Hááát biztos van aki szorgalomnak nevezte az árat, öregebb vagyok ha csak 3--4 ével is így nem kell azt a rendszert és az érvényesülési utat nekem megmagyarázni, azt a gyerekeknek kell, hogy elhiggyék, hogy apa csak szorgalmas volt (és humoros).
kb. 20 éve engem is kezdtek etetni ezzel a ozmós-szűrt faszsággal... akkor utána olvastam, és rájöttem, kb. annyi problémát okoz, mint amennyit megold... inkább kihagytam. Onnan jött, hogy akkoriban a BWT Hungáriának vittem informatikát, és ott mutattak dolgokat.
Beigazolódott, még mindig élek, nem ölt meg a csapvíz Nálunk az Alföldön lágy és jó a csapvíz, kicsit arzénos, de annyi kell
Aki 100-200 éves bérházban lakik úgy hogy még soha nem cseréltek víz szerelvényeket az utóbbi 60 évben az nem hinném hogy ólommérgezésben fog meghalni,van annak más gondja.
nem tudom mennyi ólom lehet még a rendszerben
a 80-as évek óta már szerintem nem használták, 40 év akatt meg annyi ásványi anyag rárakódott hogy abból ólom nemigen oldódik
régi gyártelepeken még néha látni ólom csöveket ha ilyen helyen akakítottak ki irodákat ott esetleg
ólom miatt aggódok a legkevésbé, a légszennyezés sokkal nagyobb mértékű
Eddig is azt ittam, meguntam a palackokkal szórakozást, amiben szintén lehetnek műanyag részecskék stb. Azért ólom is akad a csövekből meg még ki tudja mi. Szerintem egy olcsó szűrővel amit magam is tudok cserélni akár sűrűbben is előrébb vagyok mint egy drága rendszerrel amihez szervizt kell hívni nagy pénzért.
Nos,egy feszult es hosszu munkahelyi ut uan amit a fidesz szinu ótóval vagy kenytelen megtenni,betoppansz a lakasba,aszondod fennhangon hogy "nyugatifeny" es az okosotthon betolti neked azonnal.
Ez valóban így volt. A sorkatonai kalandokat nem követtem.
Így valóban egyetértek veled. Írnoknak mindig az került, akinek volt egy kicsivel több esze, meg tudott írni.
Én most szórakozok ezzel az ESP8266-os vezérlővel.
Kötöttem rá hőmérő és páratartalom mérő szenzort, szervómotort, triakot (230V kapcsolást lehet vele csinálni)
Van hozzá komplett okos otthon vezérlő szoftver, ami kb. mindennel kompatibilis, minden szart rá lehet kapcsolni....csak aztán nem igazán jöttem rá mégis mire használjam
Szóval tényleg jó játék, de minek?
Legjobb ötletem amúgy az, hogy minden szobában a lámpa kapcsolóba beépítem, és így a fűtésvezérléshez lesz egy sokkal jobb hálózatom, illetve a lámpákat tudom vezérelni akárhogy. Pl. a riasztó mozgásérzékelőivel automata lámpakapcsolást tudok csinálni, meg redőny vezérlést még meg tudom oldani vele.
Az ajtózárra azért nem tennék kínai RFID kártyát, de a kertkapura lehetne.
Beigazolódott, még mindig élek, nem ölt meg a csapvíz
a 80-as évek óta már szerintem nem használták, 40 év akatt meg annyi ásványi anyag rárakódott hogy abból ólom nemigen oldódik
régi gyártelepeken még néha látni ólom csöveket ha ilyen helyen akakítottak ki irodákat ott esetleg
ólom miatt aggódok a legkevésbé, a légszennyezés sokkal nagyobb mértékű
Nyomtatott betűs kézírás akkor.
Tapasztaltam is.
Azért használom, mert szar.
Imádom költségekbe verni magam ezekkel a fosokkal.
Így valóban egyetértek veled. Írnoknak mindig az került, akinek volt egy kicsivel több esze, meg tudott írni.
Kötöttem rá hőmérő és páratartalom mérő szenzort, szervómotort, triakot (230V kapcsolást lehet vele csinálni)
Van hozzá komplett okos otthon vezérlő szoftver, ami kb. mindennel kompatibilis, minden szart rá lehet kapcsolni....csak aztán nem igazán jöttem rá mégis mire használjam
Szóval tényleg jó játék, de minek?
Legjobb ötletem amúgy az, hogy minden szobában a lámpa kapcsolóba beépítem, és így a fűtésvezérléshez lesz egy sokkal jobb hálózatom, illetve a lámpákat tudom vezérelni akárhogy. Pl. a riasztó mozgásérzékelőivel automata lámpakapcsolást tudok csinálni, meg redőny vezérlést még meg tudom oldani vele.
Az ajtózárra azért nem tennék kínai RFID kártyát, de a kertkapura lehetne.