Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hasonlóban volt nekem is részem.
Amikor építették az autópályát, találtak egy temetőt a nyomvonalon, A csontokat kiemelték és berakták olyan nagy, többrétegű papírzsákba. A végleges helyre történt szállításukig egy saját tulajdonban lévő épület pincéjében tárolták, és amikor felvittük volna őket a Term. Tud. Múzeumba, akkor a zsákokat fel kellett hordani, csak éppen a nyirkos pincében a zsákok szétmállottak és a tesók alul kipotyogtak. Hát azokat sajnos fel kellett merni, de mivel ezt nem mondták előre, sem pót zsák, sem nejlon zsák, sem doboz, sem lófasz nem volt nálunk, ezért szegény suttyókat úgy hordtuk kifelé ahogy tudtuk. Nyilván a régészek erről hallgattak, nem is tudtuk mire számítsunk, nem is ezért mentünk a fővárosba, csak mondták, ha már úgy is megyünk, vigyünk el egy pár zsákot... Hát az vagy 30-40 zsák volt, telis-teli csontokkal.
Muti.
Bocs, bár nem nekem irtad, de volt még egy esély, söt ez már a harmadik részemröl. A kurvaanyázás sem elsö eset nála , csak akkor probáltam átsiklani felette, de rendszert nem fog csinálni belöle. Folyamatosan valotlan mondva csinált okok miatt. Egyszer egy belinkelt villanyautos cikk miatt ami valamiért kiverte nála a biztositékot, máskor mert az ö mondandójához semmilyen modon nem lehet hozzászolni, most meg olyanokat állit megint amik valotlanok, nem én hülyéztem le sosem a virusmániája miatt de engem anyáz le.
Szóval ennyit az esélyekről, egy neveletlen ember aki mások felett állonak hiszi magát.
Ugye ezzel az a baj, hogy pont részegen előjön mindenkinek a saját, igazi énje. Addig valahogyan türtőzteti magát, mert látja, hogyan viselkednek a környezetében lévők, de amikor megszűnnek a gátlások (mondjuk alkohol hatására), akkor felszínre kerül az a valódi természete.
Pipi,

ebben nem vitatkozom, mert nincs értelme azért, mert részben igazat kell adjak, részben pedig olyan mértékű kockázatot kell vállaljak, ami megmakacsít.
A gyorsaságot egy szükséghelyzetben értem, de a saját tapasztalatom az mutatja, annak általában soha nincs jó vége. És itt kell leírnom megint, hogy a kockázat is nagy, és az eredmény is olyan rossz lehet, hogy én nem vállalom be.
Ha ezer forintban fogadok, azt könnyedén teszem, mert ma már sajnos ez nem túl nagy érték. Még akkor is könnyen fogadok ekkora összegben, ha egészen kicsi a nyerésre az esély, teszem ezt azért, hogy ne mondjanak fillérbaszónak. de amikor a következmény súlyos és végleges, ott nem rizikózok SOHA.
A vakcináról nyilván én sem véleményezek, de amikor olyant látok a neten, hogy befolyásolásilag üres szurival böködik a nyomorult jenkiket, jelezve, hogy tényleg kell a vakcina de a még nem ismert hatásait ők sem vállalják be, akkor azért elgondolkozom. de nem veszek senkit rá az oltásra sem és ellene sem. Ha kell, elmondom a véleményemet, de ennyi.

Ahogy látom itt az a baj, hogy vannak, akik csak kétbitesek, a két végletet ismerik. Amúgy jó komcsik lettek volna, mert régen volt, az, hogy "aki nincs velünk az ellenünk van" és kicsivel később ez finomodott arra, hogy "aki nincs ellenünk az velünk van". Az soha, semmilyen okkal nem volt járható, hogy ha nem azt teszed, amit én, vagy amit elvárok tőled, akkor te biztos a véremet/pénzemet kívánod és ezért az ellenségem vagy.

A gondolkodásom miatt pedig nincs és nem is lehet probléma. Én eleve úgy élek, hogy lehetőleg minél kevesebb kárt okozzak a környezetemnek, embernek, állatnak. Én vírus nélkül sem tapogatok össze semmit, nem égetek gumicsizmát, nem dögkútból zabálok, nem dohányzom-iszom-drogozom, de ezt már párszor leírtam, igaz, meg is kaptam érte, hogy akkor miért élek. A színészeket amúgy nem sajnálom, ami nem jelenti azt, hogy rosszat is akarnék nekik.
Érdekes amit mondasz,a rendőr nem szed ki semmit, hát még eszköze sincs hozzá. A multkor találtak egy csontvázat a patakparton, hozzánk jöttek hogy segítsünk megfordítani, pedig ott aztán alapon semmi dolgunk nem lett volna. Szóval nem kell okoskodni hogy mi mit és honnan szedünk ki. Ha gondolod mutatok videót ahogy a tűzoltó meri a cafatokat a villamos alól, mert ugye lapáttal nem szabad.
Csak veszprémben vannak tűzoltók? Ja, megkérdeztem a kollégát aki rendőr volt és onnan jött át kezdőként tavaly hogy mennyi volt, tudod mit mondott? Hogyannyi mint itt, 180!érted,180!
amúgy bármi van mindig van legalább 2 oldal, pl téligumi hangos kipufogó terepmotorozás stbstbstb
van aki ellenzi van aki isteníti és többnyire olyan is van aki leszarja

a vírusról napi szintem hallunk, tolják minden nap legalább 10x az arcunkba hogy milyen geci veszélyes mennyien kapták el mennyien haltak meg aztán az átlag ember azt látja hogy nincs itt lófasz se, mert bármi másban több meghal mint ebben a vírusban
ami nem feltétlenül van így de akkor is ezt gondolja a nép, és elkezdődik az agyalás az összeesküvés elméletek gyártása
utána előkerül pár képzettebb ember is aki más szemszögből látja a dolgokat pl jelen esetben gödény és társai
aztán ahelyett hogy a 2 nézőpontot közel vinnék egymáshoz simán félreállítják a másképp gondolkozókat így a nép még jobban agyal
internet világában simán lehetne csinálni pár műsort gombokért és bármilyen időtartamban amiben ténylegesen cáfolnák a másképp gondolkodók érveit és nyugalom lenne, ehelyett már rendőrség meg média lejárató kampány megy
nem a vírus döntötte be a gazdaságot hanem a védekezési eljárások
Olyan vírus nincs, amitől Pipinek lebénul az ujja?
szerintem szimplán be volt baszva mindenki érdemel még egy esélyt
pedig te ha jól sejtem soha nem voltál terhes nő Férfinek sem neveznélek inkább egy bálnának mondanálak. Neked nem fog ártani semmi
rád a virus veszélytelen mondhatnám úgy egy kerekítési hiba a dohányzásodhoz képest
ez azért szükséghelyzet volt. Gondold el 10 év feleti időről írsz. Néhány hónap bedöntötte a világot gazdaságilag. Ja a java még csak most következik elindúl egy egy bezárási cunami. Lesz megint sok munkaerő. Ha mindenki úgy gondolkodik mint te ami egyébként elvárt a mostani helyzetben akkor a 10 ezer színéz meg 10 ezer fodrász már is az utcán van, ez már fél %-os csökkenés a foglalkoztatotságban . Ugye ide beáll még a sorba rengeteg ember. Minél szélesebb egy érintett szegmens annál nagyobb mértékben érintik a változások.
Én inkább nem nyilatkozom a vakcinákkal kapcsolatban mert pont ugyanúgy nem értek hozzá mint itt egyikőtök sem. Egyikőtök sem vett részt a kifejlesztésben meg a teszetelésben, bútorboltos, antennamosós, rongyárus, emelőgépmérnök, stb. mi annyit tudunk amit hallunk erről pro és kontra. Ezekből lehet kialakítani egy saját véleményt most ezen megy az anyázás pedig felesleges. Abba azért biztos vagyok, ha ez a vakcina tavasszal kész, akkor mindenki egymást eltaposva rohant volna magát oltattatni.
A saját véleményem az, hogy nem biztos, hogy 10 év tesztelgetéssel jobb ellenszert leeht létrehozni mint akár néhány hónap alatt mert hát miért lenne jobb 10 évig nézegetni ugyanannak a gyógyszernek a hatását A világ minden kutatója ennek a megoldását kereste keresi azért lehet az, hogy viszonylag rövid idő alatt létrehoztak valamit ami állítólag jó. Mindegy, hogy orosz kínai amerika stb. ezeknek az embereknek egy fél agycsejtjébe több a tudás és az ilyen téren szerzett tapasztalat, mint a komplett sportmotor foruménak együttvéve Az mondjuk annyiból baj, hogy szitokszó lett az oltás és fosik mindenki tőle mint ördög a tömjénfüstől, hogy ezzel biztosan elhúzódik a gazdasági világválság és itt bizony minden nappa egyre elmélyültebb lesz. Ha tömegesen elkezdené mindenki oltatni magát és tényleg hatásos akkor véget lehetne ennek viszonylag rövid iodőn belül vetni. Akkor a gazdaságnak 2-3 év talán elegendő lenne a talpraálláshoz
Töled is elnézést kérek, sajnos ebbe beleszaladtam én is. Utólag már kár volt, de megtörtént.
Na kérem, elkövettem azt a hibát, hogy visszaolvastam...
Az eredménye egyszerű:
Kéri Lacit ezentúl nem óhajtom látni.
Bár voltak régebben értelmes hozzásszólásai, de az utóbbi időben többször is SUDRI-BUNKÓ módon nyilvánult meg.
Hogyan jön bárki is ahhoz, hogy nyilvános fórumon kurvaanyázzon??...
Laci, ne reagálj, úgysem fogom látni, feleslegesen hergelnéd magad. Sírni nem fogsz miattam, azt tudom, de ezt a lépést a magam üdvéért teszem, szóval PÁ.
Tudom, hogy a tiltás a gyengék fegyvere, de az életben sem vagyok kíváncsi az ilyen alja beszédre, így inkább itt is hanyagolom az ekként megnyilvánulókat.
Köszönöm
Jó éjszakát.
https://www.origo.hu/egeszseg/...

Pár sor a nem kellő alapossággal tesztelt gyógyszerekről.
.....de talán már ismert volt a történet .....
Amúgy az èn elméletem egyszerű
Ami szer terhes nőknek nem javasolt az biztos hogy ártalmas a szervezetre
Persze nem mindegy mennyi a jó hatás a rossz mellett
Hogyan számolsz kockázatot ebben az esetben? Most számold és az eredmény alapján dönts, és esetleg két, hat, tizenkettő év múlva kiderül, hogy rosszul számoltál.
És a következmények nem olyanok lesznek, hogy befáslizod az ujjad és elmúlik.
Persze, de a "recept" az több síkon értelmezhető. Egy kiló hús, 10 dkg paprika, 1 dkg só, és 1500 j hőenergiával 90 perc főzés.
Na most ha a mennyiségeket betartod, de vagy a hőt, vagy a főzési időt nem, akkor már nem pörkölt lesz, legjobb esetben is csak valami hasonló.

Eddig a gyártók a nyereség és a kártérítések viszonyában a 10-15 év tesztelést tartották elfogadhatónak, akkor ez nem fog menni 4 hónap alatt. mondjuk 12 hónap alatt sem. Tehát NEM lesz biztonságos. A gyártó, akinek az első a nyereség, akár másnap a piacra dobná, ha nem félne a következményeitől. Micsoda visszatartó erőnek kell lennie, ha még 10-15 évet is elfogadható kiadásnak veszik és így is csinálják. EZT adassam be magamnak?
Senki nem gondolhatja ezt komolyan.

Bár rosszul fog hangzani amit most leírok, de én TUTIRA nem kockáztatom az egészségemet és az életemet azért, hogy másnak jobb legyen esetleg. nyilván nem köpködök, nem köhögök le senkit, az elemi higiéniai követelményeket a végsőkig betartom, de hogy génbázisú anyagot nem adatok be magamnak az hétszentség.
Érdekes egyébként a dolog, cimborám elkapta, azt mondja szarabb mint az influ, ráadásul olyan tüdögyulladást okozott amivel már vagy harmadik hete bajlódik. Otthon, nem kórházban. Felesége, gyerekek szinte semmi, csak iz és szag vesztés. És teljesen egészséges ember. Elvileg a sógor is ugyanezt tapasztalta de őt nem tesztelték.
Nyilván nem tudnak különbséget tenni, akik mondjuk vallási okból nem akarják, vagy egészségügyi indokuk van ellene.
Szerintem és esetleg az államirányítás, közművek vonatkozásában lehet valamiféle szigorítás.
Én pl nem beszélek le senkit, mert leginkább nem kell, másrészt meg közös érdek hogy bizonyitson az oltás. Akinél meg nagyobb a kockázat azoknál nem nagyon van választás, bár pont a meglévö esetleges betegségek merülnek fel kételyek leginkább.
Az a lényeg ha kurva szarul leszek és sokáig akkor jó eséllyel lesz oltás
Ha csak a szokásos influenza nagyság rendű "majd meg halok" akkor nem hinném
Ne mérgelődj Laci nem ér annyit az egész! Én meg csak csodálkozom, és nem hiszek a szememnek, hogy ekkora legyen a sötétség, amiket olvasok. Mert ilyen egyszerűen nem lehet! Azt gondoltam, majd jön a demokrácia, és akkor teljes leszaz élet , mert az értelem fénye fog világítani, mindenki tudni fog mindent, és nem az állatságait fogja széjjelszórni!!? Ehelyett van akkora sötétség, hogy a fekete lyuk világít mellette!!! Tudom, idealista voltam, túl szépnek gondoltam a jövőt .