nekem most is drága és jövőre is drága lesz
meg kb mindig drága lesz ennyi használathoz
kb egy éve vettem a terepjárót azóta mentem 520 km távot
még májusban belemegy 200( ha nagyon meleg lesz ennyi se) utána pihen októberig aztán ismét belepörgetek kb 300 km távot
erre pont jó ami van igaz 12,5 litert eszik százon spórolósan is
dagonya ha van és megy az eleje is akkor 16 liter
gyerek baszakodik a villanny vétellel, de mondtam neki be nem jön vele az udvarba 😂
Látom a szó kiforgatás még mindig megy...
HA kell 8 személyes... egyszer egy évben, vagy még annyiszor se... az év többi 360 napjában meg elég az öt személyes, de igazából a 2 is elég lenne.
Na látod,a te igényeidnek van,az enyémnek nincs.Na meg aztán nekem annyira nem is veszi be a gyomrom hogy veszek egy új autót,elkezdem hirdetni az új igét hogy milyen fasza az elektromos,majd nyaralni egy kölcsön dizellel megyek.
Hát én most kíváncsiságból megnéztem egy tőlem teljesen márkafüggetlen példát,Opel corsa,ugyanazzal a felszereltséggel,4.5millóval drágább az elektromos.
De, én tudtam alternatívát vettem egy tágas 5 személyest, még soha életemben nem kellett hétszemélyes autó. Ha majd jövőben lemegyünk az Adriára gyerekektől unokástól, akkor meg bérelünk egy 8 személyest.
Látod,te sem tudsz alternatívát.Fostos elektromosba egész egyszerűen nincs ilyen.Meg lehet venni a haszontalan suvokat meg a picsányi szedánokat.Még csak egy kombit sem gyárt egyik sem,csak a vw-nek jut eszébe.
Szerencsére pécsre nem kell matekoznom, mert itthon fullon indulok és akárhogy hajtok, simán kitart odáig... ott meg ott vagyok két éjszaka, az alatt töltök rajta annyit, hogy haza bőven elég. Ez 500-550 km közti kör.
Az első két mondatom fusd át még egyszer.
Olyan nincs, hogy nem veszed bele. Egyszerűen benne van, számolni kell vele. 🙄
Előre ki kell fizetni több évnyi járműhasználatot. (Ezt még jobban ki lehetne fejteni.)
Ha közben mégsem használod annyit, akkor is ki kellett fizetni, előre. Emellett a már meglévő nem villanyossal csak annyit és akkor kell fizetni, amikor és amennyit használva van.
Ahogyan írtam is, csak a nagyon sok használat esetén kezd jól kinézni a dolog. De akkor is előre bele kell tenni a pénzt.
Nem veszem. kb. 15-20forint/kWh-val számolható az ára a napelemes villanynak, de nyilván ez körülmény függő is, mert azért tudok olyan céget aki annyira drágán csinálta, hogy 70forinttal is számolhatjuk 😆
nem sokkal drágább már a villanyos kocsi, drágább de azért nincs olyan nagy különbség
most elég sokat nézegettük a használt piacot szóval van némi rálátás
3-4 éves leaf vs golf7
a fapad golf7 kb 1/3 résszel olcsóbb mint a nagy akkus leaf
de ami golf7 is fullextrás (mint a nagy akkus leaf) az szinte egy árban van
persze ha egy fapad astrát meg egy kurva erős nagy akkus teslát nézünk persze hogy szinte duplája a tesla
A spórolás szót az elején ne használd még, majd ha valóban az lesz.
Amivel olcsóbban közlekedsz az rendszerint jelentősen drágább az elején a vételnél.
meg kb mindig drága lesz ennyi használathoz
kb egy éve vettem a terepjárót azóta mentem 520 km távot
még májusban belemegy 200( ha nagyon meleg lesz ennyi se) utána pihen októberig aztán ismét belepörgetek kb 300 km távot
erre pont jó ami van igaz 12,5 litert eszik százon spórolósan is
dagonya ha van és megy az eleje is akkor 16 liter
gyerek baszakodik a villanny vétellel, de mondtam neki be nem jön vele az udvarba 😂
HA kell 8 személyes... egyszer egy évben, vagy még annyiszor se... az év többi 360 napjában meg elég az öt személyes, de igazából a 2 is elég lenne.
Mer eddig tul draga volt neked. 🤣
Olyan nincs, hogy nem veszed bele. Egyszerűen benne van, számolni kell vele. 🙄
Előre ki kell fizetni több évnyi járműhasználatot. (Ezt még jobban ki lehetne fejteni.)
Ha közben mégsem használod annyit, akkor is ki kellett fizetni, előre. Emellett a már meglévő nem villanyossal csak annyit és akkor kell fizetni, amikor és amennyit használva van.
Ahogyan írtam is, csak a nagyon sok használat esetén kezd jól kinézni a dolog. De akkor is előre bele kell tenni a pénzt.
most elég sokat nézegettük a használt piacot szóval van némi rálátás
3-4 éves leaf vs golf7
a fapad golf7 kb 1/3 résszel olcsóbb mint a nagy akkus leaf
de ami golf7 is fullextrás (mint a nagy akkus leaf) az szinte egy árban van
persze ha egy fapad astrát meg egy kurva erős nagy akkus teslát nézünk persze hogy szinte duplája a tesla
Amivel olcsóbban közlekedsz az rendszerint jelentősen drágább az elején a vételnél.