A tiszteletet nem lehet kikövetelni azt csak kiérdemelni lehet, a jellem gyengék ragaszkodnak ahhoz, hogy a fiatalok tiszteljék, én leszarom ha semmibe vesznek azt is, nyilván tőle azt érdemlem mert semmi tiszteletre méltót nem mutattam felé. Ha meg a korra vagy pénzre akar valaki tiszteletet .........
románba voltam díszkatona bukarest mellett riogattam az irodalmi nyelvtudásommal az embereket mert az egy dolog hogy mindent helytelenül mondtam (meg mondok) de még erdélyi tájszólással is imádták mikor én adtam a parancsot a szakasznak hétvégente , 4 hónap után 3 liter pálesz és Nagyváradra kerültem itt meg megszokott volt mondjuk a fahéjas forraltboromat megkritizálták persze aki ivott velem annak szava se volt
biztos vagy a 2002-ben? esetleg tovább szolgáltál?
Sorállomány '99 augusztusától már csak fél év volt.
Én '99 februárjában vonultam 9 hónapra, az utánunk, májusban vonulók meg már egyszerre szereltek (1-2 hét eltéréssel) az augusztusi vonulással.
A kutyás rendőrünk is olyan okos volt ,hogy azt hitte ha nevet vált lekurvaanyázhat mindenkit ,mert nem tudják ki az !
Részben igaza is volt ,mert pár buta ember rám gondolt ,pedig csak elég lett volna megnézni a régi hozzászólásait....mert ott is megváltozott a neve a baromjának !
Természetesen Firef@sz erre nem jött rá ,meg még pár agyhalott itt !
De helyre raktam hogy feljelentem ezért a viselkedésért ,mert egy rendőr nem viselkedhet így !
Na azóta el is takarodott !
Pedig fel akartam jelenteni ha tovább arcoskodik itt !
Szerencséje van hogy jószívű vagyok...
2002 körül voltam 1 évet , nem volt hiába megcsináltam a B+CE kategóriát (A már megvolt) aztán szinte végig őrség sokszor mínusz 20 ban ... tartottak pár disznót oda voltak beosztva ketten hárman mert priuszuk volt nem foghattak géppisztolyt harminc bogyóval a tárba ... ellófrálták az egész napot benn voltak a melegben aztán az egyik már nem bírta beinjekciózott magába egy kis gázolajat mondjuk túlélte ... egyszer valami fejes jött kontrollba éjfélbe a térdig érő hóba hogy milyen a hangulatunk mert egy másik laktanyába szerelmibánatosfejbelövős buli volt ... van ilyen volt is lesz is
nekem valami 70+nap szabadságom volt, alig lehetett ennyit kivenni, lehet maradt is bent nem emlékszem már
főleg úgy hogy 2 hetente péntek 16:00-hétfő 6:00 kötelező eltáv volt
Nem a katonaság - a közösség. Ott vannak évig összezárva éjjel-nappal, ott nincs színészkedés mindenkiről kiderült, milyen is igazából. És sokan változtak...
Én a hajózókat csak láttam , akivel együtt "dolgoztunk" és Neki a nevére is emlékszem, egy vadászirányító tiszt volt, a Rózsa szds. nagyon normális ember, Katona volt. A másik a javítótechnikus tiszt Csordás szds. Gondolom a "Nyugat" megfélemlítése" volt a cél, közben a nyugatiak magasról leszrtak minket. Az időjárás felderítő MIG 15 volt , a MIG 21 már egy szuper gép volt, és a magyar pilóták nagyon jók voltak, mert ahhoz, hogy a vadászgép érjen valamit , ahhoz olyan pilóta is kellett, ahogy Gárdonyi mondaná :" a vár ereje nem a falakban , hanem a védők lelkében van!" Szerettem volna ha egyszer felvisznek a MIG 21-el, de miután láttam, a hajózóírnokot, mert őt megreptették, okádni a beton szélén, már nem is akartam annyira.
Ebben tévedsz. Velem vonult egy ilyen "anyukapicifia" elkísérte az egész család a bevonulásra, szemmel láthatóan nem voltak anyagi gondjaik... a gyerek is ilyen puhány, széltől óvott, jófiú volt... na, az első 3 napot végig sírta, rá is állt persze a szivattyú de aztán beletörődött, és rájött, hogy jót tett neki, hogy elengedték a kezét... 1 hónap múlva már semmi baja nem volt, lettek barátai, még jól is érezte magát...
Nem is tudta a katonaság megtanítani senkinek, aki alapból egy tiszteletlen ember, az ott elhiteti mindenkivel, hogy beállt a sorba, aztán szabadul és marad ugyan az a hülye, mint előtte.
Katonaság, mint nevelőtábor, az...
Sajnos a szülő ma már kevés ehhez a rendszer lett nagyon csökevényes. A szülő az csak egy elindulási alap a társadalom egésze alakít ki jellemet az ilyen hombár libsi társadalomba meg látjuk mihez vezetett. Nagyon az számít,hogy milyen társadalmi, társasági körbe kerül be a fiatal
Jajjj pipi...megint ott tartunk, hogy de nagy dolog volt a katonaság. Hiányozna nekem, mint szar a zsebbe... A nagy tisztelet, az, pont a középkorúakból (is) hiányzik és a katonaságtól senki nem lett jó ember.
Sorállomány '99 augusztusától már csak fél év volt.
Én '99 februárjában vonultam 9 hónapra, az utánunk, májusban vonulók meg már egyszerre szereltek (1-2 hét eltéréssel) az augusztusi vonulással.
Részben igaza is volt ,mert pár buta ember rám gondolt ,pedig csak elég lett volna megnézni a régi hozzászólásait....mert ott is megváltozott a neve a baromjának !
Természetesen Firef@sz erre nem jött rá ,meg még pár agyhalott itt !
De helyre raktam hogy feljelentem ezért a viselkedésért ,mert egy rendőr nem viselkedhet így !
Na azóta el is takarodott !
Pedig fel akartam jelenteni ha tovább arcoskodik itt !
Szerencséje van hogy jószívű vagyok...
főleg úgy hogy 2 hetente péntek 16:00-hétfő 6:00 kötelező eltáv volt
A Tűzoltóknál sem szeretik !
Van IGAZI Tűzoltó ismerősöm ,de az nem ilyen kis nyámnyila pöcs mint te !
Katonaság, mint nevelőtábor, az...