Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azok bevállalják akkor a karantént.
Szerintem.
De én nem vagyok ebben ennyire jártas.
Értem én hogy a "könnyebbik végét" szeretnéd megfogni a dolognak, de nem biztos hogy - járványügyi érdekből - ebbéli igyekezetedet a fogadó ország méltányolni fogja.
Miért?Nem értem a kérdést.Betegségükből adódóan nem kaphatnak kovid elleni oltást.Na akkor azok eddig hogy utaztak?Pont úgy mint mások a kovid előtti időkben.
jaj,ne már.most tényleg ezt kell csinálni?Betegség gyanús?És ezt ki állapítja meg?
Felhívtam a háziorvost,elmondtam mik a tünetek.Majd közölte "kovid,majd hívnak mikor menjek tesztelni"
4-5 nap múlva nálam volt a teszt eredmény.
Tiltólistás betegek eddig hogy utaztak?
Akkor tőled is kérdezem.
16 éven aluli gyerekek hogyan utaznak?gyereket tervező,terhes,szoptatós anyukák hogy utaznak?tiltólistás betegségekben szenvedők hogy utaznak?
Mert ha nem vagy "betegséggyanús", a PCR-tesztet most is csak magánlaborban 20 ezer forintért tudod megcsináltatni.
Tudtommal eddig is negatív pcr teszt eredmény kellett.Az miért kerülne egy forintodba is?
Covid elott csak egy nyugatafrikai szafarihoz tűparnat kellett magadbol csinalni kotelezo oltasbol.
Szerinted mennyire nem eletszeru amit allitasz a 3. olasz,nemet,szlovak stb full lezarasok ismereteben egy kotelezo beutazas elotti igazolas?
Mert vagy oltási könyv, vagy igazolt felgyógyulás fél éven beül - vagy friss teszt, amit neked kell kifizetni, sokezerért (fejenként persze). Ahhoz meg nincs kedvem...
Szóval utazni lehet, csak nem mind1, hogy és mennyiért, meg karanténba baxnak-e kint is, meg mikor visszajöttél is...
Na jo de te max felig huzod,eszre se veszed ha a fele menes elszalad.
Nem,az emberekkel akik amúgy nem adatnák be elhitetik hogy csak így lehet majd utazni.Ha csak plusz 10% ezért rohan és beadatja már örülnek hogy annyival kevesebb rohad rájuk.
Az őskövület GéeSöccázzal sem volt gond a Transzalpinán vagy a Transzfogarason. Észre sem lehetett venni a különbséget.
Na nekem semmi ilyen nem volt.
Egészen durván szar beállításokkal is mennek a régi gépeim, csak a hosszútávú fogyasztásban mutatkozott meg a szar beállítás, meg legfeljebb nehezebben indult.
Gyorsításban gázreakcióban picit lehetett érezni, de a hegyre felfelé nem csináltam ilyeneket.
Nem "meggyőzni", hanem elfogadtatni vele, hogy ez a közösségi érdek.
Ne kezd már te is!Mi az hogy másképp nem lehet utazni?
ja,hát biztos van olyan gondolkodásra képtelen ember akit ezzel kell/lehet meggyőzni.Felejtős hogy idén elég oltóanyag lesz.De még ha lenne is elég akkor sem lesz olyan hogy az két alternatíva éljen.
Megvárjuk, hogy az eü. alkalmazottak kaphassanak bármit a háziorvostól, és ne csak oltóponton lehessen nekik... és utána talán kínait lövünk, de sztem addigra már nem fog kelleni.
Ha másképp nem lehet utazni, kénytelen leszek - meg persze ha elfogadják a kínait külföldön. Sok még a változó.
nem úgy néz ki hogy lesz elég
szerintem ha mindenki termelne ész nélkül a ára elkezdene lefelé menni
azt meg ugye senki sem akarja
legjobb esetben is a kellő mennyiség 70-80%-a lesz a piacon, így fenntartható a magas ár
Azért irtam: HA lesz elég oltóanyag. Ezzel fognak tudni rávenni, hogy be is adasd magadnak, ha utazni szeretnél. Ha meg átestél a betegségen, akkor azért vagy védett.
nekem a husyn az fcr karbi olyan érzékeny volt hogy ha 25 fokban optimális volt akkor már 5 fok körül már durrogott, a hegyen is basztatni kellett, vettem is olyan levegő csavart amit kézzel tudtam tekerni, mert kurvára macera volt a bitfejes tekergetés
https://webshop.auner.hu/scar-...
a ténéré 2000 körül már érezhetően szarabbul ment , de egy csomó motoros ismerős mondta hogy 1500 felett érezhetően változik a gép
Jawa közvetlen a dugattyút emeli, muszáj túl dúsítani, mert másként ledadog gyorsításkor. Így ha egyenletes lassú tempóval megyek akkor eleve dús.
Honda CV karburátor. Ha ritkul a levegő, a dugattyú lejjebb ereszkedik, gyorsul az áramlás, dúsul a keverék, szóval az rákompenzál.
Egyedül apám Daciánál lehetett volna gond, de nyilván azzal sem száguldoztunk, leginkább nagyobb terhelésen szokása ledadogni ha elfogy az üzemanyag.
Jawa 350 kétütemű, mindenhol elmegy, azok mindig túl vannak dúsítva
Öreg Hondám karburátorai sem épp a precízségükről híresek, azok is jobb szeretnek kicsit dúsan járni.
De apám Dacia TLX-e sem problémázott.
Csak ezekkel a túl precíz kapitalista gépekkel van gond

Inkább lefelé aggódtam a dobfékek miatt, mert ugye motorfékezni ezekkel nem szabad ilyen hosszan, párszor megálltam, meg felváltva használtam az első hátsó féket, és lassan ereszkedtem, hogy ha el is melegszik a fék, akkor a másikkal még meg tudjak állni.