Melósfizuból nincs félretevés és ezt te is tudod, az utolsó fillérig ürül a számla a következő fizuig. Olyan nincs, hogy felesleg mert ha épp akadna 50 rugó akkor az kell ruhára, lakásra bármire épp azért mert nincs tartalék.
Én mondjuk nem vártam, teljesen hidegen hagy, hogy ittba fórumon ki mennyit szed össze, engem csak azon kollégám fizetése érdekel akivel ugyanazt csináljuk csak én valahogy általában 2x annyit így azt kevésbé viselem ha ugyanannyit esetleg többetbis keres, de a tiédhez semmi közöm.
nekem 30 éves koromra kész lett a ház meglett a kocsi motor
volt gyerek is kutya is ültettem fákat szóval mindent megtettem amit megkövetel a társadalom
utána visszavettem a tempóból
kicsi munka kicsi pénz nagy nyugalom
ha kinyiffanok tökmindegy hogy egy 150 ezres kocsi van a garázsban vagy egy 150 millás.....
ha nagyon nincs pénz keresek egy keveset aztán élünk mint marci hevesen
a szüreti pénzből meg ha kell fejlesztjük a háztartást
idén még szart se nagyon hordtam mert nem kellett a zseton annyira
50+ évesen minek harácsoljak már??? álljon a pénz meg az aranyrúd a sarokban aztán nézegessem?
Kocsit nem veszel, ennyit felélni nem lehet, mit csinálsz a sok arannyal? azt szeretnéd ha veled temetnék el? Félreteszed az utódoknak? az a baj, hogy akkor nem lesznek őszintén szomorúak 😁
kevered a dolgokat
pl van autód de látod rajta hogy 5-10 év múlva kuka lesz
félreteszel havi 50 ezret ami manapság egy hétvégi bevásárlás összege vendégek nélkül
fél évente veszel valami állampapírt rajta aztán eltelli 5-10 év és van egy csomó pénzed
ha nem futja a tervet a maradékot felveszed 2-3 éves kölcsönre
aztán nem 5-10 évig fizeted a kölcsönt csak 2-3 évig
mindezt úgy hogy különösebb megszorítás sincs a költségvetésben
évtizedekig spórolni értelmetlen ilyen infláció mellett
Tehát 1,5 misi havonta, megkérdezhetem hány munkaórával? Ez elég soknak hangzik. Megéri ennyit dolgozni, nem a családdal lenni vagy pihenni, motorozni stb.? Azért kérdezem, mert én pont azért akarok vidékre költözni és lassítani a tempón amíg nem leszek teljesen trotty, mert a pénz annyira nem boldogít. Főleg ha emiatt idő előtt beadom a kulcsot az örökösök meg eltapsolják amit összelapátoltam 🤣
Hát nem aki a hitelt felveszi és azonnal használni tudja az új cuccot amire szüksége van hanem aki 10 évig spórol rá hiányolva a holmit és mire megspórolja az árát az addigra akár a duplája is lehet. Szomszéd pár tizenévig spórolt lakásra úgy, hogy csak csirkeszárnyat ettek végig max vasárnap addig valami vacak tésztákat a 2 gyerekkel, eljött a nagy nap és megkapták a lakást amire persze még fizetni kellett csak az önrész volt kevesebb, 1 évre rá elváltak mert a kuporgatásba belenyomorodtak és megutálták egymást.
Már írtam korábban,annyi változott hogy azóta kicsit több.Figyelj,egyáltalán nem titok,tüzoltoság 4-450között havonta+ a festés az havonta 1800 és 2000euró között mozog+ az egyéb sallangok mint családi adókedvezmény 1milla,azt sem kérjük havonta hanem egybe az adóvisszatérítésnél,meg néhány maszek meló pluszba,de ezeket nem igazán tudom számszerűsíteni,talán 2-300ezer,az asszony nagyjából 500ezer.Nincs ebben semmi titok.
és ugyanez a munkás nép ha hitelt vesz fel a tévére vagy laptopra vagy bármire lazán kifizet 50-60 ezer törlesztést
szóval nem tud félretenni havi 40 ezret de a 40 ezer+ kamat ki tudja fizetni
akkor most ki a hülye??
szerintem ebbe egy kicsivel jobban belelátok és nem úgy van ahogy gondolod(gondolkodós)
A munkás nép 80 %-nak a hónap végén már forintja nincsen. Nem, hogy félre rakosgat.(kezeit széttáró)
volt gyerek is kutya is ültettem fákat szóval mindent megtettem amit megkövetel a társadalom
utána visszavettem a tempóból
kicsi munka kicsi pénz nagy nyugalom
ha kinyiffanok tökmindegy hogy egy 150 ezres kocsi van a garázsban vagy egy 150 millás.....
ha nagyon nincs pénz keresek egy keveset aztán élünk mint marci hevesen
a szüreti pénzből meg ha kell fejlesztjük a háztartást
idén még szart se nagyon hordtam mert nem kellett a zseton annyira
50+ évesen minek harácsoljak már??? álljon a pénz meg az aranyrúd a sarokban aztán nézegessem?
" rengeteg pénzt kerestem életemben, háromnegyedét nőkre, autókra meg piára költöttem, a maradékot elpocsékoltam" 😁
pl van autód de látod rajta hogy 5-10 év múlva kuka lesz
félreteszel havi 50 ezret ami manapság egy hétvégi bevásárlás összege vendégek nélkül
fél évente veszel valami állampapírt rajta aztán eltelli 5-10 év és van egy csomó pénzed
ha nem futja a tervet a maradékot felveszed 2-3 éves kölcsönre
aztán nem 5-10 évig fizeted a kölcsönt csak 2-3 évig
mindezt úgy hogy különösebb megszorítás sincs a költségvetésben
évtizedekig spórolni értelmetlen ilyen infláció mellett
szóval nem tud félretenni havi 40 ezret de a 40 ezer+ kamat ki tudja fizetni
akkor most ki a hülye??
A munkás nép 80 %-nak a hónap végén már forintja nincsen. Nem, hogy félre rakosgat.(kezeit széttáró)