Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Amúgy a legtöbb rozsda 3 dologból adódik össze a Duc-nál.
Az egyik hogy alapozón kívül semmiféle alváz és üregvédő gyárilag nincs.
A második hogy az utólago platóanyagot a legtöbben lazán átcsavarozzák önfúró csavarral a padlón.
A harmadik főleg hátul nemtörődöm pakolással szétcseszik a doblemezt olyan szinten hogy az a rohadt vékony anyag kiszakad,és ott a padlóra folyik a vzí,ne látod,de dolgozik.
Itt is bőven több a gond mint nekem.
http://youtu.be/FQ3of6BEtKE
Futómű bekötés segédvázon van,semmi baja,de le lett fetve,a torony meg valami gedvakemény 3-as lemezből préselt valami,pontokban volt felületi rozsda rajta.Le lett kezelve,életbe nem fog lirohadni.
A hátsó szintúgy,az is az alváz tartóban van.
A lengyelek nagy mágusok régi duc-al.Ez sokkal rosszabb,mégis megcsinálja.

http://youtu.be/gTnbzb0II9A
OK, a Trabim idejében még csak míniumos alapozó, Olvikor alvázvédő és üregvédő spray volt, de mindig úgy jártam, hogy 3 év múlva 5 centivel arrébb rohadt végig az egész (pl futómű bekötési pontjai), úgy hogy kívülről sértetlen volt az alvázvádelem.
Nos,ha 5-6 évet bir akkor már megérte.
A gyáriakon van egy vékony alapozó,es egy még vékonyabb festék.
Amiket látsz az úton és kilátszik a fehér festék alól a sárga alapozó,na azok már ugyanolyanok mint az enyém.
Annyira nem szar mint a merci.
Minden lapolás,új anyag,passziválva és alapozva,majd kasznitömítővel vastagon áthúzva,ahogy a gyárban,erre még ment egy üregvédő viasz,majd jobb idő bejövetelekor kap egy fluid filmet is.
Nem azt mondom hogy "most" nem lesz jó, hanem azt, hogy nem lesz sokáig tartós.
Azt sem látod milyen a szerkezet,z amit cseréltem NEM fő tartó elem.Gyakorlatilag két 3mm-es U profil fut alvázként benne,a küszöb "csak" szépészet,és a tolóajtónál van szerepe.
Pont az "átlapolás" a baj: ha közötte megindul a korrózió, akkor azt megette a fene.
Amit nem veszel figyelembe hogy ezek 2-3mm es lemezek nem a trabant 0,5mm-es,és van lapolás ami 2-3 ilyen lemez.Már van rajta 4 egykilós kenhető tömítő.
Van amivel nem tudsz mit csinálni... VW 2005-től nem tudom meddig szinte mindegyik egy hitvány anyagból van csinálva. Nem akkora szar mint a mazda de közelít. A visszaperemezések mind rohadnak, a lemez belül kezd hólyagosodni. Kívül-belül szép de a belseje mintha a lemez két részből lenne préselve, középen rohad. Csak az segít ha kivágod az egészet mert hiába csiszolgatod, úgyis hólyagosodni fog.
Ahol a belülről, üregből meginduló korrózió erős mechanikai igénybevétellel társul, azt tartósan ki nem javítod. Trabinál tipikusan ilyen volt a "hattyúnyak" (az első kereszttartó, amihez a motor alatti segédváz kapcsolódik), és a hátsó futóművek bekötési pontjai. Kétszer lett "mindenestől" cserélve, üregvédőzve meg minden, pár év után megint xar volt mindig.
Abban viszont igazad van, hogy én is láttam olyan hitvány lakatos munkát, (pontosabban az utómunkát) amikor 2 hónap múlva már átütött a rozsda.
Ha jól megcsinálta az alváz és üreg védelmet, akkor 10évet kibír.
sógor kocsiján fel kett pontozva a hársó sárvédő javító ív vagy 10 évig és nem rohadt
Tavasszal összerakod (ha egyáltalán....), használod, aztán 3 év múlva ugyanúgy szét lesz rohadva mint mikor megvetted.
Tavalyi képek.A fékcső már fel lett szerelve.Nem bogyó trabant.
Na jó,de te minden szemetet kétpofára kajálsz az interneten,irreleváns.
amúgy nem volt szétrohadva,simán kapott volna KB 3 műszakit még úgy is hogy nincs padló.
Csak nekem bántotta a szemem a barna élek.
...az én véleményem: egy szétrohadt kasznihoz hozzá sem szabad fogni, hiba volt Zoli részéről megvenni ezt a xart.
A hajtáslánc, motor, futómű az igen, a kaszni biztosan nem. Anno a legelső Trabantommal ezt eljátszottuk. 15 éves rozsdaboglya volt mikor megvettem, kétszer kaszniztuk ki az alját (küszöbök, tartók, padlólemez) 7 év alatt, amíg nálam volt. Pedig szakember csinálta mindkétszer, gyári javító elemekkel, míniumos alapozóval és üregvédelemmel.
úgy, hogy pikk-pakk felújít rajta mindent qvázi új motor, hajtáslánc rendbe rakott, futómű és kasztni közel annyit kibír mint újonnan baj
mire mennének vele?
Add el inkább a tüdejét azt legalább formaldehidbe szemlélteni kitehetnék a sotén
Tévedni tetszik.
Van módomban kistehert vezetni nem keveset.Bérelek.
Mind hasonló állapotú,vagy szarabb,a legtöbbnek kilátok az allján,minimum egy check engine és egy ABS lámpa állandóan világít,legalább a 3. bontott blokk virít benne.
Az újabbakon sorozatos a DPF hiba,sok olajat esznek ,van dögivel klasszik szar inyektor miatti átégett dugó,ezek az újabbak alap javítási költsége csak a hengerfej és a többi 1,5 millió.
Szóval azzal hogy most gyakorlatilag új kaszni,hajtáslánc,fékek,futómű van a verda alatt még mindig egy hengerfej javítás árában vagyok.
És a régebbi euro 4-esek blokkja gyári újonnan "csak" 450e.Ha csak valami nenjen 2 kiló egy bontott.