Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nagymamámat egyszer oltattuk be influenza ellen.
1 hónapig olyan beteg volt, hogy a szemét nem tudta kinyitni.
Utána soha nem adattuk be neki.
A Covid oltástól még ilyen visszajelzést nem hallottam az ismerősök közül aki már megkapta.
Nekem is van elég szép gyógyszer allergiám no meg amikor kaptam influ oltást kétszer azokban az években hónapokig váltakozva lázas, tüdőgyuszi szerűségek meg ilyenek voltak, ezért agyalok erősen a beadatáson pedig nem vagyok alapból ellene.
A környezetemben egyről se tudok.

Ne aggódj, neki se lesz semmi negatív reakció!
Bar igen tele van a hocipoje a maradjotthontol.
Az első oltás után kb. 3 héttel. Addig nagyon kell vigyázni rá.
Inkabb az atlagnal hevesebb immunreakcio miatt aggodok.
Már az első oltás termel a annyi antitestet, hogy nyugodtan hátradőlhess!
Így mennek az árak mostanság
Én amúgy emberileg bírom a fletót Van egy visszafogott vállalható humora Mondjuk kormány közelébe nem engedném de egy közép szintű stand up-os játszva kijönne belőle
Anyu hetfon kapja vegre.
Remelem nem lesz gaz es nyugodtabb lehetek.
Nekem még nem jött meg a kártyám. Ellenzéki vagyok, lehet nekem nem is jár.
Irtam nem, hogy kifizetem a haszonból őket Bogyó baszod ne tetesd már magad hülyébnek mint amilyen vagí Különben édesanyának itt nézegetem a védettséget igazoló plasztikkártyáját 1 oltás után megkapta Teneked megvan már Épp azon gondolkozok felrántok egy csíkot az orromba elég fasza lágy ez a plasztik könnyű vele utcácskákat csinálni
Erre mondják hogy a pénzt át tolja egyik zsebéből a másikba
A vállalkozó munkavállalója, de ha a munkavállaló az államtól kapott jövedelemből adót fizet az pl. anomália mert nyugodtan kaphatna eleve annyival kevesebbet mint amennyi adót levonnak tőle az államot akkor sem érné kár csak a látszat miatt kell nehogy eltartottnak gondolja őket bárki is, mindezzel nem akarja senki (én sem), hogy nincs rájuk szükség sőt (a bürokratákon kívül) hisz nem véletlenül fizetjük őket az adóinkból.
De még csak nem is te válogatod szét, hanem az alulfizetett alkalmazottaid.
De igen mert pénzt termel és az érték. Megpróbálom elmagyarázni bár te is a reménytelen kategórai felső polcosa vagy Nos értékelőállítás nem csak az, hogy kivágják az erdőből a fát a fából az asztalos meg csinál egy konyhabútort amit ini megvesz. Ezt legfeljebb hozzáadott értékelőállításnak hívjuk. Persze mire ini az új konyhabútor felsőszekrényeit felcsavarozgatja az új csempézett falra addig sokan jól járunk ini pénzéből Én mint erdőtulajdonos hasznot realizálok az eladott fámból. Az erdészem aki törvényessé teszi ezt a megfelelő hivatalok felé szintén részesül az én hasznomból A szakirányító és a favágóbrigád szintén hasznot realizál az elvégzett munkáért ha külsős cég végzi a szállítást a fakereskedőnek a feldolgozási helyre az is A fakereskedő kifizet engem én meg ebből a pénzből az eddig felsorolt többit A fakereskedő eladja a fát a tüzépnek vagy feldolgozó üzemnek haszonért cserébe Ini asztalosa megveszi az alapanyagot valamelyiktől nyersanyagként ebből szintén nyereséget generál az eladónak Aztán iniéknek mond egy vad 7 kilás árat a konyhára akik örömmel rábólintanak csak csinálják már meg. Nos ha az asztalos ad számlát ininek akkor ebben a folyamatban mindenki termelt és értéket állított elő Hiszen a semmiből teremtettek pénzt elő és mindenki befizeti az adóját az utolsó láncszemig így lesz az én erdőmből köbméterenént 14 ezer ft-ért eladott 700 ezer ft értékű konyhabútor Minenki értéket állított elő mindenki hasznot realizált mindenki kifizette az adót és a végszámlát mind ini állta Így működik a gazdaság. Ezekből a befizetett adókból fizetem egy egész életre a tűzoltókat pedig 46 évem alatt még csak a gyereknapokon találkoztam velük élőben. De mondhatok egyszerűbb példát is Megveszek 1 bála ruhát 100 ft-ért kivélogatom szétszórtírozom a boltjaimba eladom 10000 ft-ért akkor értéket állítottam elő A 9900 ft-ból kifizetem az alkalmazottakat a járulékait a bérleteket a fűtést világítást a működéshez szükséges halom járulékos költséget az ADÓT és ha szerencsém van egy ezres marad belőle nekem is a tarisznyába
A kereskedő nélkül nem jutnánk semmiféle termékhez amit nem elérhető közelségben gyártanak. A kereskedő meg annyi hasznot tesz a termékre amennyit megfizetnek érte. Tanult, olvasott ember vagy........gondolom nem kell ezt túlmagyarázni, de pl. a kínában gyártott holmi hogy jutna el hozzánk ha nem kereskednének vele? A gyártók ezzel nem foglalkoznak vagy ha igen akkor az már egy külön kerekedői melléküzem a gyáron belül, a déli gyümölcsöt hogy kapnánk meg délután ha azt Giovannitól aki megtermeli nem juttatná el egy kereskedelmi lánc ide?
Zsóti a béka.
En kezi magasemelesu bekat vennek, valami hasznaltat.
Mindenre kell papír ami gépi tehát a gyalogkíséretűre is.
Ráadásul inflálódik mert Zolinál már 57000.
Még semmi majd jövő héten keresgélek tovább.
Nem akart ez öngyilkos lenni.
Ez megint egy felkapott újságcikk.
Ha valaki öngyilkos akar lenni, annak sikerül is első próbálkozásra.
Rengeteg öngyilkost vágtunk már le kötélről, vettünk ki autóból, fürdőkádból.....
Ezek csak játszanak.
Sajnos.
Fogyott ez a győzi elég sukár csávó lett
Elfogyott a konyak tegnap, a klári meg beteg, nem tudott elmenni a bótba.