Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nincs felhő remekül világít. +2fok van.
Enné má csak az a hülye pincegarázsos szarabb amiből kibaszott meredek lejtőn kell kidurrantani.
Viz szigetelés alatti részre nem szabad rakni, lejön. Bár ha lejön, ki nem xarja le kézi pergetővel vissza lehet szórni a javítást, és olcsó. Ősszel csináltam a teraszon, ott lejött nekünk is, mert kültéri mindkét oldala, és a fala sem úgy van alul szigetelve. Most 8-10 évig nem kell bántani.
mond neki ne szellőztessen inkább fürödjön rendszeresen
nekünk tizenpár éve van fent. a hungarocellen bírja de a lábazaton jön fel itt-ott
Nem is lenne értelme, mindenki másképp fűt... 1-2 fok eltérés, és az máris sokezrek különbség havonta. Meg aztán a szokások: nálunk aZasszony állandóan szellőztet, mert friss levegő mániás - hiába mondom neki, hogy büdösben még soha nem fagyott meg senki
A mienk is hasonló, csak eggyel alacsonyabb. Nekünk nincs benne garázs. Itt a kertvárosban van egy csomó ilyesmi, meg olyan is, ami neked van - télleg egy kaptafára épültek ezek a kockák. Még a kőporozásom is ilyen, öreg ronda, de 30 éve rajta van, az új nemes-faxomok nem tudom, kibírnak-e ennyit?
Ja, nincs konvektorod? Akkor jó
Én nem adok a szádba semmit, hiába is reménykedsz - én nem vagyok olyan
Az adatok hiányosak. Korrekt? De mégis mi? Hány nm, hány fokra van fűtve? Az hogy ideraksz egy háznak az előlnézeti képét meg hogy mennyit fizetsz fűtésre, annak semmi értelme.
Ezt tudom, csak ugye innen ered a tévhit.Miközben a valóságban a különbség 10% kb
Onnan, hogy a kondenzációs kazán egy szigetelt, felületfűtéses házban van, a hagyományos meg egy kis téglás, geréb tokos, öntöttvas radiátorosban, így biztosan összejön a 30%
de ha ténykeh 30% a spórolás egy jobb rendszerrel a konvektor helyett akkor se éri meg
nekünk 20 ezer a havi gáz, ebből a melegvíz meg a főzés biztos van 5 ezer napi 2x ki van fürödve a 120as bojler
szóvan 12x15 ezer az 180 ezer ennek a 30% az 54ezer
egy bármilyen midern fűtés kialakítása jóval millión felül van de inkább kettő mint másfél
de ha mindent én csinálok akkor is lenne egy milla az meg közel 20 év megtérülés
másfél milla megy 30 év
közel 50 évesen nem tervezek 30 évre, de a 20 is necces
a ház értéke meg nem nőne a korszerű fűtés miatt itt falun a ház érték annyira esik a cigány betelepítések óta hogy lassan semmit se ér
20 éve még 15 milláért hetek alatt elment volna a ház most fél áron se kelne el évekig sem
ezért kedvellek. Igaz hogy hülye vagy de őszinte
Gratulálok. És kérlek mutasd már meg ezt mikor vitattam, hogy megint engem emlegetsz Még csak téma sem volt hogy mennyit fizetsz.
azt nem tudom,hogy mi de ha van alatta pina akkor akár azt IS
nem baxatok ki velem kész a patti bekészültem lájkt kólával is Ebben a hideg havas sz.r időben úgy sincs kedvem semmit csinálni
A transzneműeket?
Végre. Előbb kellett volna.
Istenem, komolyan ilyen agyalágyult vagy, vagy csak engem fárasztasz?
Fogd már fel hogy NINCS KONVEKTORUNK!!!!!
NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!NINCS KONVEKTORUNK!!!!!

Na felfogtad ennyiből vagy anyázni is kell hozzá?

Pipi írta hasra ütésre hogy 40% a konvektor hatásfoka. Igen ez közkelletű tévhit, szóval nem hibáztatom, de én erre leírtam hogy 90% mert ennyi egy normális konvektor. Igen a régi FÉG konvektorok is, kb ilyenek, hiszen az elv mit sem változott.
Leírtam, miért van ez így, hogy működik (hőcserélő) mi a feltétele (jó méretezés, kis láng) meg hogy nekem jól működött AMIKOR VOLT!!!!! NEM MOST!!!
Ini is csak ennyit írt, hogy neki nem éri meg cserélni, és neki nincs vele gondja. Te meg már kitalálod hogy én azt mondtam ez a legjobb, ami egyszerűen nem igaz, soha nem mondtam ilyet hogy konvektort kéne bárkinek is használnia.

Pipit meg ne keverd ide. Pipi tényszerű maradt végig, és nem adott a számba soha el nem hangzó állításokat.
valamikor ezt még írtam is 15 éve. Bár akkor egy öreg túlméretezet éti kazánom volt. Igazából nekem sincs halvány fingom se mennyi gáz fogy el egy jobb téli napon amiből már egyébként meg kevés van. Most nézem a számlát: 30916 ft/ hónap az általány ez 372 ezer/év
Ezt fűtöm belőle szerintem ennyiért korrekt.
Tény hogy elavult a konvektor, de nem a hatásfoka miatt.Meg hogy egy felületfűtéssel nem lehet összevetni.Egyébként azért nem telepítenek jó ideje, mert nem engedélyezik.Egyszer a parapet miatt, utána a kondenzációsra átállás miatt.Ez a hatásfok kérdés olyan mint a turbós meg kondenzációs átállásnál.Az érdekeltek elhintik hogy 30% megtakarítást lehet elérni. Addig ismételgették sok helyen, míg az emberek elhitték.Na de a turbós 94-96% hatásfokú, a kondis meg 99%. Honnan jön a 30% különbség?????
annak azért van egy feelingje
új építésbe már gázt be sem vezetnek nagyon
Kétségtelen. Új építésnél semmi esetre sem.
1 szoba konyhánál 1 konvektornál van értelme, meg régi házaknál ahol drága és bonyolult lenne a központi fűtés kiépítése.

Az hogy mit szoptál fiatalságodban meg nem igazán érdekel