Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hekem elég hamar lett egy csillagocska az érettségi miatt utána nem kellett csoki sehová sem
aztán gyorsba lett még egy, de végül az egyik leesett
Te polgári szolgálatosként is a leg hitványabbak közül való voltál eleve aki oda ment az már minden másra alkalmatlan volt. Téged
majdnem fel sem vettek oda se Tűzoltónak is azért mentél mert azt hitted az a fényes rúd azért van(amin a kollégáid csúszkálnak) , hogy táncolhatsz rajta mesztelenül
Szerinted voltam katona? Nem,PSZ.-es voltam,nem volt szükségem semmiféle álarcra.
Én már csak fél évet voltam,viszont a Petőfiben. 1 hónap után állandó koki lettem.Nálunk is a csoki és a cigi volt a hivatalos fizetőeszköz.Egy-egy ebédosztás után teli volt az asztal cigivel meg csokival a kenyeres asztalnál.Nagyon jó volt!!!!Az írnok,a konyhások/szakácsok és a kapusok védett állatfajok voltak.
88 aug-ban kezdted?
na látom voltatok egy páran repülős laktanyában Keresztapám pilótaként nyomta a gombot egy jó darabig mellékletben esetleg érdekességképen a katapultálásának a története.
Egyébként elég vicces sztori volt akit érdekel a "sisak zetor és a kmb-s" től kezdődik nem túl hosszú
te sajnos még mindig hordod csak a rossz álarc maradt rajtad
Csupa olyan dolog amit bárhol megtanulhatsz.Az hogy te minek éreznéd magad nélküle,a te dolgod.Részemről egy nagy idő és pénz pocsékolás az egész.
Nem tanult ott senki semmit,ez csak egy duma.az ember bevonult x időre,felvett egy álarcot,mert megkövetelték tőle,majd leszerelt az álarcot meg eldobta.
Affaszom olvas vissza.
Pipi elszabadult.
Nem mondtam, hogy csak ott lehet De nem ez a lényeg. Valaki katasztrófaként élte meg ezt az időszakot valkinek buli volt, valaki meg csak túl volt rajta azt kész . Össze vagy zárva rengeteg hozzád hasonló fiatallal. Közel egyfajta élmény ér benneteket ez lehet negatív és pozitív. Együtt sirtok együtt nevettek. Én már 21 voltam mikor bekerültem egy csomó mindenkinek volt szakmája. Minden féle ember megtalálható volt ott Sokat tanultunk minden tekintetben. Nyílván volt sok nézeteltérés de még több összetartás. Ha kiáltál a másikért érted is kiálltak ha falaztál nekik neked is falaztak annyit akptál amennyit adtál, megtanított a közösségi szellemre és megtanított együtt élni egy közösségel. Volt akivel szívesen voltál együtt volt akit a hátad közepére sem kívántál de ha pl. együtt nyomtátok a szolit nem tudtad kikerülni. Lehet szidni meg szarozni a katonaságot, meg, hogy semmire ne jó de ez így nem igaz. Egy csomó mindent tanított az embernek, többek között az egymás iránti tiszteletet is. A nyámnyiláknak segített leválni a szülőktől és elindulni a nagybeúűs életben leszerelés után. Közösségben voltál még is nevelt az Önállóságra is az egyéni és a csoportos feladatmegoldásokra persze nyílván a zsiványságra is. Ki lehetett volna ezt kerülni én kevesebbnek érezném magam nélküle. Nem lett mindenkiből jó ember vagy rossz ember mert teljesítete a katonai szolgálatát viszont az tény, hogy még is megtanított egy csomó olyan dologra amit otthon nem tanul meg az ember.
akkor a nőkkel mi van/volt?mert ugye ők nem voltak katonák,ők hogy lettek tisztességes emberek ha elmondásod szerint ezt csak a katonaság tudta megoldani?
Is.
Mig23nál volt így.
nem én, csak a teljes állomány asszem 30%-a mehetett el a hétvégén, és a 30%-ba bekerülni kellett szerencse.
Pont. Én mind a három megszólítást megtapasztaltam.
Kutyának a valagát.
Szépen a szárny végén felmászik a géptörzsig, ott fel a gerincre, végig a svancig, ott egy kézzel kapaszkodik a másikkal matat.
Ott!
Ja, amikor ott voltam, egy hülye HASBA!!!! lőtte magát őrségen, a híresztelések szerint a kórházba még beértek vele.
Az viszont biztos, hogy kimentem az őrhelyre megnézni, homokkal volt felszórva a vére, elég nagy folt volt.
Amilyen pizzát ő csinál ott tök mindegy, hogy hideg vagy meleg az a sírkő...........esetleg még az számíthat, hogy melyik felén sütné a tésztát mert ügye a felirat.......milyen jó lenne ha a család vacsi közben olvasná a tányéron.....
Tehát te döntötted el ki mehet eltávra és ki nem?.....és ezt ellenszolgáltatásért cserébe?.....esetleg pofára ki haver ki nem?......gondolom akkoriban is sokan voltak akik nem értették a humort.......na igen, ezt jelentette az a nyomorult komcsi sereg.
Te még abban az időszakban voltál amikor elvtársként szólítottátok egymást, majd a szolgálati idő közepén ezt módosították bajtársra mire leszereltél meg ÚR voltál
azért amire azt a 10 centis követ átmelegíti a fűtőszál addig éhen hal
Éppen lophatna is egy temetőből, olcsóbb csak nehéz egy sírkővel átugrani a kerítésen.
Az a baj, hogy ha nem rakok szmájlit, itt abszolút nem értik a humort.
neked is csak azt tudom írni, hogy abban az esetben, ha túlzásba viszik.

Én 18 hónapra vonultam, az éppen regnáló kormány közben 12 hónapra módosította a sorkatonaság idejét. Mivel ebben az esetben egyszerre 2 időszak szerelt volna le, ami nem lehetett. Ezért az én időszakom plusz három hónapot ráhúzott, közben átlagfizetést kaptunk, minden hétvégén mehettünk haza.
Jött a hülye suttyó, rázta a centijét (amúgy bunkó őrkatona), hogy már csak 100, azt hitte ez a piros hetes, Én meg visszakiabáltam, hogy addigra anyádnál leszek, mert nekem csak (mondjuk) 62 (nem teljes három hónap volt amúgy). És ezt a hülyéje nem tudta feldolgozni, de nem az anyját, hanem az, hogy a mindenható űbercenti mégsem olyan übercenti, mert van nála jobb.
Pl. akinek kevesebb volt.