Van egy visszafogott vállalható humora
Mondjuk kormány közelébe nem engedném
de egy közép szintű stand up-os játszva kijönne belőle
Bogyó baszod ne tetesd már magad hülyébnek mint amilyen vagí
Különben édesanyának itt nézegetem a védettséget igazoló plasztikkártyáját 1 oltás után megkapta
Teneked megvan már
Épp azon gondolkozok felrántok egy csíkot az orromba elég fasza lágy ez a plasztik könnyű vele utcácskákat csinálni
Nos értékelőállítás nem csak az, hogy kivágják az erdőből a fát a fából az asztalos meg csinál egy konyhabútort amit ini megvesz. Ezt legfeljebb hozzáadott értékelőállításnak hívjuk. Persze mire ini az új konyhabútor felsőszekrényeit felcsavarozgatja az új csempézett falra addig sokan jól járunk ini pénzéből
Én mint erdőtulajdonos hasznot realizálok az eladott fámból. Az erdészem aki törvényessé teszi ezt a megfelelő hivatalok felé szintén részesül az én hasznomból
A szakirányító és a favágóbrigád szintén hasznot realizál az elvégzett munkáért ha külsős cég végzi a szállítást a fakereskedőnek a feldolgozási helyre az is
A fakereskedő kifizet engem én meg ebből a pénzből az eddig felsorolt többit
A fakereskedő eladja a fát a tüzépnek vagy feldolgozó üzemnek haszonért cserébe
Ini asztalosa megveszi az alapanyagot valamelyiktől nyersanyagként ebből szintén nyereséget generál az eladónak
Aztán iniéknek mond egy vad 7 kilás árat a konyhára akik örömmel rábólintanak csak csinálják már meg.
Nos ha az asztalos ad számlát ininek akkor ebben a folyamatban mindenki termelt és értéket állított elő
Hiszen a semmiből teremtettek pénzt elő és mindenki befizeti az adóját az utolsó láncszemig
így lesz az én erdőmből köbméterenént 14 ezer ft-ért eladott 700 ezer ft értékű konyhabútor
Minenki értéket állított elő mindenki hasznot realizált mindenki kifizette az adót és a végszámlát mind ini állta
Így működik a gazdaság. Ezekből a befizetett adókból fizetem egy egész életre a tűzoltókat pedig 46 évem alatt még csak a gyereknapokon találkoztam velük élőben. De mondhatok egyszerűbb példát is
Megveszek 1 bála ruhát 100 ft-ért kivélogatom szétszórtírozom a boltjaimba eladom 10000 ft-ért akkor értéket állítottam elő
A 9900 ft-ból kifizetem az alkalmazottakat a járulékait a bérleteket a fűtést világítást a működéshez szükséges halom járulékos költséget az ADÓT
és ha szerencsém van egy ezres marad belőle nekem is a tarisznyába
1 hónapig olyan beteg volt, hogy a szemét nem tudta kinyitni.
Utána soha nem adattuk be neki.
A Covid oltástól még ilyen visszajelzést nem hallottam az ismerősök közül aki már megkapta.