Kiválogattak 10 magasabb növésű jobb kiállású bakát azok is fehér sisak, fehér kesztyű gépkarabéj ,csőszájfék, vaktöltény
Üvöltött velük mint a záporeső,hogy nem géppuskaropogást akar hallani hanem egy durranást. nagyjából minden második péntek gyakoroltak vagy 3 óra hosszát elég jó be halatszott a körletbe rohadtul untam
Képtelenek voltak egyszerre lőni pedig már volt kint stokin metronóm is
Az egyik számolni nem tudott a másiknak a 3 gyakorlólövéstől már úgy zúgott a feje,hogy nem hallotta.
Szerencsére a koszorúvivésre nekünk nem kellett gyakorolni csak egyszer a legelején
Annyit kellett megtanulni,hogy ellentét lábbal kellett lépni mint a társam aki az egyik felét fogta a koszorúnak. Mivel az egész laktanyából mi voltunk 2-en a koszorúvivők már vér profin nyomtuk, hisz mi az összes temetésre kaptunk"meghívót"
Azért vártam már mikor veri a földhöz a botját a tambum major
A vége akkor volt amikor a trombitás egyedül elnyomta az utolsó nótát. A dísz szakasz már rég a buszban ivott a szolnoki zenekar is már bepakolta az ikarusz aljába a cuccait, mire mi levonultunk a pályáról
szerintem az asszony 6 ezres gőzölős vasalója komplikáltabb sokkal
Ahányszor soroztak mindig máshová akartak vezényelni
Nekem a harckocsizó tetszett volna adtam volna a kövér gázt a T-72 esnek
Sajnos komendáns letteb ez a laktanyai katonaság leg alja
Nekik az eskütételt kb. a bevonulás napján le is tudták mi azért a rohadt eskütételért küszködtünk egy hónapot
az ő kopaszaik már csak fél évre, vonultak
utána volt még egy 3 hónapos alapképzés aszem az egész országba 4 laktanyát jelöltek erre ki, talán kiskunhalas, meg kalocsa is benne volt de lehetett, hogy kiskőrös aztán megszüntették.
Amíg egy átlag surranótársamnak annyi volt a dolga, hogy hetente elvitt egy belszolgálatot egy konyhát meg egy őrséget, esetleg egy telephelyet a ceruzában, nekem ehhez még hozzá jött a kiértesítő szolgálat, aztán,hogy szolgálat után ne lehessen kivenni a szolgálati pihenőt napközben forgalomszabályozási feladatok. Hétvégente jelmez felőltöz, makkoscipő sípzsinór azt irány temetni az ország akármelyik szegletébe
Mondjuk az nem volt rossz a buszon mindíg berúgtunk oda is vissza is. Ne a nekem ebből gyűlt össze a szabadság amit sosem tudtam kivenni a rohadt motoros jogsi miatt.
Kb. az 1 havi kötelező eltávra tudtam kimenni vagy zsoldosztás után(3500 ft) egy egy délután berúgni a városba.
Aki (motoros nem volt beosztva szolgálatba az adta a 24 órás kiértesítőt) persze ez nem azt jelentette, hogy a körletben az emeletes ágyon az egyik-oldaláról a másikra feküdhetett
Ősszel külső körlet levéltakarítás, télen hólapátolás, szénhordás. Tavasszal árvízvédelem
, nyáron raktárpakolás tartozott a teendőinkhez
Mondom magamba jó van elolvasgatok én ott a félhomályba a folyosón
- Hogy mi a baj?