Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

https://mfor.hu/cikkek/makro/f...

Ez azért más számokat mutat, és ráadásul tényszerűbb is.
De visszakérdeznék, az ÖSSZES pénzt az állam adja nekik, vagy...? Mert ha nem, akkor ez egy nem csúsztatás,. hanem rosszindulatú hangulatkeltés.

Amúgy megint mondom, biztosan van olyan nyugger, aki végigdolgozta, de átlagban közel sem ha legjobb esetben is 24 évesen állt munkába először és az átlag 33 év, akkor átlagban 57 évesen már nem dolgoztak. Ezt szeretném ha végre tudomásul vennéd. Ne nekem higgyél, higgy a szemednek.

Ráadásul nézze meg mindenki a grafikonban azokat az országokat, hogy hol dolgoznak többet átlagban, és melyik országon autóvásárlási lehetőségeit irigyeljük, hogy van-e a két probléma között összefüggés.

Hát bizony van. A németek is tovább dolgoznak és az osztrákok is. Amúgy pont annyival, amennyivel két-három autót megvehetnének belőle.

Értem, hogy kényelmes másra mutogatni, de ez SEM fogja érdekelni a bolti eladót.
nem tudunk versenyezni a nyugattal, hiszen alapból legalább az egyik lábunkon betontömb van
csak úgy tudnánk ha állami támogatással épülnének olyan korszerű gyárak amik legalább úgy termelnek mint nyugaton
de az államnak sincs zseton, így nincs támogatás
Sajnálom, hogy te nem érzed a saját munkádat annyinak, mint egy osztráké, németé.
Te ne legyél miniszterelnök!
Inkább elviselem a cigányokat
erre mondják azt hogy rossz helyre születtünk
jó sok évtizede szarnál is szarabb vezetőink vannak, akiknek semmi sem számít csak az ő érdekük
simán elherdáltak egy 100millás gyárat 10 milláért ha kaptak a zsebbe párszáz ezret

amúgy úgy látom hogy ennek lassan vége lesz, rendeződnek a tulajdoni viszonyok mindennek meglesz a gazdája utána beüt az arany élet
Hohó, ez már nem a kommunizmus.
Erősebb kutya baszik.
Szerinted hogyan kellene harcolni ellen? Ne menjen senki multihoz dolgozni, mindenki magánföldbirtokos legyen és a CBA alkalmazottja?
Az mondjuk tény hogy ha annyiért dolgoznánk mint ők,akkor nem hoznák ide a gyárat.
Leget azon polemizálni, hogy micsoda ármány ez vagy a másik oldalon micsoda életképtelenség, mégis az van, hogy a hó végén az egyiknek 3* annyi van a zsebében.
és amikor elmegy a boltba, mondjuk egy Renó szakkereskedésbe és azt mondja az eladónak, "dehát nem tehetek róla, hogy kizsákmányolnak, hülyék a vezetőim, hazaárulók a vezetőim, rossz a történelmi előzményem, oda adná EZÉRT nekem a zsebemben levő 2,5 millióért azt 7 milliós Megane RS-t", az eladó erre jól elvereti mert felidegesítette ezzel a hülyeséggel.

Értem, hogy nem tetszik, mert nekem sem annyira. Értem, hogy fáj, mert nekem is fáj.
De ezt akkor is tudomásul kell venni.
Tudom hogy nem,mint ahogy te sem és senki sem.De ha választanom kell hogy egy nyugdíjast segítek aki végig dolgozta a munkás éveit vagy egy sakkozónak hogy sakkozzon egy vb-n,hát számomra nem kérdés melyiknek van több értelme.Ez a kis ősszegzés remekül szemlélteti a problémámat a dologgal.
Hát lehet, hogy számok téged nem érdekelnek.
Gondolom akkor az se érdekel, hogy ugyan azon munkáért, azonos bért elv???
Tudom, hogy ezt nem lehet kivitelezni még, de ezt kellene követnünk!
Ezért járunk a németek által leharcol gépekkel? Nincs kedvem kikeresni a magyar autók életkorát.

Ennyit ér a magyar munka?
https://ongondoskodas.blog.hu/...

Ezt olvasd el, és gondolkodj el, hogy megtermelik-e maguknak a hátralévő életükben szükséges nyugdíjat és ellátást, avagy az államnak, pontosabban nekem bele kell-e nyúlni a zsebembe.
már elfelejtettem a cég nevét de egy osztálytársammal beszéltem pár éve aki részlegvezető volt ahol valami biszbaszokat forrasztottak a német anyacégnek
ő mesélte jöttek a németek aztán meglepődtek mennyit dolgozik a magyar ennyi pénzért
mesélte hogy az egyik német alsóbb vezető még azt is mondta ti hülyék vagytok hogy ennyit dolgoztok
de a eckerle cégnél is aki kiment a német anyacéghez az is azt mondja kint a munkatempó kevésbé feszes ellenben a pénz közel 3x annyi

de a termelékenységünk tényleg szarabb, de ez ismét a gaz nyugat miatt van
nekik van pénzük fejleszteni, ezzel egyidejűleg a nem korszerű gépeket eladni a keletnek
így ők kevesebb pénzből tudnak többet előállítani mert a gép fejlesztés sok esetben államilag támogatott
itt nálunk a kétezres években volt ilyen a széchenyi terv korszakában, akkor sok kisebb nagyobb cég fejlesztett, de azóta nemigen
csak hogy példát is mondjak:
egy ismerős flakonokat fújt, de abbahagyta mert egyszerűen nem érte meg, azt mondja új gépet kellett volna venni de az ára 120 milla lett volna, ez a jelenlegi flakon árakkal képtelen lett volna kihozni 20 éven belül, inkább eladott mindent és elment kamion sofőrnek
"ahogy te mondod, ami megéri vagy kivétel nélkül mindenkinek tetszik."
Én ilyet sehol nem mondtam.A nyuggereket most sem támogatjuk hanem járandóságot adunk nekik,azt a járandóságot amiért ők már fizettek.
" Egy évig vagy tovább küzd a sportoló a felkészüléssel az olimpiára, aztán a "szponzor" valamiért nem ad, kárba megy minden."
Az már az ő problémája,legyen olyan szerződés hogy ez ne fordulhasson elő,kérje előre a pénzt stb.
Ha annyit kellene fizetni, a Merci gyár nem jött volna ide.
De ne ragadj ki EGY példát, országonként nézd. Meg nem keresem megint, de a magyar társadalom termelőképessége az eu átlagának 60-63%-a. Az ÁTLAGÁNAK.
Ti meg azt nézitek, hogy egy némethez képest miért annyi keresünk. Szerintem - csak becslést írok - a magyar termelőképesség a németének talán a 40%-a lehet, és szerintem ezen felül van az a pénz, amit a külföldi bérmunkának a hozadéka lehet.
tehát ezért NEM érdemes azon gondolkodni, hogy a magyar hány havi pénzből vesz egy renót, míg a német vagy osztrák meg ezzel szemben mennyiért.
Semmi értelme az összehasonlításnak, legalábbis így semmi értelme. Az egyenletbe tegyük bele az említett termelékenységet, máris más lesz a leányzó fekvése. és teljesen mindegy, hogy gyurcsányi vagy Orbán vagy Trianon vagy bármi. A számokban az a szép, azokat ezek a dolgok egyáltalán nem érdeklik.
Ezt leírnád, hogy mit értesz pontosan ezalatt!
Aki a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozik, jó esetben a német fizetés harmadáért, az nem termel olyan értéket?
Remélem nincs tapasztalatod.
ezt nem értem? Hogy hogy így hogy lehet másként fejreállni?
én többek között ezért is fejeztem be ez a közúton történő motorozásnak nevezett bohóckodást
Srácnak jobbulást
Ma du.-i motorkálás.Nem ismerem az előzményeket,de lakott terület után kb.50m-re igy fejreállni nem semmi
Megint leírom, ne CSAK így nézze bárki, hogy a fizetéshez az autó árát és azt a magyarhoz hasonlítsa.
A termelékenységet is nézze, az adott ország állampolgárai által előállított értéket is.
Aha, csak akkor ennek megfelelően kezeld.
Az életemet rátenném, hogy fogalmad nem volt róla, hogy mekkora pénzről beszélünk, csak a sok tolvaj nyomoronc ezt szajkózza a médiában és te visszhangozod.
Mert amúgy nem hülyeség. Speciel börtönre egy részét jobb lenne költeni...
Gondold már végig. Egy évig vagy tovább küzd a sportoló a felkészüléssel az olimpiára, aztán a "szponzor" valamiért nem ad, kárba megy minden.
De értem - mondom még egyszer - a végletes logikádat ez ügyben - és lehet úgy országot szervezni, hogy csak és kizárólag az, ami gazdaságilag megéri. Erre mondtam akkor, hogy nincs nyugger támogatás mert már minek, nincs cigányoknak semmi, nincs örökletes betegségek gyógyítása, hanem úgy, ahogy te mondod, ami megéri vagy kivétel nélkül mindenkinek tetszik.

Erre írta a tesód, hogy akkor a nyuggereket lőjék le? Nem, nem kell lelőni, mert te megadtad a megoldást, keressen szponzorokat vagy ahogy tudja.
pont egy tervező mérnök sír amikor kb 3x annyit keresnek mint egy átlag szakmunkás
csak ugye nem otthon kellene vakarózni hanem a csoda kocsiba pattanni és keresni egy normális állást normális fizetéssel
amikor nekem ilyen 120-150 volt a melós bérem akkor ismerősnek 400 felett volt a mérnöki bér
baszhatjátok a pénzeteket térdig gázoltok a cigányokban élhetetlen szar már nyugat és ez egyre fokozódik abban a fene nagy liberalizmusotokban.
Nálunk szépen szállingóznak haza az emberek egyre többen úgy vannak vele elég a kevesebb pénz de ne kelljen félelembe élni
én nem szeretném ha nálunk no-go zónák lennének és azt sem ha sötétedés után már ki sem lehetne merészkedni az utcára, hogy ki üt le, ki raból ki, ki öl meg ki erőszakolja meg a lányom, feleségem. Engedjétek csak befelé a migriket jó ütemben nyomjátok kb. 10 év azt könyörögni fogtok, hogy olyan helyen élhessetek mint most mi
Felőlem jöhettek intézek kiadó albérletet a nyugatról hazatérő hazánk fiainak feláras lesz
lehet jobban keresni ja azért tenni kell A feltételek hellyel közzel egyformák mindenki számára
igen szerencsére Csak neki kék színű a szemüveg keretje