Szó sincs róla. Nyilvánvaló, hogy hosszú távon mindig ök állnak a szopott fasz kellemesebb végén, de ettől még igaz, hogy nekik egy ilyen váratlan járvány egyben válság és lehetőség
Rosszul látod, pont hogy óriásit kaszálnak. Kapásbl kétszer annyi vitamin fogy, az emberek ugyanúgy veszik a gyógyszereket is. 2020-ban az forbes listára újonan felkerülők mind egytől egyig a gyógyszeriparban érdekeltek. Hát nem érdekes?
én is bánatos vagyok reggel óta sajnálom szegény gyógyszeripari vállalatokat
mondjuk ott sosem volt pénz, mert amikor a vasútnál 120 ezer nettóm volt akkor kapott a szomszédom öccse orvos látogatóként 400 ezret + céges kocsi tankoló kártyával
hát pl. én most nem térek magamhoz a keserűségtől Szegény gyógyszergyárak Kezdjük el egy kicsit sajnálni az olajipart is, hisz ott évek óta hanyatlás jelei láthatóak a hordónkénti árak tekintetében
Ha most magatok mögé néztek és láttok egy hömpölygő áradatot az mind az én könnyem
A Sandoz tulaja a Novartis: "Az európai gyógyszermultik közül a svájci Novartis jelentett tegnap: a 12,26 milliárd dolláros háromhavi bevételből 1,94 milliárd dollár nyereséget sikerült elérnie." nagyon nagy baj van.....
Pl a Pfizer, akik óriási pénzt fektettek a vakcinába 2020-ban és csak 9 hónapra 6,3MRD dollár osztalék. Micsoda vesztesek :
"Frissítették a 2020-as prognózist is, e szerint az éves értékesítési árbevétel a 48,8–49,5 milliárd dolláros sávban alakulhat (a felső értéket 1,1 milliárd dollárral csökkentette a menedzsment), míg a tisztított EPS 2,88 és 2,93 dollár közé eshet. A kilenchavi, 13 milliárd dolláros nettó eredmény terhére az idén 6,3 milliárd dollárt fizetett ki a vállalat a részvényeseinek osztalék formájában, negyedéves bontásban egyaránt 38 dollárcentet minden Pfizer-papír után."
Az említett Sandoz:"A gyógyszeripari óriás a 16%-os profitnövekedés kb. felét a Covid-19 járványnak tulajdonította."
És mi alapján gondolod ezt?
Majd idővel lehetnek azok...de jelenleg?
Csökkenő eladások mellett, hatalmas összegeket költöttek el kutatásra, fejlesztésre...
LOL...
Tényleg volt idén is Influenza járvány? Vagy más megfázásos fertőzéses betegség? Tényleg minden műtétet elvégeznek és kezelést? Tényleg ugyan annyi baleset van mint korábban? Te tényleg rálátsz a globális gyógyszer kiszállítás logisztikára? Kérlek mesélj még!
Az már rég megtörtént...ezeket mindenhol tolják ezerrel. Most ugye elvileg oltóanyagot fognak gyártani és ehhez megy már javában az átalakítás, természetesen állami pénzen...
Tudok olvasni...Mondjuk rákerestem, magyarul tényleg csak a faszságokkal foglalkozik a sajtó, de pár utalást azért találni.: https://www.napi.hu/nemzetkozi...
Gyakorlati ralatasom van gyogyszer kisszallito logisztikai cegre,a soforok majdnem meggebednek a melotol.
A fejlesztesek gyarepitesek,gigantikus allami penzekbol mennek.
Te tajekozodsz vagy csak elvagy mint a gomba?
van egy régi mondás: ahol bevétel van, ott kiadás is. a nagy gyógyszergyárak több tíz milliárd usd-s tiszta nyereséget termeltek minden évben. ezzel szemben 3-4%-s forgalomvesztésről beszéltek a tavalyi évben a gyengébben teljesítők. nem egy szociális nonprofit cég egyik sem, de érdekes módon nálatok rúgják ki az embereket, holott ez csak annak a döntésnek az eredménye, hogy a felhalmozott irdatlan mértékű vagyon kevésbé csökkenjen.... nem kellene beletolnotok egy kis állami támogatást?
Pedig nagyon egyszerű megérteni az összefüggéseket, nem kell különösebben sok ész hozzá..
A gyógyszergyártók sok gyógyszert szeretnének eladni, ami jelenleg nem valósul meg
A vakcinafejlesztési verseny a világ összes pénzét elnyelte, a gyártás meg akadozik...
Ha szerinted ez nekik jó, akkor már értem miért döglődik a vállalkozásod...a közgazdasági érzéked negativ előjellel kifejezhető csak...
mondjuk ott sosem volt pénz, mert amikor a vasútnál 120 ezer nettóm volt akkor kapott a szomszédom öccse orvos látogatóként 400 ezret + céges kocsi tankoló kártyával
Ha most magatok mögé néztek és láttok egy hömpölygő áradatot az mind az én könnyem
"Frissítették a 2020-as prognózist is, e szerint az éves értékesítési árbevétel a 48,8–49,5 milliárd dolláros sávban alakulhat (a felső értéket 1,1 milliárd dollárral csökkentette a menedzsment), míg a tisztított EPS 2,88 és 2,93 dollár közé eshet. A kilenchavi, 13 milliárd dolláros nettó eredmény terhére az idén 6,3 milliárd dollárt fizetett ki a vállalat a részvényeseinek osztalék formájában, negyedéves bontásban egyaránt 38 dollárcentet minden Pfizer-papír után."
Az említett Sandoz:"A gyógyszeripari óriás a 16%-os profitnövekedés kb. felét a Covid-19 járványnak tulajdonította."
Hét közepére gondoltam én is
Majd idővel lehetnek azok...de jelenleg?
Csökkenő eladások mellett, hatalmas összegeket költöttek el kutatásra, fejlesztésre...
Tényleg volt idén is Influenza járvány? Vagy más megfázásos fertőzéses betegség? Tényleg minden műtétet elvégeznek és kezelést? Tényleg ugyan annyi baleset van mint korábban? Te tényleg rálátsz a globális gyógyszer kiszállítás logisztikára? Kérlek mesélj még!
https://www.napi.hu/nemzetkozi...
A fejlesztesek gyarepitesek,gigantikus allami penzekbol mennek.
Te tajekozodsz vagy csak elvagy mint a gomba?
Mert tényként közlöd.
A gyógyszergyártók sok gyógyszert szeretnének eladni, ami jelenleg nem valósul meg
A vakcinafejlesztési verseny a világ összes pénzét elnyelte, a gyártás meg akadozik...
Ha szerinted ez nekik jó, akkor már értem miért döglődik a vállalkozásod...a közgazdasági érzéked negativ előjellel kifejezhető csak...