Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hol voltál katona? Még keresztapámat ismerhetted is ha hajózokat ismertél Mig 21-en nyomult. De állandóan költöztek pápa, taszár, kecskemét
Nagy butaságot írtál most!

Aki 18 évesen nem tud feldolgozni valamit, mert még szinte gyerek, az szerinted haljon meg?

Nem elmebetegek voltak, te eszetlen, hanem elkeseredettek és reményvesztettek! Mindegyik boldogan élt volna utána tovább és nem bolondul meg 40 évesen...

Ennyire nem lehetsz szűklátókörű...
Ezek alkalmatlanok mindenre ,nem hogy a katonaságra !
kösz bazmeg pont most írtam,hogy én szívesen mentem
nekem is sátor építő voot a szakmám meg néha forgalom irányító
meg ha temetés volt akkor én(is) voltam a díszőrség
stbstb
legjobban a tiszi költözéseket meg a kitelepüléseket imádtam
meg lőtem olyan dolgokkal amivel azóta se lenne alkalmam
nem mondom hogy kibden perce fasza volt de összességében nem vokt rossz
semmivel se volt jobb utána a vasútnál dolgozni
itt is ott is teli voltunk idiótákkal meg alkeszokkal
A kapuban van...nyitogatja ha mennek ki !
ezen nem találtam jót
Nem “avval” ,mert ilyen szó nincs !
Már bántja a szemem nagyon régóta ,gondoltam szólok ne égesd magad tovább !
De meg nyomtad a polgári szolgálatot diszpécseresként a tűzoltóságnál
Azt ott maradtál továbbszolgálónak Másra úgy sem vagy jó, csak,hogy a telefont felvegyed. Gondolom a slaggal nem bírsz szaladgálni ahhoz kevés a cufla
öngyilkos az direkt jót tett a nemzetnek
inkább 18 évesen mint amikor már 2 gyerek várja otthon
aki hülye 28 évesen az 40 évesen se növi ki
lézeresen nem lehet műteni?
Amikor ott voltam sz.r volt. Érdekes utólag meg mindíg a jóra emléxem. Kevesebbnek érezném magam nélküle, még ha az égvilágon semmi értelme sem volt. Keresztapám amikor soroztak (nagyjából 90-es évek közepe) már nyugalmazott repülő alezredes volt. Felhívott azt mondta, hogy neki 1 telefonjába kerül, hogy engem soha az életbe ne vigyenek katonának Mondtam neki köszönöm De nem szeretném kihagyni Az én környezetembe mindenki volt és én is szeretnék menni. Azt mondta oké de akkor ha akarod elintézek neked egy fasza nyugis helyet Vácon a tiszti nyaralóba kellene nagyjából semmit csinálnom Mondtam Jocókám szeretnék oda kerülni ahová a sors rendeli
Első sorozásomkor Tapolcára kerültem volna a harckocsizókhoz a mély növésem miatt Majd a következő sorozásomkor Ceglédi komendáns lettem
Én mindíg boldogan és nagy szeretettel gondolok vissza azokra az időkre ez az emlék az enyém
azzal simán elvittek volna a gépesített lövészekhez (GLZ) rosszabbul nem teljesítettél volna 12 drioptriával sem mint Ők de ha emlékeznél szellemileg nem voltál alkalmas
ezt kérdeztem múltkor tőletek,hogy, hol tudnék olcsóbban hozzájutni ilyen vagy ehhez hasonló lávaköves pizzasütőhöz, mint ami a képen(képeken) van?
Persze baxtatokrá válaszolni de a hülyeség az ugye mén
Havernak van ilyen nagyon jó a cucc, csak ennyiért qrvára sokallom mert nem egy nagy mutatvány az egész
Akár csak a Nyócker című rajzfilmben, mikor a magyar maffiózó meg a cigó vadja barátkoznak:

- Té mennyit űűté?
- 10 évet...
- Annyi köll!
Nem is abban a korban gazdagodik meg az ember, hanem aki nem hülye, az akkor tanul szakmát, szerzi meg az első munkahelyi tapasztalatokat és főként él. Nem pénzben leszel gazdagabb...

Túl lehetett élni, ki lehetett bírni (bár sajnos sokan lettek öngyilkosok), de ettől még semmi szükség nem volt rá, az öregek java részétől inkább utálatot hallok, mint boldog nosztalgiázást.
sokan könnek avval hogy egy év elbaszás az életből meg pénz kiesés stb
hát én nem láttam egy ilyanon se aki megúszta a katonaságot hogy előrébb járt volna mint én
szóval a dolog bár elméletben működhet de a matematika nem azt mutatja
amúgy a bliccelőket elküldtem volna valami jó szar kórházi melóra, kacsákat mosogatni vagy hasonlókra
Érdekes ez az időelcseszés-elmélet... akkoriban csóró műszerészként dolgoztam a vasúton, 22 évesen, az is időelcseszés volt... semmi nem változott attól, hogy bevonultam
annyi, hogy öltöztettek, főztek rám, meg nem otthon aludtam Fiatalon az ember máshogy érzi, mint pl. most, ha bevinnének apportírozni 6 hónapra
Pár év múlva, mikor már önálló vállalkozásomat vittem, nem tetszett volna, ha berángatnak - voltak ráutaló jelek, mert kaptam málhazsákot otthonra. Aztán nem kellett menni..
Én 6 hónapos "szuperintenzívet" csináltam, végén rendes vizsga, rendfokozat, minden, de felnőtt emberekkel már nem szórakoztak bentlakással, mondjuk meg is fojtottuk vagy késeltük volna egymást, azért egy kor felett már az ember nem kíváncsi az azonos neműekkel való együtt lakásra...

De az tuti, hogy ugyan azokkal a tűzfegyverekkel gyakorlatoztunk mi is, amikkel még ti, mert a PA-63-ból lövés közben esett ki a tár, a kalas-másolatok (AMD, AMMSZ, meg a bánat tudja már hogy mik) sem voltak jobb állapotban.

Még faterom is 2 évet volt határőr, 1-2 jópofa történeten kívül nettó időelcseszésnek emlékszik rá Ő is.
Hát akkoriban még keményebb volt, mint nekem, 18 évvel később - nem tudok mit mondani erre, csak azt, hogy Papa, megszívtad
Mondom, hogy nem érted... akkoriban nem bevonulni volt nehéz, hanem "nembevonulni" Ha akkor ilyen teszteket meg erőnlétit csináltatnak, senki sem felelt volna meg - direkt
Amikor te próbáltad, már valóban bohóckodás, mint ahogyan ma is az. Lányom is megcsinált egy egyhónapos kiképzést egyetemistaként, mert járt érte kredit meg kis pénz és máris rangban vagy hárommal felettem van igaz, én honvédként szereltem le
Akkoriban a kiképzés maga az idő volt - hogy bírod a bezártságot, monotonitást, meg a nálad hülyébbeket
Csak próbáltam olyannak elmagyarázni, aki nem élt akkor.
'69-'71 ben voltam katona, 24 hónapig b.sztam az eget a reptéren, rohadjon meg, még a qrva anyja is annak aki kitalálta, Én voltam az utolsó turnusban akik még 24 hónapig b.sztuk az eget a zőőőőődruhába. Naponta szolgálat, "védtük" erősen a bolsevizmust, szinte állandóan "repülés " volt, viszont volt normális tiszt aki javította a "radart" ! Kerestem, később de sajnos meghalt már,legyen csendes pihenése. szerintem a kirakott nagy mikrohullámú sugárzás miatt.
Minek a kapcsoló a kivehető szórófejre?
Zene van benne?

http://youtu.be/P7P19fMVt9M
nem tudjuk, hogy most dicsekedsz vagy panaszkodsz.....