Nem kell siránkozni, sztem nem tett rosszat az akkori gyerekeknek, amíg ezt komolyan vették.... ha egy helyzet adott, akkor anbol a legjobbat kell kihozni, amit lehet.... akinek ez nem sikerül, az siránkozik... néha én is
... és jól tetted. Ha engem megkérdeznek, én sem vonultam volna be - de nem is síránkozok miatta, és azt sem mondom, hogy jót tett velem. Egyszerűen ez volt, elfogadtam.
Egyébként érdekes volt... már nem emléxem pontosan, de február közepén vonultam be valamikor. Viszont már hónapokkal előtte is tervezteünk a haverral egy NSZK utat, valamiért az útlevelemet nem vonták be - sőt, fél napot álltunk sorba Pesten a vízumért, és azt is megadták... el is utaztunk január végén
Minden ismerősöm 100% biztos volt benne, hogy nem jövök haza nekem meg sem fordult a fejemben. kb 10 nap után hazajöttünk, és egy hét múlva bevonultam.
Ui: sajna azt az útlevelet le kellett adnom, pedig kurvajól nézett ki benne az egész oldalas széttárt szárnyú birodalmi sas matrica mutogattam itthon mindenkinek, akkoriban nagy szó volt oda kijutni.
Nyilván semmi értelme sem volt, már az én időmben sem... láttunk a műhelyben egy szétszedett Uralt, benne volt az alvázban, hogy 1942... ezen röhögtünk, hogy ezzel kell a gaz imperialisták ellen mennünk meg szánalmasan lepusztult és elavult volt minden, leginkább a felső vezetés...
...de akkor is, a mi időnkben még csak elcsalni lehetett, és nem is volt egyszerű. Ha valaki egészséges volt, nagyon erős hátszél kellett, hogy ne vigyék be.
Én most is minden gyereket kollégiumba küldenék, kell az a szocializálódás, vár nem tudom a mai gyerekek, hogy élnék meg.... nekem anno nem sok választásom volt, vagy lelepek otthonról, vagy lehettem volna vmi gyári munkás, az otthoni lehetőségek alapján.... tesom akkor mar Pesten lakott, sokat segitett..... egész életemben hálás leszek neki is, meg a szüleimnek is, hogy nem tartottak otthon a “gazdagsag és lehetőségek” földjén
Tudod az a gond az írással, hogy nincs benne hangsúly, így mindenki úgy érti, ahogy épp akarja Lehet hogy jóval előtte komolyabb volt a sorkatonaság, abban az időben, a 90-es években mar csak bohóckodás volt.... sok haver volt katona, sírtam a röhögéstől, mennyire nem volt értelme az lemondások alapján... miután 3x soroztak, ugye kivehető hogy az első kettőre még nem sikerült elintézni, de valóban nem érdekelt....
Az egyetemi kollégiumban maradtam, amíg nem lett meg az első keco.... az mar nem középiskolai kollégium. Ez simán megoldható volt akkor, most nem tudom hogy van....
"csak nem érdekelt, így nem vonultam be" - azért lásd be, ez elég nagyra sikeredett bár lehet, 90-es évek végén már így ment, a mi időnkben biztos nem tőlem biztos, hogy elfelejtették megkérdezni
1 év lett volna nagy arcom itt nem nekem van, de oltogass nyugodtan a kijárási tilalmat alapból betartom, de ha meló miatt nem jön ki, nem jön ki.... azt leszarom.... majd ha kicsit gondolkodsz, rájössz hogy jön ki a 11 év
azért mert ő az úr 2. gyereke
hiszen általában mindent ajándékba kap, ha mégis fizet valamiért akkor harmadával felével olcsóbban mint bárki más
messze a rendszer felett áll bármikor bármit megtehet
én azt mondom hogy meg kellene feszíteni mint az elődjét és ismét rend lesz
Mindig ilyenekkel jössz, hogy "rám nem vonatkozik a kijárási tilalom" meg "engem nem hívnak be semmiképp" - szóval szerencséd, hogy nem hívtak be, mert ott bent szerették az ekkora méretű arcokat jó sorod lett volna
...de látom, a korod miatt nem is érintett volna... ha bekerülsz is, max. fél év, olyan "napi 8 óra után hazamenős" katonaság let volna.
11 év kolesz? azt hogy adta ki? 7 évig jártál felső iskolába? vagy 6-ig gimibe?
Nekünk kimarcsi se kellett, mert ott volt az eje-csepel, aszt estefele bármikor kimentünk vele Orciba vagy Zimányba, annyi , hogy visszaúton leadtunk az őröknek pár üveg sört meg bort, kifelé meg vittük a benyát, gázolajat, kerozint meg az mn-gyakorlót.
Nem veszek, mert mar városi rohangálásra sem kell már. Amíg kellett, addig meg ez is jó volt... nem érdekelnek a robogók, sosem érdekeltek.... nem költök arra, ami nem kell.... ezt csak tankolni kellett, megbízható kis gép....
De Kymco ?
Vegyél egy Aprilliát vagy Vespát könyörgöm !
Az is buzis ,de legalább márkás buzis..
4-500.000 Ft nem érték amúgy sem. Akinek több csaja van ,az tudja mire vágyik egy nő .
Romantika ,tengerpart ,étterem...nem Kymcora te hódító
Egyébként érdekes volt... már nem emléxem pontosan, de február közepén vonultam be valamikor. Viszont már hónapokkal előtte is tervezteünk a haverral egy NSZK utat, valamiért az útlevelemet nem vonták be - sőt, fél napot álltunk sorba Pesten a vízumért, és azt is megadták... el is utaztunk január végén
Minden ismerősöm 100% biztos volt benne, hogy nem jövök haza
Ui: sajna azt az útlevelet le kellett adnom, pedig kurvajól nézett ki benne az egész oldalas széttárt szárnyú birodalmi sas matrica
...de akkor is, a mi időnkben még csak elcsalni lehetett, és nem is volt egyszerű. Ha valaki egészséges volt, nagyon erős hátszél kellett, hogy ne vigyék be.
Szóval ezért kérdeztem.
hiszen általában mindent ajándékba kap, ha mégis fizet valamiért akkor harmadával felével olcsóbban mint bárki más
messze a rendszer felett áll bármikor bármit megtehet
én azt mondom hogy meg kellene feszíteni mint az elődjét és ismét rend lesz
...de látom, a korod miatt nem is érintett volna... ha bekerülsz is, max. fél év, olyan "napi 8 óra után hazamenős" katonaság let volna.
11 év kolesz? azt hogy adta ki? 7 évig jártál felső iskolába? vagy 6-ig gimibe?
Férfi lehettél volna...
Vegyél egy Aprilliát vagy Vespát könyörgöm !
Az is buzis ,de legalább márkás buzis..
4-500.000 Ft nem érték amúgy sem. Akinek több csaja van ,az tudja mire vágyik egy nő .
Romantika ,tengerpart ,étterem...nem Kymcora te hódító