A baleset az más mint a bűnügyi helyszín ott apró dolgokon múlik egy bizonyítás. És legapróbb károkozáson is sok múlik. Túl sokat láttam és mind a fejemben van az 5 évestől a 16 évesen keresztűl 70plusszosig. Volt aki csak meghalt volt akiben huszon késszúrás volt. Vagy akár kalapáccsal verte agyon az apja.
Balesetnél meg pont fordítva van amíg ki nem szedjük az embert addig ott a rendőr nem pattog, szeretne mert azt hiszi akkor is ő a főnök, de amíg tűztói beavatkozás van addig a tűzoltásvezető mondja meg hogy mi van a mentő segítségével. Csak ezt egyik másik rendőr nehezen emészti meg. Aztán majd utána azt csinál amit akar. Nekünk és a mentőknek az emberélet a legfontosabb, nem a nyomok. Azt hogy több hullát láttál, sem jóváhagyni sem cáfolni nem tudom, mivel nem tudom mennyit láttál te, de még azt sem tudom én mennyit láttam. De szerintem mindegy is,egy is több a kelleténél.
Több hullás helyszínen voltam mint te és több boncoláson is. Nekem még tűzoltó nen segített. Ja de egyszer be kellett menni a lakásba ahonnan kiugrott egy ember. Persze mondták a tűzoltók hogy kinyitják az ajtót mondtam csak akkor ha roncsolás mentesen megy és zárható marad egyből nem volt jelentkező rá. Így megkértem őket hogy emeljenek fel kosárral a harmadik emeletre ott átléptem az ablakba és úgy mentem be a házba. Az a baj hogy a rombolással nem örünk meg bizonyítékokat hanem tönkre teszünk. Sok sok példát tudnék mondani még emberölés helyszínéről is amit rendbe raktak a tűzoktók na ott aztán nem sok mindent kellett rögzíteni pedig a tettes nagyon kellett volna. Persze kellenek és hasznos a munkájuk de sokszor sok a kár amit okoznak. Ez van és lehet magyarázni ezek akkor is tények. Egy helyszínelő se szeret tűzoltók után helyszínelni.
Sőt felháborodtak a járőrök hogy ki az aki nem rendőrként megmondja a tutit civil fórumon az ő kárukra. Az a baj ahogy látom többnek gondolod magad mint ami vagy.
Hát nemtom amin kinr voltam helyszínen nem is engedtem hogy több kárt tegyenek benne mint amit már sikerült. Nem szeretem ha tönkre van téve egy helyszín persze ha végeztünk akkor ott azt csinál bárki amit akar. De a vasutasok eltakarítják a vért a közutasok megint. Az alakartészeket meg én szedem össze fotózás után a legózáshoz. Max ha nem ketten vagyunk kint a hullások segítenek. Ennyi.
http://youtu.be/xa_d4-Lhh_U
http://youtu.be/p1x-mO2tk68
Asszem ma sem olvasok vissza.