Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Itt nekem most azzal van a bajom amivel amúgyis. Hogy megy a sírás. Ez a jellemző, ha volt 2gyengébb nap munkában akkor a főnök már sírt hogy mínuszos az egész meg nincs pénze, közben vett új autót, felújította a házat teljesen, ilyen szarokra is volt pénze mint drón, elektromos roller, egy motor amivel 2év alatt összesen ha ment 10km-t. De a sírás az ment.
Ezzel van a bajom, most megállt a gazdaság egy kicsit és ha kellene segítse a munkását, azt aki segített neki pénzt termelni, most leszarja és csak sír hogy csődbe fog menni.
" 17 éve vagyok ennél a cégnél, szállítónak jöttem ide még az első diploma előtt.... viszont figyeltem, tanultam és jeleztem magam. Ma én vagyok az ügyvezetője a cégnek"
ezt írtad Neekm ebből ez jön le egy cégnek vagy az ügyvezetője alkalmazottként.
Ha nem így van akkor te írtad rosszul én ebből a mondatból nem tudom másképpen értékelni
Ha az ügyvezetője is vagy.....
Ez is, mint bármely válsághelyzet, a gazdagokat nem érinti meg, a szegények és a melósok szopnak. Ez mindig is így volt, így lesz Ha F2-éknek jól ment a biznyic (és jól ment, tekintve a számolatlanul heverő béjemvéket ) akkor ők tudnak pufferből gazdálkodni.
Te viszont Tojotahájszra herdáltad el a pénzed, neked nehezebb lesz pár hónap csökkent bevétellel akiknek meg azt mondják, leállás van, viszlát a műsor végéig, na őnekik még nehezebb lesz.
Tudod az az egyik legnagyobb különbség a gondolkozasunkban, hogy te sem a saját pénzedet költöd.... a cég ugyanis önálló jogi személy.... úgyhogy az a pénz, ami abban van, nem a tied.... te csak a cég tulajdonosa vagy és teljes vagyonoddal felelsz érte....
leállt az összes autógyár még a szutyoki erőlködik de hamarosan bedobja a kulcsot az is . Ez közvetve közvetlen 100 ezer embert érint egyik pillanatról a másikra. Aztán valameddig tudnak e alapbért adni a dolgozóinak, vagy szélnek eresztik a brigádod ez hamarosan eldől A másik 100-150 ezer embert a kkv-k kénytelenek vagy kirúgni, vagy fizetés nélküli szabadságra küldeni. (ez csak elsőkörben) minél tovább tart a hiszti ezek a számok annál súlyosabbak. Ennek a következtében nagyjából visszalőjük magunkat kb. a 80 -as évekre. többszörös mennyisége ember esik ennek áldozatául, mint amennyi az összes virus miatti elhalálozás. akkor lehet ezt így is nézni.
A Hamletre gondolsz?
Mondom, hogy nem vagy birtokában minden információnak.... az addicionalis infokat nem tettem közzé, nem is fogom.....
Sírásós monológod meg csak neked volt
Mondjuk a coopé a bútorüzlet. Te vagy az ügyvezető. Van 10 alkalmazottad. Minden a coopé a bútor is meg a haszon is. Így a veszteség is. Te fizetésért dolgozol
Ha nem megy a buli téged sem tud fizetni a coop meg a beosztottjaidat sem. Akkor te mit csinálsz? Gondolom eladod a házad ésaz árát odaadod a coopnak mi?
Pipi.
Egy dolgot kell megérteni. A vírusnak nincs lába, se autója. Ha az idióta emberek nem hurcolják szét, akkor nem terjed. Értem én, hogy neked fontosabb a rongyosbót forgalma, de ha pont e forgalom miatt sorra elpusztulnak a vevőid, akkor azok nem fognak pár hét után visszatérni, mint a most elmaradók
Ha valamelyik magasan képzett vevőd bevisz hozzád egy koronást, lehet, az intenzíven fogsz pihegni 3 hetet, vagy elpatkolsz - akkor mennyivel is vagy előrébb?
Onnan kifele szokták szedni....
Attól még tolhatott pénzt nem keveset a cegbe.
te mondtad múltkor, hogy 17 év alatt lettél beszállítóból üv.ig. Ahol fizetésért dolgozol Előkeressem? tudod a sírásos monológba
Tudom jól miért van a hitel, ha nincs hitel nem kerül új pénz a gazdaságba
Ez is hiba, hiszen így borítékok a van az időnkénti összeomlás hiszen a hitel kamata sosem kerül be a rendszerbe
Hmmmmm..... nem vagy birtokában az információknak most sem
örülj neki,hogy csak alkalmazott ügyvezető vagy fizetésért és nem tulajdonos, így más pénzét kell elköltened a semmire Nekem mondjuk havi fele összeg a saját zsebemből esik ki, talán ez sem mindegy.
Ajánlom Széchenyi A Hitel című művét, miért is kell a hitel a gazdaságban.....
Habzsidőzsi van,azért vicces hogy ha 20 percet kések megint lemaradók,ez két nap tapasztalat.
Kosarszam vetik rá magukat a friss húsra.
Alapvető hiba hogy mindenki kölcsönből akar fejleszteni
A haszon mindig el van tapsolva termelő eszközre meg sokszor az alapvető karbantartás is sajnálva van
Emiatt bármi kis hiba van a rendszerben már ugrik is a fasz a szájba
révbe értél
Rész egységet....
Én már a most következő fizetésemet sem veszem fel.... ha nem kapok 4-5 hónapig fizetest, sem történik semmi.... elkülönítve kezelem, hogy akinek szüksége lesz ra, annak legyen segítség a cégben.... nehezen, de ki át fogjuk veszelni.... az alkalmazottak is.... de nem lesz egyszerű..... remelem, hogy addig a kínaiak is újra indítják a termelést, mert sok alapanyagot es réz egységet ok állítanak elo és megy minden tovább....
És van 16 alkalmazottad? Ugye nincs.... nekem sem magam miatt faj a fejem, hanem a többiek miatt kell mindent megtennem.... havi bruttó 12m a munkabér tömeg + rezsi + egyéb kiadások (könyvelő, konyvvizsgalo, ügyvéd stb.), mert mindenki becsülettel be van jelentve.... a nem létező bevételből meg nem lesz fizetés.... de ha az a kérdés, hogy én sírok-e, hogy éhen fogok-e halni, hat én sem.... és a többiek? Ezért mondtam, hogy akinek hitele vagy alberlete van, de nincs kevés az effektíve megtakarítása, annak meg tudom oldani a teljes időszak alatt.... szerencsére mindenki megértette a cégben és normálisan állnak hozzá, mindenki lojális, tudjak, hogy relatív biztonságban vannak.... de aki nem fogja tudni megoldani? Vagy nem is akarja? Ott mi lesz az emberekkel....?
Siker,penz,csillogas.
Szocreál érzés amikor korán reggel mész a boltba mert elfogy.