízzáróig talajvíz van, oda sehol senki nem fúr kutat
hát nálunk itt az alföld qrva kellős közepén nehezen bogarászom össze a felszíni forrásokat Ami nem lakott terület az 90 %-ban mezőgazdasági ter.10%-ban erdő
Itt van vegyszer rendesen, de az úgy is csak az első vízzáróig tud lemenni. A kutak nálunk 40 métertől kezdődnek vannak 80 méteren is.Ott nincs ganyé
A víz ihatóságával, tisztaságával semmi baj nincs Alföldi homok megszűr mindent Van aki még el is adja szentkirályon fater tanyája egy artézin van mondjuk nincs is messze légvonalban
azt meg nem bírja a csulója emelgetni tudod, hogy minden baja van
ilyenem nekem is van csak nem használom nekem ez a mennyiség fél napi megeröltetés