Az alapot amire jönnek a plusz juttatások, átlag melósnál fix. havi vagy órabér van ami pótlékokkal együtt kb 30-40%-kal több mint az alap, jutalékosoknál van gáz mert ugye ott az alap általában a minimálbér és a jutalék teszi ki a többit, de ilyenkor csak a minimál után kapja a zsét, sofőröknél ugyanez a helyzet, minimálra van bejelentve (minden cégnél még a legnagyobbaknál is) a többit üa. megtakarítás címszóval kapja meg tehát táppénz vagy szabi a minimálbér után jár. Pároméknál egyenlőre az a terv, hogy az alapot kapják ami ugyan kevés, de több mint a semmi engem meg simán kiraknak mivel fullra vagyok bejelentve így nem éri meg megtartani ha csak nem tudnak melót adni folyamatosan.
Szar helyzet ez. Teljesen igaza van minden munkaadónak hogy nem akar fizetést adni amikor nem dolgoznak az emberek.
Szerintem ezt távpénzre az államnak kéne állnia hiszen egészségügyi okokból nem dolgoznak.
Illetve kényszer szabikat, kell kiadni amíg lehet.
Ugyan akkor a melósnak is kell fizetnie a számlákat, de azért az neki sem érdeke hogy csődbe jusson a munkahelye.
Ezt a terhet mindenkinek közösen kell viselnie.
Pipi megoldása szerintem elég korrekt a körülményekhez képest, hogy alapbért fizet amíg nincs bevétel, és el nem fogy a tartalék.
Termeszthetsz, csak be kell jelenteni, adózni, stb.
De amúgy a kert végében a többi növény közt tényleg nem tűnik fel senkinek.
Volt hogy kanabist termesztett a nagymama és nem tudta mi az, csak az unoka hozta
Dehogynem...csak nem szabad.
Nagyanyámnak volt a sztorija, hogy ők is termesztették, levágták, aztán jött a finánc. berakták a ládába, ráültették a nagymamát, hogy ahhoz úgy se nyúlnak.
Átkutattak mindent, nem találták. Finánc megkérdezte az öregasszonyt, hogy hol van a dohány az meg megmondta hogy itt ülök rajta, a finánc röhögött egyet, nem hitte el és elmentek.
Szerintem ezt távpénzre az államnak kéne állnia hiszen egészségügyi okokból nem dolgoznak.
Illetve kényszer szabikat, kell kiadni amíg lehet.
Ugyan akkor a melósnak is kell fizetnie a számlákat, de azért az neki sem érdeke hogy csődbe jusson a munkahelye.
Ezt a terhet mindenkinek közösen kell viselnie.
Pipi megoldása szerintem elég korrekt a körülményekhez képest, hogy alapbért fizet amíg nincs bevétel, és el nem fogy a tartalék.
Nagyobb ültetvények vannak szabályozva, de háztájiba nekünk is volt, csak aztán ugye mi a francnak.
De amúgy a kert végében a többi növény közt tényleg nem tűnik fel senkinek.
Volt hogy kanabist termesztett a nagymama és nem tudta mi az, csak az unoka hozta
Nagyanyámnak volt a sztorija, hogy ők is termesztették, levágták, aztán jött a finánc. berakták a ládába, ráültették a nagymamát, hogy ahhoz úgy se nyúlnak.
Átkutattak mindent, nem találták. Finánc megkérdezte az öregasszonyt, hogy hol van a dohány az meg megmondta hogy itt ülök rajta, a finánc röhögött egyet, nem hitte el és elmentek.
Szerintem vinnék mint a lisztet.
Itt megveszne a hidegtől az átlag beteg.