Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igyígy.
Ez is olyan, mint a motor? 200 alatt csak punciknak való? csak itt nem LE, hanem Amper
Van aki ezresgixxerrel hintázik széttett lábbal az andrássyin.
Kíváncsi lennék, F2 mikorra éri el a 20%-os bekapcsolási rátát Nem hinném, hogy dobja a pénzes cégét, és beáll hegesztőnek
Amúgy a 200 A-eshez már komoly 230 V-os hálózat is kell, min. 25 A-es kismeg...
Nem fog.
nekem vagy 3 éve megy, 5 doboz pálca minimum elfogyott
a ventillátor nyekereg mert leejtettem
de ha ütögetem mint a ruszki tv akkor beáll
valami alul van méretzve ami pár ezer ft utána örök élet
A nagybú mindig le lehet venni.
A kicsi meg folyamatos melónál állandóan lekapcsol.
Egy 140 amperes 50 rugó a 200-as meg 63e.
És honnan tudod a jövőben mit akarsz?
Motorból sincs ezer alatt élet.
sok nem tudja
a 100% amit tud a többi csak vakítás
Most nem kötekedésből, de áruld már el, mijafaxt akarsz 180 A-el hegeszteni otthon? Anyahajót gyártani a kert végében?
Eddig bárkit kérdeztem egyszer minimum elfüstül a majom.
Ezé lett BLM:
http://blm.hu/blm-mma-tig.html
én azért vettem a horillát mert egyrészt nem tudok vigyázni rá, telibaszom sarokcsiszoló porral meg örökké leejtem
plusz sokszor homokban-porban használom
mondjuk a gorilla vezetékeit már elolvasztottam, a 3,2 pálca kéri az ampert
amúgy 3,2 pálcával a másfeles lemezt a hetrával meghegesztettem
Már a legkisebb hordozható gép, amit kapsz, az is tud 130 A-t. Az elég 3,5-es pálcához is. Otthon ritka az olyan feladat, amihez a 2,5-es pálca nem elég. Általában kezdőknek még sok is, pár mm-es anyagot pik-pakk átégetnek - és varrat helyett lesz egy fél centis lyuk
Vegyél egy kis hordozhatót, az jó lesz mindenesnek, meg tanulgatni. Aztán ha komolyabban akarsz hegeszteni, úgyis kelleni fog egy huzalos O-s, vagy egy AWI képes. Akkor elmarad minden hegesztő mumusa, a salak
Kelleni fog egy automata pajzs is.
kezdőnek egy olyan invertert vegyél ami az áramot remekül szabályozza
most már a leghokibb is tudja azt ha letapad az elején akkor elveszi az áramot de a jobbak a pálca hossztól és az ív hossztól is függően szabályoz, ezt a szabályzást állítani is lehet
pl az enyén kicsit sok áramot ad az új pálcával de utána egész jól beáll
ampert meg úgy nézd mennyi a 100% mert sok kis gép tud 160 ampert is csak nem folyamatosan
ami 120 ampert bír 100%- on avval már lehet barkácsolni
én ha most vennék ilyet vennék:
https://www.szerszamoutlet.hu/...

nekem ilyen van de kicsi lett
https://www.szerszamoutlet.hu/...
170-180A.
Igazából megtanulni,szebb varratokat könnyebben összehozni,vékony anyagot hegeszteni egy fogyóelektródással könnyebb mérföldekkel.
Zártszelvényt,laposvasat kulázni,gumancsba hegeszteni jó a pálcás is.
De egy 0,8-as,1-es lemezt csak ini tud pálcással heftelni,a legtöbben csak lukasztani tudnak.
Ha csak pálca és inverter akkor egy ilyen zsebpiszok 2 kilós 170A től felfelé fasza.
Ha tovább is szeretnél menni egy viszonylag drága euro csatlakozós ami tud pálcát,flux-os drótot és védőgázast is lehet jobb befektetés mert ha komolyabban gondolod akkor azzal jobb az élet.
Öcsém először az alphaweldel szenvedett,annak szar volt a továbbítója,most vett egy BLM-et az jó.
De a hyundai-ok sem rosszak.
A gorilla és társai mindig megdöglenek.
Követem, mert én is elkezdtem autodidakta módon hegeszteni, egyelőre pálcással 85 Amperen egy rém egyszerű kerítést már összeraktam.
Nem szép és időnként átégettem a 3-as falú vascsövet, de egyben van.
igen
Pálcás?
Srácok... tanácsot kérek. Nem értek az ívhegesztéshez (sem), de kitaláltam magamnak, hogy valamennyire megtanulok.... otthoni gépnek hány amperes gépet elég venni, mire kell odafigyelni?
Max 2 nap a vérvétel, amit várnunk kell.
Nálatok benéztek nagyon valamit.
De te egyébként se jársz orvoshoz, nincs jelentősége.
Szerintem meg már lassan teljesen alap. Szerencsére ritkán kell mennem orvoshoz de kapcsolat nélkül mire bejutok már vagy meghaltam vagy elmúlt minden bajom.
Sőt már van, hogy a magánrendelés is várakozós.
A kovid miatt lehet most nem kell annyit várni mert a sok unatkozó nem ücsöröghet a váróban mindenféle mondvacsinált betegséggel.
Persze hogy igazad van csak a szíved ki ne ugorjon a helyéről
Azért a 3 hónapot kicsit eltulzónak érzem. Ezt már F. Levi akkor mondta mikor rájött hogy ő volt értetlen és próbált mellébeszélni az sztk-val meg a magánrendeléssel meg ki jár ki nem jár oda.
jó reggelt!
Az is ritka, hogy valakinek 3 hónapot kelljen várni egy vérvételre.
De előfordulhat, nem kétlem.