Nektek nem fog kelleni vagy igen? Nálunk a piacon a savanyúsok, füstölt árusok meg ilyenek őstermelők (mondjuk az árujuk legalább felén látszik, hogy úgy veszik valami nagykerben) azt mondják, hogy mentesülnek ez alól és marad csak a kp.
Nagy hülye vagyok, hogy eldobáltam a weboldalakat, de egypárat kiszámoltam, és családi házról beszélek. Persze volt ám benn a több száz nm-es bucsus (de nem rossz) ház is, meg átlagnak tűnő családi ház is.
mindegy honnan kapja a pénzt ha úgy is megkapja kisebb áfával nagyobb lenne a fogyasztás élénkítené a gazdaságot a magas áfa fékezi azt Erre kellene már rájönni,hogy nem büntetni kellene a fogyasztást hanem elősegíteni ha már munkán alapuló szemétgyártó fogyasztói társadalmi modellre vagyunk berendezkedve.
Persze ez idővel majd változik. A minap láttam egy vidit önjáró villás targoncákról. Aki vezető nélkül pakolta a kamiont. Szóval még egy jól fizetett szakma rálépet a kihalás útjára, naponta rengeteg újabb és újabb követi. Csak legyen elég segély az alapba
A rengeteg munkanélküli állása-soha nem volt cigány, amikor orvoshoz megy éppen úgy kell, hogy ellássák mint aki ledolgozott 46 évet, és ha ezt megemlíted , akkor azonnal "rásszisták", és nácifaszista leszel, és pont olyanok okádják a szrt akik az említett kasztba tartoznak! Közben kapja a 6-8 gyerek után a csáládi"-T ?? Azt már meg sem említem, mire alkalmas az ilyen szakma-nélküli akut munkaundorban szenvedő segghülye ?
erre számított mindenki de nincs nagy dömping az új építésűeknél
a hitel befagyasztás szért rengeteg emberen segített, akkor lesz a cumi ha megszűnik és mégsem lesz újra munkája
tudok olyan céget aki feladta, és nem kezdi újra akkor sem ha végleg megszűnik a vírus, nem bízik az idegenforgaloma többet
lett pár milla bukó, a házát is eladta aztán inkább elment dolgozni a vasiparba
a legelső csókos hitelből épült vagy felújított házakat most kezdik árverezni Hozzávetőleg egy elfuserált konstrukció. Az emberek meg elhiszik, hogy jár az ingyenpénz mert van egy két pulya Igazából ez annak kedvezmény akinek már egyébként is van
Amikor nem korlátlanok a lehetőségeim, valamiből engedni kell, ez talán nem meglepő.
Most is így élek.
(Mármint, hogy nem korlátlanok a lehetőségeim, mert ha így lenne, akkor az alábbi képen látható helyről írnék.)
alapvetően ezt is te fizeted meg Vagy nálad fel van tüntetve a bútor árába tételesen mi mennyibe került a beszerzési áron a szállítási költségen a rá eső rezsi a bérleti díjért fűtésért, hűtésért, világításért a helyi és állami adók meg banki szolgáltatások részletezésében?
Szerintem nem veszel egy sarokkanapét beszerzési áron 10 ezer ft-ért 2 ezerért leszállítják adod 20 ezerért és a kettő közötti különbségből fizeted ki az összes többit beleértve a banknak fizetendő szolgáltatási díjakat is Aztán ha ez miatt emelsz az áron akkor is te fizeted meg azt a pénzt mert nem a te zsebedben landol.
...amúgy most megnéztem pár ingatlanközvetítő ajánlatát, Füreden 500 ezerért megy a házak ára négyzetméterenként.
Tehát látszólag annyiért mint egy vatta új építésű házé, ajándékba adva a telek.
ezt én is nehezményezem Ekkora mértékű adóval nem szabadna büntetni a fogyasztást. Gyakorlatilag bűn vásárolni. De hát ebből él mindenki.
10%-k körül elfogadhatónak találnám talán normális is lehetne, ha párosulna azzal, hogy a termelő, kereskedő és szolgáltató cégek sem fizetnének 60 féle adót
Lenne egy adónem mondjuk legyen a neve vállalkozási adó 10%-k a tényleges forgalom után és pont.
Gondolom azoknak tetszett az ötlet, akiknek semmilyük sincs, mert a "tolvaj vállalkozók" meg a "Mészáros" ellopta tőlük.
Ilyenkor kell azt mondani, hogy nem csak a kijelentést kell nézni, hanem azt is, hogy ki mondta.
A mai állapot szerint egy ÚJ, normális, kulcsra kész ház négyzetmétere 350-400 ezer + fa. Ebben a telek nincs benne, illetve a kerti létesítmények sem. persze vannak helyek, jellemzően kisebb településeken, ahol jelképes árért adnak építési telkeket, valahol meg régi szart kell venni és elpucolni, nem kis pénzért. Szóval nagy a szórás.
Az biztos, hogy 50 millerrel a zsebben (vagy akkora hitelképességgel) azért lehetséges ma Magyarországon normális lakhatáshoz jutni, egy-két frekventált hely kivételével.
persze nem árt azt is hozzátenni, hogy a frekventált, nagy négyzetméterárú helyeken jellemzően a négyzetméterek száma is nagy, tehát ez is növeli az árakat.
Telek megosztás, külön bejárat, külön gépészet, én kurva élet, hogy nem vágnék bele.
Persze ez idővel majd változik. A minap láttam egy vidit önjáró villás targoncákról. Aki vezető nélkül pakolta a kamiont.
Kaposvár, Róma-hegy, elfogadható része Kaposvárnak. Úgy gondolom, ha csak nincs benne valami csapda, 40 misi mínusz alku, ezért teljesen megfelelő.
a hitel befagyasztás szért rengeteg emberen segített, akkor lesz a cumi ha megszűnik és mégsem lesz újra munkája
tudok olyan céget aki feladta, és nem kezdi újra akkor sem ha végleg megszűnik a vírus, nem bízik az idegenforgaloma többet
lett pár milla bukó, a házát is eladta aztán inkább elment dolgozni a vasiparba
Most is így élek.
(Mármint, hogy nem korlátlanok a lehetőségeim, mert ha így lenne, akkor az alábbi képen látható helyről írnék.)
Szerintem nem
https://www.ingatlanbazar.hu/B...
https://www.ingatlanbazar.hu/F...
Tehát látszólag annyiért mint egy vatta új építésű házé, ajándékba adva a telek.
10%-k körül elfogadhatónak találnám talán normális is lehetne,
Lenne egy adónem mondjuk legyen a neve vállalkozási adó
Az biztos hogy füreden az 50 milla az nagyon kevés.
Ilyenkor kell azt mondani, hogy nem csak a kijelentést kell nézni, hanem azt is, hogy ki mondta.
A mai állapot szerint egy ÚJ, normális, kulcsra kész ház négyzetmétere 350-400 ezer + fa. Ebben a telek nincs benne, illetve a kerti létesítmények sem. persze vannak helyek, jellemzően kisebb településeken, ahol jelképes árért adnak építési telkeket, valahol meg régi szart kell venni és elpucolni, nem kis pénzért. Szóval nagy a szórás.
Az biztos, hogy 50 millerrel a zsebben (vagy akkora hitelképességgel) azért lehetséges ma Magyarországon normális lakhatáshoz jutni, egy-két frekventált hely kivételével.
persze nem árt azt is hozzátenni, hogy a frekventált, nagy négyzetméterárú helyeken jellemzően a négyzetméterek száma is nagy, tehát ez is növeli az árakat.