A vacsorám volt az....kefirrel összekeverve ettem,nagyon-nagyon finom volt! Előtte edzettem egy jót...
Ma meg indul este Budáról a történelmi emléktúra...17- kor indulok...60-70 km. Valaki jön velem?
Nem tőled, nálad (valamelyik nap ez kijavítottad valakinél ) egyébként meg erre a jobbantudásra ne fogadj nagy összegben
ÉS akkor a váalasz? Mi volt az a 60 m-es kérdés?
Figyelj asszony!Viselkedjél!
Talán...mondom TALÁN sikerül összeraknod honnan tudom ezt,sokkal de sokkal jobban tőled.
( halkan megjegyzem, mindent jobban tudok ...)
Látom, te sejtesz ebből valamit... akkor csak azt nem értem, mi volt a 60 m-es kérdés? Hülye voltál hozzá, és közben kigugliztad, vagy csak a társaságot akartad provokálni?
Megy a gugli, mi? Csak nem egészen érted. A max emelőmagasság annyit jelent, azon a ponton lesz 0 bar a nyomás, és 0 liter a vízszállítás szóval nem sokra mennél vele...
az adatokból látszik, hogy ha 61 méterre engednéd le, 25 liter vizet adna percenként, ami semmire se jó.
Persze ez egy jó kis Pedrollo, nem is engedik 60 m-re, csak 6-ra, és nyomja is a vizet. A katalógos lap el van írva, munkapont 7 m, ott ad 3,6 m3/óra, vagyis 60 liter/perc vizet.
Jó..segítek...az a 7 méter legyen 9 méter! Az elméleti szívómélység pedig 10 m.
Az emelómagasságról most nem beszélek...abból holnap tartok oktatást nektek!
Látom, megy a szakértés besegítek kicsit.
7 méternél mélyebbről semmivel sem lehet felszívni, ezért nyútont kell hibáztatni felnyomni lehet, búvárral, de az is 10 méternként esik 1 bar-t, szóval ha 50 m-en van a víz, és 5 bar nyomást szeretnél, akkor qrvadrága búvár kell (milliós ár)
Szerencsére a helyzet nem ilyen rossz, a legtobb helyen a víz a 100 m mély kútból is feljön a talajvít nyugvó szintjére magától, az olyan 2-3 m az Alföldön... onnan felveszi a teszkós szivattyú is. Szerncsés helyen van még pozitív fúrt kúz is, az azt jelenti, jön a lukon a víz magától és a legtöbb termál kút is ilyen.
De tessék, itt egy aminek oda van írva az emelési magassága: https://www.esokiraly.hu/webar...
135méterig jó, de 70méteren hatékony.
Többnyire nem a kút aljáról kell felnyomni. Amikor 80méterig lefúrnak, csak azért kell, hogy áttörjék a vízzáró réteget, de a csőben magasabban is van már víz.
Ma meg indul este Budáról a történelmi emléktúra...17- kor indulok...60-70 km. Valaki jön velem?
Egy mód van csak: fotózd le a reggelidet! Ha zab, abból tudni fogjuk
Értem, szóval akkor egy kis geci alfa vagy
A három híres személy közül kik voltak Magyarok!
1. Mátyás Király
2. Dobó István
3. Nagy Sándor
Naaa...?
ÉS akkor a váalasz? Mi volt az a 60 m-es kérdés?
Talán...mondom TALÁN sikerül összeraknod honnan tudom ezt,sokkal de sokkal jobban tőled.
( halkan megjegyzem, mindent jobban tudok
az adatokból látszik, hogy ha 61 méterre engednéd le, 25 liter vizet adna percenként, ami semmire se jó.
Persze ez egy jó kis Pedrollo, nem is engedik 60 m-re, csak 6-ra, és nyomja is a vizet. A katalógos lap el van írva, munkapont 7 m, ott ad 3,6 m3/óra, vagyis 60 liter/perc vizet.
Az emelómagasságról most nem beszélek...abból holnap tartok oktatást nektek!
7 méternél mélyebbről semmivel sem lehet felszívni, ezért nyútont kell hibáztatni
Szerencsére a helyzet nem ilyen rossz, a legtobb helyen a víz a 100 m mély kútból is feljön a talajvít nyugvó szintjére magától, az olyan 2-3 m az Alföldön... onnan felveszi a teszkós szivattyú is. Szerncsés helyen van még pozitív fúrt kúz is, az azt jelenti, jön a lukon a víz magától
De tessék, itt egy aminek oda van írva az emelési magassága:
https://www.esokiraly.hu/webar...
135méterig jó, de 70méteren hatékony.
Többnyire nem a kút aljáról kell felnyomni. Amikor 80méterig lefúrnak, csak azért kell, hogy áttörjék a vízzáró réteget, de a csőben magasabban is van már víz.
http://elpumps.hu/termekek/mel...
Yo!