Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

És a főni 30%-os nettó béremelésből mennyit is kaptál?
65 ezerrel lecsökkentette a bruttómat, mert a pótlékokat elvette, és arra adata a 30%-ot.
Ha lebontod azt a maradék 16%-ot ennyi évre, az inflációt nem követi.
Se előtte, se azóta nem kaptál semmit.
Az árak meg elszaladtak egy picit.
Egyik kutya a, másik eb.
Morbid, de helyes kis kölök.
Ez így van. Azért nekem még vannak emlékképeim fletó idejéből hogy úgy emelkedett a bérünk hogy valójában kevesebb lett. Ez legalább most nem így van.
Huha........................necces.
Nem ugyanazt a munkát végzik.
Látom mit mozgatnak meg a lidl-nél.
Írtam, hogy dolgozni kell érte!
Aki otthon vakargatja, az pénzt se fog keresni.
Aki élelmes és nem büdös a meló, az tud haladni.
Politikai nézetektöl, hovatartozástól független.
Engem sajnos nem befolyásol, hogy ki ül a volánnál.
Fletó se adott 8 órai munkáért annyit, hogy ne kelljen másod, harmad állást vállalni.
A főni se ad se többet, se kevesebbet.
Dolgozunk és robogunk.
Miért is? Dolgozók szempontjából:
Helyi példa: az Aldinál /Lidl-nél az árufeltöltő vagy pénztáros napi 8 órát dolgozik nettó 250-ért, a Tesconál 9-10 órát nettó kétszázért, a CBA / Coop-nál meg 10 órát nettó 160-ért.
Ennek ellenére az első kettő vastagon nyereséges, a középső necces, az utolsók meg a csőd szélén....

Vásárlók szempontjából: az Aldi / Lidl-ben patyolat tisztaság van, jó áruk jó áron, a Tesco-ban so-so, a nemzeti boltjainkban meg kosz, lejárt szavatosságú árú, mifaxom. Egyetlen előnyük viszont, hogy az utóbbiak vannak a legjobb helyen (a város közepén, a legforgalmasabb helyen) egyébként ember be nem menne hozzájuk vásárolni.
Engedd el, ez az ember fogyatékos.
Kell.
12óra? Asszony most is 24 órát + az éjszakát volt bent végig talpon, pillanatra leülni sem tudott. Hazajött 13 órára, aludt reggelig és ment vissza.
A tesconal azert voltak gondok,es igy konkretan kijelenteni hogy a "magyar gonosz szemet" a multi meg "aranyos,cuki,joszandeku"
Netto elmebeteg bolsi hozzaallas.
Lehet hát, csak nem az árufeltöltönek 8-10 órában. De egyébként simán összeszedhető annyi megtakarítás mintha az ember külföldön dolgozna.
Dehogy hiszem - mindegyik "TSZ-elnök" vagy hasonló volt a gengszterváltás előtt.

Csak a mostani kormányzat ezeket tömi pénzzel, a multikat meg szívatni próbálja.

Mint írtam: a kis fizetésű alkalmazott és kispénzű vásárló szempontjából dolgozni (pénzt keresni) és vásárolni (pénzt költeni) is sokkal jobb a nemzetközi kereskedelmi hálózatok boltjaiban mint a magyar tulajdonú, hasonló profilú boltokban.
a héten voltam egy borosnál meló ügyben
kezdés 7:00 munkaidő vége akkor amikor vége van, általában 16-17 óra de ha a kamion jön akkor amikor meg van rakva( letöltve)
1300 az órabér a 8 órára és utána is.... szóval nincs plusz pénz a túlórára
akikor a szabadságot kérdeztem nem értették a kérdést, otthon lehet maradni ha kell de ne sűrűn és ugye ekkor pénz se jár
Mert a régi állami szektorban totál emberséges volt minden.
De beteg vagy te.
Lehet most is 550-et keresni, csak dolgozni kell!
A magyar ember gyarló eddig is lopott, lop, és lopni is fog.
Politikában is így van ez sajnos.
És ennyi idősen tényleg azt hiszed hogy ez párt függő?
Nekem is van egy nő... a soroksári teszkó igazgatója Sokat dolgozik (gondolom, időben, nem pedig árut feltölt) de a fizura nem panaszkodik sose
Nem egészen - csak a "maszekjainkat" nem csípem. Azt sem, hogy hogyan jutottak a "kezdő tőkéjükhöz" és azt sem, hogy milyen módon (és áron) / kinek a rovására) növelik ezt a vagyont.
ajjjaj
nem csak a magyar kereskedő ám a geci hanem úgy kb minden munkáltató
sokat tudnék mesélni de értelmetlen lenne
Még mindig csodálkozom hogy láthatóan nincs a magyar létnek semmilyen szeglete amit ne utálnál,és nem léptél már le.
Mindenhol jobb mint itthon.
De, ha a bogyó, korlát mászó bohóca kerülne hatalomra akkor az árufeltöltő is 550ezret keresne egyből. És a lopásnak még a fogalma is megszünne, föleg a politikában.
Persze hogy nem lesz - ő is a legnagyobb nyereségre törekszik. De ezért hajlandó eszközökbe, munkaerőbe is fektetni rendesen.
A magyar "nemzeti" kereskedelmi (kis-, közép-, nagy- ) vállalkozó ennél sokkal szemetebb és sóherebb, ha kiadásokról van szó....
Ez is ismert modell... McDónácban a sok fiatal, aki ott rohangászik és süti a krumplit, az keres 1 egységet, a kápó, aki figyeli és basztatja őket, ő 2-t, a fiókvezető, aki bent ül, az 4-t.