Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Teljesen mindegy mennyit fizet neki az állam,ha 6 forintot ,akkor az a 6 forint is sok és pont 6 forinttal fizet többet mint kéne.
De most megnéztem,jelenleg évente 300 milliárdot fordít az állam sportra,ennek a 64%-a megy focira,szóval tévedek,nem 6forint megy a focira feleslegesen hanem 192 milliárd.
Én nem vagyok mezőgazdász, de ha van egy ország, ahol nagyobb a termelékenység, akkor azok pont olcsóbbért is tudják adni a termékeiket.
olyasmi volt városban én nem frenkiztem
Kártérítést? Persze, aki befizet az aszályra kitalált alapba.
Az én anyám is 43, a fater meg 1-2 hónappal több mint 43, de ez nem változtat a statisztikán.
A focistát teljes mértékben az állam fizeti? Ezt már kérdeztem.
Mert ha mondjuk a szponzori pénzekből és jegyeladásokból, akkor ahoz senkinek semmi köze.
De én ezt csak feltételezem, nem tudom, de abban is biztos vagyok, hogy NEM az állam fizeti a focisták teljes bérét.
(A járvány miatti időszakot most hagyjuk.)
Széllel szemben csövelsz.
Részben azt is az itt dolgozók termelik meg neki.
Dehogy termelékenyebb,csak szimplán a német a németnek többet fizet és ezt nem is titkolják.Az audi mondta hogy amennyivel kevesebbet kell fizetni itt az embernek(ennek a magyar még mindig örül)annyival többet fizet konkrétan a háromszorosát a német dolgozónak az audi. így van ekkora nyereség,hogy a magyarnak harmad akkora bért kell fizetni így az kompenzálja a németeknek fizetett bért.
Az. de a részletek megvitatását te meg én úgysem tudjuk végigvinni, mert én nem értek hozzá, talán te, azért én kénytelen vagyok a hivatalosnak tűnő adatok végeredményeit nézni.
és te is meg én is a végeredményt tudom elkölteni a boltban, ezért azt kéne próbálni, hogy végeredményben szereplő szám minél nagyobb legyen. Az, hogy miért nem lehet, vagy miért nehéz, vagy miért zsákmányolnak ki minket a gonosz kapitalisták, attól az a szám még nem lesz nagyobb.
nem vagyok összeesküvés hívő, de ezek a dolgok valamiért nem akarnak működni, olyan mintha szándékosan tennének keresztbe azoknak akik szeretnének valamit tenni
pl az egész mezőgazdaság szopóágon van sok éve
az is érdekes hogy a spanyol disznóhús kb 30% olcsóbb mint magyar disznóhús, úgy hogy ott minden drágább és még szállítani is kell
de egy csomó termék van így hogy egyszerűen lehetetlen annyiért előállítani amennyiért idehozzák
Nem, nem tudom.
De ti/te nem tárgyalsz már ne is haragudj, és még ha ellenkeznél az is jó lenne, mert ott is látnék tényeket az én véleményemmel szemben.
De még azt sem látom, csak azt, hogy ez nem jó ami most van.
Megoldási javaslatról most ne is essen szó.
De ini, ne legyél már ilyen értetlen.
Én nem azt mondtam, hogy most mi van, hanem azt, hogy én miben látom az ország részére a kitörési lehetőséget. Ehhez nyilván meg kell teremteni a feltételeket előtte.
Te is, mint mindenki fordítva ülünk a moziban.
Mert szerinted nem kapnak támogatást és/vagy kártérítést?Dehogynem.
Ezt jól látod, de akkor is csak azt tudom mondani, ha nem így lenne, nem jött volna ide.
A kamionosok, a magyarok majdnem megkapják. A csehek... és a valamelyik másik már nem, mert a német fuvarozós cég Csehországban és a másikban csinált a leányvállalatot, oda vették fel a sofőröket és küldték Németországba, vagyis kevesebbet keres mint a német, de valamivel többet mint a cseh otthonában. A magyarnál ezt nem csinálták meg, így a magyar sofőr elvileg annyit kap, mint a német. Ezt pont 2-3 napja beszéltem egy 20 éve Ausztriában és Németországban dolgozó régi haverral.

Én csak azokat rühellem, aki itt hagyja a szüleit más terhére.
"Amúgy megint mondom, biztosan van olyan nyugger, aki végigdolgozta, de átlagban közel sem ha legjobb esetben is 24 évesen állt munkába először és az átlag 33 év, akkor átlagban 57 évesen már nem dolgoztak. Ezt szeretném ha végre tudomásul vennéd. Ne nekem higgyél, higgy a szemednek."
Ez hogy jött ki neked?
Igen én a szememnek hiszek.Anyám ledolgozta a 40 évét,sőt többet is,62 évesen elment nyugdíjba,majd azt követően is dolgozik a nyugdíj mellett,de nem baj,a lényeg hogy a focistáknak meg van a havi 3.5 millió és még teljesítmény is van mögötte.
Meg Ő az összetett
mint írtam a termelékenység összetett dolog
De hogy kerülök én ki semmit.
De veled tárgyalni olyan mint.......
Többit tudod?
Nem veszed észre magad, az a baj.
Itt mindenki rosszul gondolkodik te viszont fenomenális vagy
az öntözés nem egyszerű, egész összetett feladat engedélyekhez jutni, plusz olyan rettenet drága hogy inkább senki sem öntöz
ha mégis öntöz akkor feketén fúrt feketén használt rissz-rossz műanyag kutakkal, amikkel jól elbasszák azt a réteg vizet is
szóval nehogy támogatnák hanem inkább akadályokat görgetnek, és hozatják kínából a fokhagymát
Én ezt elhiszem neked.
De a végeredmény számít. Termelékenyebb? Az. Többet visz haza? Többet.
Egy rutintalan gépbeállító munkájából messzemenő következtetést levonni szerintem hiba. Nézd a német gazdaságot kompletten. Amit nem sikerült Dolfi bácsinak, azt megcsinálták az utána jövők, Európa nagy része a németek bukszáját hizlalja.
Hiába mondod, hogy a gépkönyvben az van leírva, hogy a 17-es anyát húzd meg 20 Nm-el és ha ő ott 13-as anyát lát akkor leblokkol. Azt nézd, hogy ennek ellenére milyen kocsival jön és megy vissza.
munkaórában biztos vagyok hogy mi sokkal többet dolgozunk, persze papíron nem de ténylegesen igen
a mentalitással tényleg van gond magyarországon
de mit várunk olyan emberektől aki még most is 6-800 forintos órabérben dolgozik napi 10-12 órát?
itt lelkiismeretes munkáról kár is beszélni

nekem 2000ft az órabérem ha menni kell, ennyiért elvárják azt hogy csináljak is valamit, és olyan problémákat oldjak meg amit amúgy nem "lehetne" ellenben húzhatom szét a seggem ha emiatt elbaszás történik.........
hivatalos szerviz 20 ezret számol ezért a munkáért, haver meg 6 körül
Ez az elmélet ott sántít, hogy a magyar Merci gyár termelékenysége pont ugyanolyan, mint a német Merci gyáré - a melósok mégis a felét (se) kapják... és ez nem azért van B+ mert rossz a termelékenységünk, hanem mert egy kibaszott rabszolga gyarmat vagyunk
Én pont ezért is rühellem az idegenben dolgozó hazánk fiait - ők se kapnak annyit kint, mint egy árja, viszont így leértékelik a magyar munkaerőt.
Igen.
Jól elviccelődve próbálsz ebből kikerülni, de mondanál, pontosabban idéznél egyet is, ahol kivitelezhető javaslattal álltál volna elő arra, csak arra, amelyik problémát te vetettél fel?
De én nem is egyéni megoldásokban gondolnám. Úgy nem is fog menni. Az ország jövőképét kell ezek szerint meghatározni, szakemberek pedig megmutatják, hogy mi a leggazdaságosabb, legtermelékenyebb.
Én pl. az aszály okozta károk összegével (minimum) támogatnám az öntözéses földművelést, egy idő után biztosan minimum nullszaldós lenne, utána meg pozitív lenne az eredmény.